Visszajelzések és javaslatok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
580
1 702
93
Azért rakom ide, (ezért elnézést kérek) mert talán más topikok jobban pörögnek és elsikkad.
Csupán hét perc,és minden lényegest elmond szinte. Amit érdemes a fejekbe vésni.
Azért is tanulságos mert a felvétel közel 10-éves.
Miért pikáns,mert nem akárki beszél,és nem egy jobboldali kötődésű csatornán.
Ki is Krausz Tamás?
Történész,Oroszország szakértő, az ELTE BTK történeti intézet professor emeritusa, rendszerkritikai értelmiségi.
Hogy kinek szánom a videót,okulás képpen,magukra fognak ismerni!

 
G

Galthran

Guest
eljöhet az idő mikor tcat ilyeneket osztogat majd

ce2b9720860b5f2fe466fe80ab0a60b3e7806781.jpg
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
591
2 964
93
Köszönöm az eddigi figyelmet.
Hpasp

ui: @Tcat az accountom törölhető.
Sajnálom, hogy így alakult. Nem tudnám hirtelen összeszámolni, hányan tesznek közzé a fórumon rendszeresen valódi kutatásokon, szaktudáson alapuló, érdekes, informatív ismereteket, amik miatt érdemes ide járni, mert vannak jónéhányan, de nekem a Hpasp nick abszolút az elsők között ugrik be.

Falklands, Angola, atomfegyverek, ASW, Néphadsereg, hogy csak a kedvenceimet említsem...

Köszönet értük!

Több, mint 20.000 like és az egyes írásaid nyomán többször is kialakult tartalmas, informatív eszmecsere jelzi, hogy mekkora igény van erre.
Szerintem ezt érdemes lenne folytatni!

Mivel ennyi idő után is eszembe jutnak ezek, most már csak le kellett írnom. :rolleyes:

És akkor még pár gondolat úgy általában a témáról...

A haditechnikát nem lehet elválasztani sem a hadiipartól, sem a hadseregszervezéstől, sem a biztonságpolitikától, sem a hadtörténelemtől. Igaz, vannak olyan haditechnikai tervek, kísérleti eszközök, prototípusok, amelyek tanulmányozásához az előbbiekkel nem kell számolni, mondjuk mert soha nem kerültek gyártásba, nem kellettek a hadseregeknek és így persze harcba sem kerültek soha. A hatékony haditechnika vívmányainak elemezgetése során azonban óhatatlanul előlopakodnak a gazdasági, hadászati, biztonságpolitikai, hadtörténeti vonatkozások, ezek pedig megteremtik a közvetlen kapcsolatot a történelemmel, illetve a napi gazdaság-, biztonság- és világpolitikával. Na, innentől nem csak baromi összetetté válik a téma, de óhatatlanul társadalmi és kulturális torzítólencséken keresztül fog megmutatkozni.
És máris itt vagyunk egy olyan végtelenül összetett, sokismeretlenes, a különféle valós- és dezinformációk által eleve millió felé töredezett, folyamatosan változó, kaleidoszkopikus mozaik előtt, aminek pontos működését, ok-okozati összefüggésit emberi ésszel képtelenség feldolgozni. Ugyanakkor viszont nagyon élénken foglalkoztatja az embert, érthető módon, pl. hogy mennyire veszélyes a koronavírus, biológiai fegyverlaborból kerülte-e ki, hogy lesz-e harmadik világháború, ha igen, akkor mikor és hogyan, és miként lehetne felkészülni rá? Vagy hogy lenne-e értelme a sorozott haderőnek, hogy milyen szempontok szerint fegyverkezik a Honvédség, hogy milyen tanulságokat lehet levonni akár a délszláv háború, akár az első világháború eseményeiből...
De mivel piszok összetett az összes téma, ezért muszáj egyszerűsíteni, a legfőbb mozgatórugókra koncentrálni, a lényeget megragadni - ami egy vita végén gyakran csak annyi lesz, hogy azok, akikkel vitázok vagy hülyék, vagy aljasok, esetleg aljas hülyék, akik simán becumizták az euroatlantista BLMBTQ szivárványmarketinget, avagy rég a fasisztokommunista orosz információs hadviselés turbómagyar kesztyűbábjaivá avanzsáltak. Na ezen a ponton érdemes elegánsan abbahagyni az eszmecserét.
De nem a fórumozást!

