Én együtt fociztam vele az egyetemenIsmerem a srácot, a Gyulát..még a MASZAT-os időkből. (Nem űrtéma okán.)
Majd megpróbálom felkutatni ha itt a fórumon valakit érdekelne vele valami "beszélgetés".
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én együtt fociztam vele az egyetemenIsmerem a srácot, a Gyulát..még a MASZAT-os időkből. (Nem űrtéma okán.)
Majd megpróbálom felkutatni ha itt a fórumon valakit érdekelne vele valami "beszélgetés".
Egy szemüveges srác, kicsit nagydarab? Olyan "megnemértett" fizikusmiska?Én együtt fociztam vele az egyetemen
Egy szemüveges srác, kicsit nagydarab? Olyan "megnemértett" fizikusmiska?![]()
Na vaz...nem őt ismerem...akire én gondolok, vmi adjunktus volt akkor talán az egyetemen a MASZAT-on dolgozott, és kb olyan mint leírtam. Csodálkoztam is, hogy céget alapított volna, meg a foci az végképp távoli galaxis. Na mindegy akkor aknára futottam. Bocs, Gyula...Nem szemüveges
Itt van róla kép
![]()
Táguló horizont a magyar űriparban
Magyarország november elején csatlakozott az Európai Űrügynökséghez, az ESA-hoz. Az erről szóló szándéknyilatkozatot idén februárban írtuk alá, a közeledés azonban jóval korábban kezdődött – együttműködő tagállamként hosszú éveket töltöttünk az ESA PECS (Plan for European Cooperating States)...www.techstorym2m.hu
Végül is elrepült... Küzdő típus.Hát ez meg hova megy?
Astra Space: Sikertelen indítás | spacejunkie.hu - Egy blog az űrutazásról, magyarul, érthetően.
Egy hajtóműhiba miatt a rakéta oldalirányba indult el.spacejunkie.hu
Végre!
James Webb űrteleszkóp: Vége a tesztelésnek, szeptemberben szállítás | spacejunkie.hu - Egy blog az űrutazásról, magyarul, érthetően.
Befejeződött az űrtávcső évekig tartó alapos tesztelése.spacejunkie.hu
És ez mire lenne jó?A Kozmikus Korona.Oroszország új rakétája
Ezen a rakétán a Makajev fejlesztőiroda dolgozott 1992-2012 között, akkor abbamaradt a munka mert nem kaptak rá pénzt. 2017- ben újraindult a fejlesztés, nem tudni hol tartanak vele jelenleg.![]()
Космическая Корона.Новая ракета России
Аббревиатура КОРОНА расшифровывается как "КОсмическая Ракета, Одноступенчатый Носитель". ГРЦ им. Макеева разрабатывает данную ракету с 1992 года и по 2012.Затем все работы были приостановлены, в связи с отсутствием финансирования. Однако уже в 2017 году перспективный проект получил «вторую...zen.yandex.ru
Miért lenne a legnagyobb? És a legösszetettebb?![]()
Lassan útjára indul a James Webb űrteleszkóp
A valaha az űrbe küldött legnagyobb és legösszetettebb űreszköz hosszú munka után lassan útjára indul.www.idokep.hu
Hogy sokan rákattintsanak.Miért lenne a legnagyobb? És a legösszetettebb?
Hasznos terhet pályára állítani, utánpótlást szállítani a zűrállomásra, ha nagyon megerőltetik magukat, még embereket is szállíhat. Újrafelhasználható, amennyiben elkészül, egy nap kell, hogy felkészítsék a repülésre. 0lyan 7 tonnát tud felvinni alacsony földkörüli pályára. Egy évben olyan 180-szor tudnák fellőni. Utántöltéssel talán még a Holdig is elmehet meg le is szállhat ott.És ez mire lenne jó?
Talán kimaradt az "egyik" szó a mondatból.Miért lenne a legnagyobb? És a legösszetettebb?
A Space Shuttle után?Talán kimaradt az "egyik" szó a mondatból.
De kár ezen rugózni, inkább írd le ide tételesen, hogy miért nem.![]()
Mindenesetre nagy ugrás lesz az észlelési lehetőségeknél.
Miért is? Ugyanazt fogjuk látni, egy kicsit jobban. Már a Hubba Bubba adatmennyiségét se lehet feldolgozni. Azt meg ne ünnepeljük már annyira, hogy egy ősi cucc lecserélésére egy jobbat küldenek.A Space Shuttle után?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..