Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
‘Out-of-control’ Chinese rocket falling to Earth could partially survive re-entry
Long March 5B is doing 27,600km/h in failing orbit, with eventual crash site unknown, after launching space station hubwww.theguardian.com
A francba! Eddig azt hittem Irónia=Ceruzaland, ahol a ceruzákok élnek.Az megvan, hogy irónia nem egy ország ahol az irónok élnek?
Pedig még a szmájlit is kiraktam!
Gyakorlatilag semmi, a hasznos terhet rendben pályára állította, de a kínaiak nem foglalkoztak azzal a problémával /b@#&tak rá/, hogy hova zuhan le a hordozórakéta. Ekkora tömegnél irányított légkörbeérkezést kellett volna véghezvinni. 10 tonna felett a normálisak megcsinálják.Ha szerencsénk lesz, nem lakott területre zuhan az elszabadult kínai rakéta
Jelenleg 90 percenként kerüli meg a földet, akár már vasárnap is becsapódhat.telex.hu
Amúgy mi történt vele, hogy elszabadult?
A sebessége és magassága követhető:
‘Out-of-control’ Chinese rocket falling to Earth could partially survive re-entry
Long March 5B is doing 27,600km/h in failing orbit, with eventual crash site unknown, after launching space station hubwww.theguardian.com
Ahogy néztem, kb 8-9 másodperc alatt 1 km-t veszít a magasságból.A sebessége és magassága követhető:
CZ-5B / 48275 / 2021-035B
Satellite tracking data and orbit information for CZ-5B / 48275 / 2021-035Borbit.ing-now.com
Ahogy néztem, kb 8-9 másodperc alatt 1 km-t veszít a magasságból.
Annyit biztosan nem. Egy nap alatt kb. 20km ereszkedik. Most tart 300km-en. A végén persze meredekebbé válik a zuhanása, mivel a légkör parabola pályára pakolja.Ahogy néztem, kb 8-9 másodperc alatt 1 km-t veszít a magasságból.
Khmm.. Ha ez igaz lenne már rég lent lenne.. Amit látsz az a elipszis pályája relativ magassága, (apogee perigee) Kis fejszámolással kijöhetett volna, hogy valami nem stimmel.Ahogy néztem, kb 8-9 másodperc alatt 1 km-t veszít a magasságból.
A linkelt oldal ezt hozta, akkori helyzetben, nem én találtam ki.Valamit rosszul nézel, mert akkor beírásod után 6-7 perccel már be is csapódott volna...
Napi 20-30 km-t jön lefele, nyilván gyorsulóan.
Ahogy látom ránk nem tud esni, csak alacsonyabb szélességek felett jár.
Arról nem írtam, hogy pár órán belül lejön, ez csak a te képzeletedben van.Khmm.. Ha ez igaz lenne már rég lent lenne.. Amit látsz az a elipszis pályája relativ magassága, (apogee perigee) Kis fejszámolással kijöhetett volna, hogy valami nem stimmel.
Legutobb máj. 9-re tippelték, hogy lejön.
És semmi köze a tömegnek, hogy 10tonna felett mások megoldják ezt irányítottan, mert az USA-ban EU-ban erre már szabályozás van, és a párszáz kilosak is kontrolláltan térnek vissza, hacsak nincs meghibásodás.
Most indult a Starlink-26.
Elvileg 2-3 perc, és fölénk ér, pont itt fog jönni.
Szép az idő...
Engem eléggé megzavart a linken lévő animáció. Az nem a valós sebességet mutatja.Khmm.. Ha ez igaz lenne már rég lent lenne.. Amit látsz az a elipszis pályája relativ magassága, (apogee perigee) Kis fejszámolással kijöhetett volna, hogy valami nem stimmel.
Legutobb máj. 9-re tippelték, hogy lejön.
És semmi köze a tömegnek, hogy 10tonna felett mások megoldják ezt irányítottan, mert az USA-ban EU-ban erre már szabályozás van, és a párszáz kilosak is kontrolláltan térnek vissza, hacsak nincs meghibásodás.
De szánalmas!Arról nem írtam, hogy pár órán belül lejön, ez csak a te képzeletedben van.
Ami adatot írtam, az csak az adott időponra vonatkozott, amikor iratm.