Szerintem nem is működhetne ez másként, mint itt: A biztpol elkülönül a haditechnikától (+van hadtöri blokk, nem beszélve a kantinról). Nyilván vannak átfedések, a biztpol időnként mindenhol megszalad, ahogyan néha a színtiszta idiotizmus és bunkóság is, ezért a moderátorok folyamatosan gyomlálgatják a hsz-eket. Biztosan csinálhatnák jobban is (Lássuk be, mindenkinek tudnánk tanácsokat adni, a szobafestőnktől a könyvelőnkön át kedvenc csapatunk edzőjén és a polgármesteren keresztül bármelyik állam uralkodójáig és vezérkari főnökéig, hogyan végezhetné jobban a munkáját), de éppen elég az, hogy elég jól csinálják.

Köszönet érte!

Akinek nem elég, az szerintem kerülje nagy ívben a zűrös témákat, ha pedig a szigorúan szakmai tartalomban is elharapódzik a hitvitázó sárdagasztás, nyomja bátran a "Moderátor értesítése" gombot. Minden másra ott az "ignore", végső esetben pedig az X a jobb fölső sarokban. Aztán pár óra vagy néhány nap után újult erővel lehet ismét csapatni, ahogy a csövön kifér! :D
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
4 711
10 974
113
Tisztelt Üzemeltetés!

tudom, hogy magam kritizáltam a smileykat a múltkor, továbbra is mérsékeltem tartom jónak őket, bár nagyon pörgős témákban, mint amik az utóbbi időben vannak, belátom a zaj csökkentésében játszott szerepük.

Lehetséges volna esetleg egy ásítós smileyt hozzáadni a repertoárhoz? Ezzel lehetne jelezni, ha valami "voltmár", akár mint hír, akár mint vélemény, amikor körbeért egy diskurzus, esetleg többedszerre már.

Köszönöm!
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
24 115
57 977
113
Mondod ezt te Wilson, aki végig amellett érvelt, hogy Oroszo. nem fogja megtámadni Ukrajnát - mert miért tenné? :D
És ezzel mi a probléma? Ha visszaolvasol már abban a pillanatban elismertem jó pár hozzászólásomban, hogy tévedtem, de szerintem te is jobban örültél volna, hogy nekem illetve azoknak lett volna igaza, akik azt mondták,hogy Oroszország nem támadja meg Ukrajnát....
 

Busho3301

Well-Known Member
2021. április 26.
1 438
4 445
113
Csak tudnám Galthran, hogy mirefel nálad ez a nagy arc, amikor a HTKA egyik célja pont az általad gúnyolt OSINT.
Egyrészt, másrészt megint olyan szól be a fórumnak aki nem vesz részt a kutatásban. Harmadrészt Maróth mondta egyértelműen a HTKA-ra utalva, hogy a lelkes amatőrök sokszor jobbak mint a fizetett profik... (Napóleon is mondta, igen.)
 

neutronbagoly

Well-Known Member
2022. február 20.
1 233
4 084
113
És ezzel mi a probléma? Ha visszaolvasol már abban a pillanatban elismertem jó pár hozzászólásomban, hogy tévedtem, de szerintem te is jobban örültél volna, hogy nekem illetve azoknak lett volna igaza, akik azt mondták,hogy Oroszország nem támadja meg Ukrajnát....

Az vele a probléma, hogy közben te is jó sok gúnyolódó "díszoklevelet" akarsz kiosztani.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
24 115
57 977
113
Az vele a probléma, hogy közben te is jó sok gúnyolódó "díszoklevelet" akarsz kiosztani.
Te valamit benéztél, én egy szóval sem mondtam, hogy jó sok gúnyolódó díszoklevelet akarok kiosztani.....

