Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mondjuk szépen leszállt, simán meglett volna ha engedik.Elindult, a booster a tengerbe landolt, a Ship rendben folytatja útját.
Most úgy néz ki, hogy a tornyon elhajolt egy antenna árbóc, ami kell az elkapáshoz. A Ship viszont szépen teljesitett, bizakodóak vagyunk, hogy az IFT 7-en megpróbálnak orbitális pályára állni, az uj verzióval.Mondjuk szépen leszállt, simán meglett volna ha engedik.
Nem is nagyon olvastam fanyalgást...itt sem. Összevetve azzal mikor kb fél éve sztároltam ezt a csodás programot, de majdnem mindenki lehurrogott Továbbra is fenntartom hogy hatalmas ugrás az emberiségnek, és az ilyen zsenik mint Musk visznek minket előre, továbbá hogy látni fogjuk az első marsi küldetéseket is! Na jó...volt aki a program mellett állt ki...Részletesebben:
Az összes fontosabb célkitűzést teljesítve búcsúzik a Starship az idei elképesztő évtől! - Spacejunkie.hu
A Flight 6 egyben egy korszak végét is jelenti, hiszen ez volt az első generációs Ship második fokozat utolsó tesztje. A Super Heavy első fokozatot végül nem kísérelték meg elkapni.spacejunkie.hu
Azért rögzítsük a tényeket mielőtt itt elcsöppensz a gyönyörtől.Nem is nagyon olvastam fanyalgást...itt sem. Összevetve azzal mikor kb fél éve sztároltam ezt a csodás programot, de majdnem mindenki lehurrogott Továbbra is fenntartom hogy hatalmas ugrás az emberiségnek, és az ilyen zsenik mint Musk visznek minket előre, továbbá hogy látni fogjuk az első marsi küldetéseket is! Na jó...volt aki a program mellett állt ki...
Várjuk ki a végét, mikor lesz ez az egész valóban újrahasználható, megbízható és akkor mennyi lesz az ára (beleértve a kifejlesztés, gyárépítés költségét - ez magában 5-10 millió dollár 1000 indításra elosztva) és a terhelhetősége. Na meg hogy a világnak mikor lesz szüksége arra a horribils mennyiségű nehézrakéta-indításra.Nem is nagyon olvastam fanyalgást...itt sem. Összevetve azzal mikor kb fél éve sztároltam ezt a csodás programot, de majdnem mindenki lehurrogott Továbbra is fenntartom hogy hatalmas ugrás az emberiségnek, és az ilyen zsenik mint Musk visznek minket előre, továbbá hogy látni fogjuk az első marsi küldetéseket is! Na jó...volt aki a program mellett állt ki...
Hogy mé kell engem mindig lehűteni nem is értem A Szpészdzsánkiz nálam sokkal lelkesebb volt...pedig ők hozzáértők, nem úgy mint énAzért rögzítsük a tényeket mielőtt itt elcsöppensz a gyönyörtől.
Ez is csak egy teszt volt, még egy kg hasznos terhet nem állított pályára, nem is beszélve az orbitális tankolàsokat, Hold út képessegről, stb. - ez lenne majd az érdemi képesség, addig ez csak egy kurva drága tech demo.
Biztos ebből is sokat tanultak, de láthatóan csak azt demonstráltak, hogyan kell egy újabb raklap pénzt gyorsan elégetni.
Ne értsd félre, én drukkolok, hogy működjön a dolog, a Booster életképesnek tűnik, a Hajó viszont még mindig egy nagyon kezdetleges prototípus. Most a sokszor vázolt idő terveket nem is citálnám ide, csupán jelezném, hogy még rohadt messze vannak az emberes misszióktól.
Ez nem fanyalgás, csupán a reális helyzet felvázolása.
Gonoszkodjak? A Falcon 9 indítások zöme Starlink indítás. Ki ismer olyan embert, akinek tartósan Starlink előfizetése van? Kezdem: nem ismerek senkt. Az egyik Spacejukie-s embernek volt átmenetileg. Márpedig a Mars meghódításos elképzelés évente 10-20 milliárd dolláros Starlink-nyereséggel számolt ha jól emlékszem.Hogy mé kell engem mindig lehűteni nem is értem A Szpészdzsánkiz nálam sokkal lelkesebb volt...pedig ők hozzáértők, nem úgy mint én
Valóban gonosz vagy Van ott lóvé a Starlinken kívül is...én nem aggódom...nem a Starlinken fogy bukni a Mars expedíció Pfff...ezt te sem gondolod komolyan... de miért nem lehet csak úgy örülni??? Miért kell az egészet lehúzni??? Musk nem is orosz.... Mondjuk tök mindegy itt ki mit ír, nem hiszem hogy befolyásolja sem az űrmissziókat, se Musk-ot, se a jövőt...Gonoszkodjak? A Falcon 9 indítások zöme Starlink indítás. Ki ismer olyan embert, akinek tartósan Starlink előfizetése van? Kezdem: nem ismerek senkt. Az egyik Spacejukie-s embernek volt átmenetileg. Márpedig a Mars meghódításos elképzelés évente 10-20 milliárd dolláros Starlink-nyereséggel számolt ha jól emlékszem.
