Az író (én) nem állítja, hogy egy az egyben lemásolták a Mirt, ahogy a többi hardverrel se tették, hiszen azóta eltelt 30-40 év és sokat fejlődött anyagtudomány, elektronika stb.
Nyilván Musk se fogja eladniba terveket, nem is értem miért kell ezt említenem, de a koncepciójának másolásához nem is kell. Nemcsak
Kína igyekszik koppintani tőlük.
Az egészet csak azért címeztem hozzád, mert látszólag túlértékeled a jelen kínai képességeket, a nyugati fölött meg csak jótékonyan legyintesz, és azt vízionálod, hogy kína hipp-hopp beéri azokat. Mindezt úgy, hogy Kína még évtizedes technológiákat másol, és pont a nyugati trendeket igyekszik követni amikor pont az általad lesajnált SpaceX koncepciókat másolja!
Valahogy a Kínai hűdemodern élenjáró, áttörő tudományos űr-technologia eredmények felsorolását is jótékonyan elfelejetted.
De félre értés ne essék, nem becsülöm le őket, vagy ne ismerném el a teljesítményüket, sőt, ahogy írtam is nem szégyen egy bevált koncepciót lemásolni.
Van is potenciál bennük, a Holdminta visszahozás komoly eredmény, de ettől még mindig jelentős a lemaradásuk a nyugati űrtechnológiához, és képességekhez, és látva a forrásokat valamint a kereskedelmi űrszektor előretörését, ez még egy darabig nem is fog változni.