Szerintem ha ilyet akar majd osztogatni akár jó sokat kell majd belőle betáraznia......:)

Te ebben hol látsz olyat, hogy én ilyen okleveleket akarok osztogatni?
 

neutronbagoly

Well-Known Member
2022. február 20.
1 233
4 084
113
Te valamit benéztél, én egy szóval sem mondtam, hogy jó sok gúnyolódó díszoklevelet akarok kiosztani.....Te ebben hol látsz olyat, hogy én ilyen okleveleket akarok osztogatni?

Valóban. Nem te akarsz ilyeneket osztogatni, csak azt mondtad, hogy jó sokat kell majd ilyenből betáraznia Tcat-nek. Amiből azért implikálható, hogy szerinted sok ilyet ki kell majd osztania. Nem látok nagy különbséget.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
24 115
57 977
113
Valóban. Nem te akarsz ilyeneket osztogatni, csak azt mondtad, hogy jó sokat kell majd ilyenből betáraznia Tcat-nek. Amiből azért implikálható, hogy szerinted sok ilyet ki kell majd osztania. Nem látok nagy különbséget.
Pedig van....és csak a tényeket közöltem, magyarul sokan vannak akik nulla adattal, hiteles információval megfellebbezhetetlen ítéletet, elemzést, posztolnak....
 
 • Tetszik
Reactions: HAndrás and ZeiG

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
24 115
57 977
113
Vannak. Ez igaz. Ők nulla adattal írnak rossz elemzéseket, te pedig hiteles információk alapján :)
Nem, én mindig hozzáteszem, hogy szerintem,ami azt jelenti, hogy ez az én véleményem,.és sohasem írtam, vagy jelentettem ki ,hogy én aztán az abszolút igazságot képviselem.Tudod bagoly érdemes figyelni az apró részletekre és kifejezésekre egy hozzászólásban mert a különbséget jelentik....:)
 

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 123
113
Akinek nem elég, az szerintem kerülje nagy ívben a zűrös témákat, ha pedig a szigorúan szakmai tartalomban is elharapódzik a hitvitázó sárdagasztás, nyomja bátran a "Moderátor értesítése" gombot. Minden másra ott az "ignore", végső esetben pedig az X a jobb fölső sarokban. Aztán pár óra vagy néhány nap után újult erővel lehet ismét csapatni, ahogy a csövön kifér! :D

A probléma az, hogy a fórum nagyjából elsiklott egy irányba, amelyre nem kellene.
Tök jól elvoltam a szakmai topicokban, de nehéz elvonatkoztatni attól, hogy közben megy két sorral feljebb a néphülyítés.
Szépen sorban lelépnek azok az emberek, akik miatt még érdemes volt ide járni, és az, hogy propagandát olvassak, meg valahogy nem vonz.
Ha ez így jó a HTKA-nak, akkor hajrá, de bennem is érlelődik a kérdés, hogy mit is keresek igazán itt.
Nem kár értem, félreértés ne essék, ha a nagyközönség ezt a vonalat szeretné, és a fórum üzemeltetői is így gondolják, akkor nyilván a kisebbség fog váltani...
 

neutronbagoly

Well-Known Member
2022. február 20.
1 233
4 084
113
Nem, én mindig hozzáteszem, hogy szerintem,ami azt jelenti, hogy ez az én véleményem,.és sohasem írtam, vagy jelentettem ki ,hogy én aztán az abszolút igazságot képviselem.Tudod bagoly érdemes figyelni az apró részletekre és kifejezésekre egy hozzászólásban mert a különbséget jelentik....:)

Rendben. Én pedig csak visszajelzést szerettem volna adni neked, hogy még fejlődnöd kell :) mielőtt Galthran-nek helyeselve sokakat leminősítesz. Jók az információk, cikkek, amiket hozol, de az elemzéseid még túl kötöttek - ezért nem találod el, mi fog történni a mai rendkívüli világban.