Pont ma néztem a Neander völgyiekről egy ismeret terjesztő filmecskét.
Aztán szemet szúrt a koponyájuk. Aztán kerestem volna a neten, ha a kereső motorok szándékosan nem rejtenék el az értelmes találatokat. (Nem lehet "Faj" dolgokra keresgetni csak úgy. A puszta feltételezés is náculás...)
Szóval ami szemet szúrt az az, hogy az "emberi evolúció" szerint ugye próbálnak összerakni egy láncot. Mi miből következik.
A problémám az, hogy pl. koponyák alapján próbálják szétszedni a különböző ember "fajokat".
Csak nekem az is beugrott, hogy a mai emberek koponyája is elképesztően eltérő.
És bizony pl. egy neandervölgyi koponya meg pl. az európai koponyák között kisebb az eltérés (nekem szemre), mint például egy ma elő fekete vagy ausztrál őslakos esetén.
Ami a bajom, hogy nem találok elég hiteles képet, például régi koponyákról. Csak kb. ilyeneket:
Most ezzel csak az a bajom, hogy pl. az Ausztralopitekus valójában csimpáz...
Viszont ha azt kivesszük, akkor nekem az jön le, hogy a mai emberek közül a fehér ember az homo sapiens+
neander völgyi, az ázsiai homo sapiens+neander völgyi a feketék meg homor erectus+homo sapiens keverékek.
Szóval én azt látom, a mai koponyákon, hogy az ázsiaiak koponyája eléggé hasonlít a neander völgyiek laposabb arcára, a kaukázusi teljesen homo sapiens (minimális neander völgyivel) és a négerek koponyája meg homoerectus és homo sapiens hibrid.
Az ausztrál őslakosoké meg nagyon homo erectus.
Mit akarok ebből kihozni?
1. A mai emberek koponyájában is van akkora szórás, mint a homo erectustól a homo sapiensig.
2. Ettől még nem különböző emberfajok
3. Ha most egymás mellet tudunk létezni, akkor az ősidőkben is meg tudtuk ezt tenni, nekem ez evidens
4. Ha pedig ezek párhuzamosan léteznek akkor valószínűleg nem halt ki egyik sem, hanem az erectus a mai négerekben/ausztrálokban él tovább. Gyakorlatilag modern erectusok. A fehérek a homo szapiansek az ázsiaiak meg a neander völgyiek rokonai.
Persze voltak kereszt keveredések bőven, és fejlődött a genetikai állomány is. (Pl. a neander völgyi DNS 2-4%-ban van jelen a fehéreknél/ázsiaiaknál, a négerekben meg 0%-ban)
5. Vagyis én úgy gondolom, hogy nem egy vonalon haladt az emberi fejlődés, hanem 3 vonalon, amelyek alapvetően (fekete/fehér/ázsiai) mind eltérnek egymástól, de egymással szaporodni képesek. Vagy is egy faj tagjai.
És lehet, hogy ez így volt 700,000 éve is, vagyis ugyan ez a 3 faj létezett (ősibb formában) , és ennek keresztezései.
6. Vagyis nem egymásból származnak lépcsőzetesen, hanem párhuzamosan léteztek és léteznek a mai napig is.
Remélem valaki fölhomályosít, hogy miért nincs igazam, mert elég kevés az infó a neten.