Egy korábban meghozott döntés értelmében a biztpol témák alapértelmezetten nem jelennek meg:
- a fórum jobboldali "Új hozzászólások" dobozában
- az "Aktív témák" listában
- és nemsokára a htka.hu "Épp beszédtéma" listájában sem
A biztpol témák aktivitásának nyomon követésére továbbra is van kényelmes lehetőség!
Nem kell mást tenni, mint jelezni a fórumnak, hogy követnétek 1-1 topicot:
Ezt követően nincs más teendő, mint a fórum fejlécében, ugyanazon a fekete sávon, ahol az aktív témák linkje van a "Követett témák" linkre kattintani. A fórum ki fogja listázni az összes olyan követett témát, amiben van olvasatlan hozzászólás. De meg lehet jeleníteni azokat is, amiket követünk, de nem rendelkeznek olvasatlan kommenttel:
Követhetünk egész fórumokat is:
Igaz a "Követett fórumok" listában csak az jelenik meg, ha van friss hozzászólásos topic:
Természetesen a listákon felül lehet kérni mindenféle értesítést is a fórumtól. Különösen egész fórumok követése esetében.
A döntés mögött a következő indok húzódik meg: ahogy a pár héttel ezelőtti, biztpollal kapcsolatos itteni csörte során is meg lett tárgyalva, ez egy haditechnikai témájú oldal és fórum. Ehhez természetesen kapcsolódik a biztpol, van létjogosultsága, de roppant módon zavaró, hogy jellemzően az ukrán és szír topicba folyamatosan bedobált 1-1 tweet, videó, esetleg nem is feltétlenül nagy értéket képviselő propaganda poszt miatt 2-3-4 biztpol topic elvesz helyet az aktivitási listákon az oldal fő csapásirányát jelentő témáktól.
Mint akkor is jeleztem a forgalmi statisztikákból látszik, hogy az oldal látogatóinak nagyobb részét hidegen hagyja a biztpol részleg és a helyzet az, hogy ez azóta sem változott, sőt a biztpol forgalma még csökkent is egy kicsit.
Ennek apropóján döntöttem úgy, hogy OK, legyen továbbra is biztpol, de akit az / az is érdekel, az majd bekukkant oda magától.
Azért is nem jeleztem előre, mert egy kis tesztnek is szántam. Összesen 3-an jeleztétek itt-ott, hogy nincsenek listázva a szokott helyeken a biztpol témák. Ti is csak jópár órányi kommentelés után. Azaz aki a biztpol topicokon is pörög, az magától is bemegy a biztpol kategóriába. De még csak nem is kell neki, hiszen kérhet kényelmes, szűrt listát az aktivitásról.
No, tehát ez az oka.