Hivatalos Orosz forrásból sosem hallottam, hogy megkérdőjelezték volna az Amerikaiak Holdraszállását.Az oroszoknál majdnem hetente kijön az interneten valami iromány ami megkérdőjelezi az amerikai emberes leszállást a Holdon, gondoltam ezt berakom mert érdekes és még nem találkoztam ezzel az elmélettel.
Voltak az amerikaiak a Holdon , vagy sem, és mi köze ehhez Kínának? Meg fogjuk érteni.
Были американцы на Луне или нет, и при чём здесь Китай? Разбираемся.
Всем бодрого времени, уважаемые читатели! Сегодня продолжим повествование о лунной эпопее, самой беспрецедентной афере века. Да, вы не ослышались, полёты американских астронавтов на Луну — это очень хорошая театральная постановка. Я в этом уверен. Существует множество, пусть и косвенных...zen.yandex.ru
A lényeg a talaj színe a Holdon. Az első szonda amit az amerikaiak felküldtek a Holdra (Surveyor 1) csinált egy rakat képet a Holdon de az optikára tettek egy szűrőt ami kiszedte a sárgát ezért minden szürke a képeken. Ezért a későbbi felvételeken is amiket az űrhajósok a "Hold felszínén" készítettek minden szürke, sőt még a talaj minta amit "visszahozták a Holdról" is szürke. A cikk írója szerint azonban a Hold felszíne barnás színű. Ezt igazolja a szovjet szonda (Luna 9) álltal készített képekkel és a kínai holdjáró álltal készített képekkel amelyek először barnás színűnek ábrázolják a felszínt később azonban ( a szerző szerint amerikai nyomásra) szürkére váltanak.
Aki nem hiszi járjon utána!!!
És majd pont a Ruszkik ne készítettek volna egy szondát, hogy lefotozzák a helyszíneket, ha kétségeik lettek volna?!
Azóta az Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) feltérképezte a felszínt, és beazonosították az Apollo küldetések helyeit
is. Elérhetőek a felvételek.
LRO Sees Apollo Landing Sites
NASA's Lunar Reconnaissance Orbiter, or LRO, has returned its first imagery of the Apollo moon landing sites. The pictures show the Apollo missions' lunar module descent stages sitting on the moon's surface, as long shadows from a low sun angle make the modules' locations evident.
www.nasa.gov
Apollo 11 Landing Site - NASA Science
The Apollo 11 landing site as seen by NASA's Lunar Reconnaissance Orbiter spacecraft.
www.nasa.gov
A talaj színéről azt hiszem az Apollo 17 küldetés hozott érdekes narancsszínű mintát.