Késöbb én is átgondoltam a dolgot, kb ugyanerre jutottam.
De azért szerintem aggályos a dolog a következők miatt..
Aggályos az, hogy a megvalósíthatóságot vizsgálják?

Pont ez a célja egy ilyen vizsgálatnak, hogy felmérik milyen problémák, kihívások, feladatok lennének egy ilyen űrhajós esetén.
A földi kiképzés telesítése gondot okozhat, hisz minden infrastruktúra egészséges emberre van optimalizálva.
Szigorúan saját vélemény, de minden állami intézményben már nyugaton is elvárás az akadálymentesítés, az ESA és tagszervezeti pedig állami intézmények...
Az űrben a mikrogravitáció ellen a napi két órás edzést leginkább futópadon végzik, ilyen hardver van fent. Egy másik eszközt felvinni plussz súly, pénz, és hasznos tér.
Egyfelől ez részben annak köszönhető, hogy a lábaikat használják a legkevésbé. Tehát azt kell a leginkább edzeni, a sorvadást megelőzendő.
Viszont nem igaz, hogy csak azt tudják, az ISS RED egy ideje fent van (2014 talán), és a felsőtest edzésére is nagyszerűen használható:

És az se igaz, hogy ne lenne hátrány a deréktól lefele bénaság. Már csak azért is mert bármilyen munkát végeznek az űrhajósok, nem egyszer precíziós kísérleteket amihez mindkét kezük kell, közben a lábukkal tartják pozícióban magukat, különben ellebegnének.
Az ilyesmiket kell vizsgálni. Adott esetben egy viszonlag egyszerű párna és derékkábel ezt például helyettesítheti.
Több kísérletet az űrhajósok magukon végeznek, amiknek ugye alapfeltétele is lehet egyes esetekben egy egészséges emberi test.
Pontosan ezért nem is tudja az orvostudomány, hogy adott esetben egy sérült vagy nem egészséges emberi test hogy is viseli a mikrogravitációt...
Pedig ez is szükséges lesz, hovatovább mert az űrben is elfordulhatnak balesetek...
A siketeket nem tudom hova tenni, az alap kommunikáció hiánya elég nagy hátrány.
Elég jól tudnak jeleléssel kommunikálni. Nyilván ehhez a másik félnek is ismernie kell a jelelést...