Egyrészt nem a csóró leszakadó északbalkáni magyar piacból kell kiindulni...Gonoszkodjak? A Falcon 9 indítások zöme Starlink indítás. Ki ismer olyan embert, akinek tartósan Starlink előfizetése van? Kezdem: nem ismerek senkt. Az egyik Spacejukie-s embernek volt átmenetileg. Márpedig a Mars meghódításos elképzelés évente 10-20 milliárd dolláros Starlink-nyereséggel számolt ha jól emlékszem.
Musk-nak van egy nagy baja: állandóan hülyeségeket beszél, amivel teljesen lejáratja a terveit. Van pénz, nem mondom, de kíváncsi lennék, hol tartanának NASA (=állami) pénzek nélkül. Az F9 inditások kb. 60-80%a Starlink indítás. Ehhez van ha jól tudom kb. 4 millió előfizetőjük. Az valami 160 millós bevétel havonta, Az mondjuk 36 Starlink indítást fedez évente 0 nyereség mellett. Ennél többet indítanak, és akkor még a műholdak árát nem is számoltam.Valóban gonosz vagy Van ott lóvé a Starlinken kívül is...én nem aggódom...nem a Starlinken fogy bukni a Mars expedíció Pfff...ezt te sem gondolod komolyan... de miért nem lehet csak úgy örülni??? Miért kell az egészet lehúzni??? Musk nem is orosz.... Mondjuk tök mindegy itt ki mit ír, nem hiszem hogy befolyásolja sem az űrmissziókat, se Musk-ot, se a jövőt...
Magyarországon csak nemrég lett elérhető Starlink, szóval ne csodalkozz ha sok előfizetőt nem ismersz.. most 16000Ft/hónap szóval nem vészes, de nem is olcsó.Gonoszkodjak? A Falcon 9 indítások zöme Starlink indítás. Ki ismer olyan embert, akinek tartósan Starlink előfizetése van? Kezdem: nem ismerek senkt. Az egyik Spacejukie-s embernek volt átmenetileg. Márpedig a Mars meghódításos elképzelés évente 10-20 milliárd dolláros Starlink-nyereséggel számolt ha jól emlékszem.
Pedig a Starlink a fő bevételi forrásuk. Erre építenek. A műholdas indítás csak töredéke a "fizető" kereskedelmi megrendelés. Az kormányzati az már egy zsírosabb szelet, de önmagában ez sem elég.Valóban gonosz vagy Van ott lóvé a Starlinken kívül is...én nem aggódom...nem a Starlinken fogy bukni a Mars expedíció Pfff...ezt te sem gondolod komolyan... de miért nem lehet csak úgy örülni??? Miért kell az egészet lehúzni??? Musk nem is orosz.... Mondjuk tök mindegy itt ki mit ír, nem hiszem hogy befolyásolja sem az űrmissziókat, se Musk-ot, se a jövőt...
Ez nettó túlzás.És igaza volt a Spacejunkies-es srácnak....de egyszerűen nem tudom miért van ez??? Azt mondta bármi minimális dolog, hiba akármi lesz azzal kezdődnek a szalagcímek, hogy.... "Teljes kudarc" "Megbukott a Starship" stb.... bezzeg mikor kritizáltam a Böing Starlinerét akkor ti azt írogattátok, hogy jajj hát minden kezdet nehéz, ilyenek ezek az első lépések de amúgy szuperek...voltam mindenféle károgó stb A Starliner kicsit fos volt, az nem volt gond....a Starship jó, de akkor is szar Na jó van pffffff...... ez megen olyan mint a kettős mérce az ukri topikban
Én is: Mióta megy ez a szerencsétlenkedés? A függőleges leszállással, csip forgatással?Gonoszkodjak?
Mindennek az alapja a pénz. Akkor van holdraszállás, ha van hozzá elég erős akarat és elég pénz. Az utolsó holdraszállásokat már nem nézte szinte senki, már megelőzték az oroszokat (izé szovjeteket), azok utána sem nagyon jeleskedtek ezen irányban, szinte senki sem támogatta a további pénzégetést. Mindez akkor jóval drágábban ment, mint ma menne, ha a Starsip úgy működik, ahogy Musk szeretné. A SpaceShuttle is úgy indult, hogy az lesz az olcsó, újrahasználható szállítórendszer. Csak nem jött össze. Ez a Starshippel is előfordulhat.Én is: Mióta megy ez a szerencsétlenkedés? A függőleges leszállással, csip forgatással?
- Miért nem fejlesztették tovább az űrsiklókat? Azok már szépen működtek vitték hozták az űrhajósokat s a szükséges anyagokat, mesterséges holdakat. Amerikának függőleges leszállás kell. Igaz 3x annyiba kerül, ugyan már nem számít van ott pénz! Az állam dotálja, vajon miért is támogatta Trumppot?
- Nincs véletlen meg azok a dokumentumok amellyel a régi szép időkben a holdra repültek? Most ők mit keresgélnek, amikor ott a doktrína hogyan utaztak anno a holdra? Sétáltak, autóztak a holdon!
Vagy azok rajzfilmek voltak? Vagy montázs videók?
- Most akkor mi van? Mindent elfelejtettek? Szenilisek? Már régen el kellet volna indítani a holdbázist!
Tökölés, pöcsölés megy meg az égetés! A kínaiak hamarabb a holdon lesznek mint Amerika!
Kapkodják csak a Csippeket!
Mi van, leakarják hozni a holdat? Vagy nem tudják felvinni másképp a 3d-s bázisnyomtatót?És most még elképzelni is nehéz, hogy ekkora hasznos teherrel mi mindent csinálhatnak.