Egy koreai magáncégnek van egy SLV-je, amely hibrid motorokat használ, és azt tervezik, hogy márciusban Brazíliában kezdik meg az első próbákat. Azt hiszem, ezen a fórumon rajtam kívül senki sem érdeklődik a kis tonnatartalmú indítórendszerek iránt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez fájt!Egy koreai magáncégnek van egy SLV-je, amely hibrid motorokat használ, és azt tervezik, hogy márciusban Brazíliában kezdik meg az első próbákat. Azt hiszem, ezen a fórumon rajtam kívül senki sem érdeklődik a kis tonnatartalmú indítórendszerek iránt.
Egyébként több ilyen Startup jellegű céget is követek, csak ugye minden apróbb hírt nem posztolom róluk. De ha már szóba jöttek, akik jól haladnak az pl a Spanyol PLD Space Miura rakétával;Egy koreai magáncégnek van egy SLV-je, amely hibrid motorokat használ, és azt tervezik, hogy márciusban Brazíliában kezdik meg az első próbákat. Azt hiszem, ezen a fórumon rajtam kívül senki sem érdeklődik a kis tonnatartalmú indítórendszerek iránt.
Évek óta követem ezt a céget, de úgy gondolom, hogy a program lassan halad.Egyébként több ilyen Startup jellegű céget is követek, csak ugye minden apróbb hírt nem posztolom róluk. De ha már szóba jöttek, akik jól haladnak az pl a Spanyol PLD Space Miura rakétával;
Nagy kedvenc lett a Stoke Space, akiknek a spéci hajtóműről írtam is egy mélyebb elemzést, csak még némi pontosításra vár pár részlet...
A Dán magán finanszírozású CoppenhagenSuborbital csapat akik néha nagyon jó technikai dolgokat is megosztanak;
Meg ott van a "ProjektKegRocket" Sörös hordóból építkező garázs csapat;
De emelett csak európai van vagy egy tucat...
Egyébként több ilyen Startup jellegű céget is követek, csak ugye minden apróbb hírt nem posztolom róluk. De ha már szóba jöttek, akik jól haladnak az pl a Spanyol PLD Space Miura rakétával;
Nagy kedvenc lett a Stoke Space, akiknek a spéci hajtóműről írtam is egy mélyebb elemzést, csak még némi pontosításra vár pár részlet...
A Dán magán finanszírozású CoppenhagenSuborbital csapat akik néha nagyon jó technikai dolgokat is megosztanak;
Meg ott van a "ProjektKegRocket" Sörös hordóból építkező garázs csapat;
De emelett csak európai van vagy egy tucat...
Nem tudok.....magyar startup ???
Ülve..Nem ezek azok a koppenhágaiak azok, akik állva viszik az űrhajóst?
Nem tudok..
Ülve..
Jól nagyítható.
Ne felejtsük el, hogy akik oda felmennek, azok erre kiképzést kapnak, ahogy említettem.@Veér Ispán
Ami az űrben való javítást illeti;
+ ha érdekel hogyan is nézett ki a valóságban itt a 2010-es Imax film a Hubble javításáról...
A Vigin Orbit az a műholdas projekt, (a Galactic az emberes az még döcög).Virgin Orbit pauses all operations
The company's financial woes worsened in the wake of failed January launch.arstechnica.com
A repülőről indított emberes űrrakéta koncepciót utolérte a valóság.