T
Törölt tag
Guest
Ez akkor sem adófizetői pénz. A befektető meg csak hagy kockáztassa a pénzét. Az is az Ő dolga.Ez nem igaz. Nagyrészt mások pénzéből kolt. A saját érdemi befektetett tőkéje nem jelentős.
Mivel a Starlink a SpaceX egyik divíziója, így azért nem meglepő, hogy viszi a pénzt a hálózat kiépítése. Inkább az a meglepő, hogy ezzel együtt is tud profitot felmutatni időnként a SpaceX konglomerátum.Nem tudom, honnan veszed a szamokat. A SpaceX meg èrdemben csak pár millió profitot termelt. Jellemzoen Csak égetik a pénzt.
Nekik alapvetően csak a Boeingnél kell olcsóbbnak lenniük. Sem a Soyuz, sem a LM nem opció a NASA-nak jó ideig.A Boeignál tényleg olcsóbbak, de világ voszonylatban már nem olcsó a Dragonok reptetése. Az emberes missziók kifejezetten drágák, egy Szojuz vagy egy Hosszu Meneteléshez képest.
Ami a költségeket illeti. Musk be is ismerte, hogy tudnának olcsóbbak lenni, de nem kell, mert így is ők a NASA számára a legolcsóbbak. Meg így marad pénz a cég többi tevékenységére.
Arról nem is beszélve, hogy a Soyuz egy űrhajósra vetített költsége nem sokkal jobb, mint a Crew Dragoné. Sőt! Én a Soyuzra 48M/launch árat is olvastam. Úgy viszont a 4 fős Crew Dragon 55M/lauch-a kimondottan jó.
Ez így van, de ebből az ábrából látszik, hogy mekkora az előnyük (FH, F9).Kéretik nem elfelejteni az Amerikai/Nyugati hordozó piac még nem a világ!