Én együtt fociztam vele az egyetemenIsmerem a srácot, a Gyulát..még a MASZAT-os időkből. (Nem űrtéma okán.)
Majd megpróbálom felkutatni ha itt a fórumon valakit érdekelne vele valami "beszélgetés".
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én együtt fociztam vele az egyetemenIsmerem a srácot, a Gyulát..még a MASZAT-os időkből. (Nem űrtéma okán.)
Majd megpróbálom felkutatni ha itt a fórumon valakit érdekelne vele valami "beszélgetés".
Egy szemüveges srác, kicsit nagydarab? Olyan "megnemértett" fizikusmiska?Én együtt fociztam vele az egyetemen
Egy szemüveges srác, kicsit nagydarab? Olyan "megnemértett" fizikusmiska?
Na vaz...nem őt ismerem...akire én gondolok, vmi adjunktus volt akkor talán az egyetemen a MASZAT-on dolgozott, és kb olyan mint leírtam. Csodálkoztam is, hogy céget alapított volna, meg a foci az végképp távoli galaxis. Na mindegy akkor aknára futottam. Bocs, Gyula...Nem szemüveges
Itt van róla kép
Táguló horizont a magyar űriparban
Magyarország november elején csatlakozott az Európai Űrügynökséghez, az ESA-hoz. Az erről szóló szándéknyilatkozatot idén februárban írtuk alá, a közeledés azonban jóval korábban kezdődött – együttműködő tagállamként hosszú éveket töltöttünk az ESA PECS (Plan for European Cooperating States)...www.techstorym2m.hu
Végül is elrepült... Küzdő típus.Hát ez meg hova megy?
Astra Space: Sikertelen indítás | spacejunkie.hu - Egy blog az űrutazásról, magyarul, érthetően.
Egy hajtóműhiba miatt a rakéta oldalirányba indult el.spacejunkie.hu
Végre!
James Webb űrteleszkóp: Vége a tesztelésnek, szeptemberben szállítás | spacejunkie.hu - Egy blog az űrutazásról, magyarul, érthetően.
Befejeződött az űrtávcső évekig tartó alapos tesztelése.spacejunkie.hu
És ez mire lenne jó?A Kozmikus Korona.Oroszország új rakétája
Космическая Корона.Новая ракета России
Аббревиатура КОРОНА расшифровывается как "КОсмическая Ракета, Одноступенчатый Носитель". ГРЦ им. Макеева разрабатывает данную ракету с 1992 года и по 2012.Затем все работы были приостановлены, в связи с отсутствием финансирования. Однако уже в 2017 году перспективный проект получил «вторую...zen.yandex.ruEzen a rakétán a Makajev fejlesztőiroda dolgozott 1992-2012 között, akkor abbamaradt a munka mert nem kaptak rá pénzt. 2017- ben újraindult a fejlesztés, nem tudni hol tartanak vele jelenleg.
Miért lenne a legnagyobb? És a legösszetettebb?Lassan útjára indul a James Webb űrteleszkóp
A valaha az űrbe küldött legnagyobb és legösszetettebb űreszköz hosszú munka után lassan útjára indul.www.idokep.hu
Hogy sokan rákattintsanak.Miért lenne a legnagyobb? És a legösszetettebb?
Hasznos terhet pályára állítani, utánpótlást szállítani a zűrállomásra, ha nagyon megerőltetik magukat, még embereket is szállíhat. Újrafelhasználható, amennyiben elkészül, egy nap kell, hogy felkészítsék a repülésre. 0lyan 7 tonnát tud felvinni alacsony földkörüli pályára. Egy évben olyan 180-szor tudnák fellőni. Utántöltéssel talán még a Holdig is elmehet meg le is szállhat ott.És ez mire lenne jó?
Talán kimaradt az "egyik" szó a mondatból.Miért lenne a legnagyobb? És a legösszetettebb?
A Space Shuttle után?Talán kimaradt az "egyik" szó a mondatból.
De kár ezen rugózni, inkább írd le ide tételesen, hogy miért nem.
Mindenesetre nagy ugrás lesz az észlelési lehetőségeknél.
Miért is? Ugyanazt fogjuk látni, egy kicsit jobban. Már a Hubba Bubba adatmennyiségét se lehet feldolgozni. Azt meg ne ünnepeljük már annyira, hogy egy ősi cucc lecserélésére egy jobbat küldenek.A Space Shuttle után?