Ó menj már.Talán mert nyíltan egy Bloomberges dezinfós propaganda írás ?
Azt mellesleg nem propagáltad , hogy az USA költségvetését ismét több ezer milliárd dollárral kellett kiegészíteni .
És a vadhajtások meg pl Ursula fasságai nem azok,mi?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ó menj már.Talán mert nyíltan egy Bloomberges dezinfós propaganda írás ?
Azt mellesleg nem propagáltad , hogy az USA költségvetését ismét több ezer milliárd dollárral kellett kiegészíteni .
Kopi csak kirúgatta magát mindenhonnan?![]()
Akkor most sikeresen Kopi/Szpg lett a fórum történetében az első, aki kétszer is töröltette magát?Azt megelőzően már kérte a regisztrációja törlését, ami nemrégiben meg is történt. Korábbi hozzászólásai Kopi2000 név alatt maradtak a kérésének megfelelően.
Ez persze nem zárja ki, hogy egy jövőbeni, remélhetően nyugodtabb világhelyzetben majd ismét olvashatóak lesznek tőle vizügyes, geotermikus szakmai hozzászólások a politikai kommentek helyett. Majd eldönti.
Akkor most sikeresen Kopi/Szpg lett a fórum történetében az első, aki kétszer is töröltette magát?
Kopi csak kirúgatta magát mindenhonnan?![]()
Ahogy észrevettem a vendéggé átminősülő törölt tagok lekerülnek az ignore listárólMiért tudom hirtelen Kopi2000 olvasni? Nálam hosszú ideje ignoron van.
Megosztod velünk milyen szervezetet, kutatóközpontot képviselnek a szerzők?Szia @Tcat !
![]()
A modern hadviselés koronázatlan királyai? - Mire számíthatunk a NATO harckocsijaitól?
A NATO országok által Ukrajnának felajánlott harckocsik kapcsán nagyon túlzó elvárások jelentek meg a közvéleményben. Nem csak a tankok száma kevés, de számos olyan technikai és katonaföldrajzi tényező van, amelyek korlátozzák a hatásukat a háború egészére. A következőkben megismerhetjük a...www.portfolio.hu
Jóismerőssel közösen készült ez a cikk, nem tökéletes, az átlag olvasóhoz van igazítva az írás, nem a Haditechnika magazinhoz, de még így is jobb, mint a hadi tudósítás 90 %-a, a HTKA-ra tervezzük is szakmailag korrektúrázottját, hogyan lehetne megosztani ?
Megosztod velünk milyen szervezetet, kutatóközpontot képviselnek a szerzők?
KosziÉn semmilyent nem képviselek, Vasárus Gábor egyszerű egyetemi oktató, kutató, én is átolvastam a cikket, van benne minimális átírnivaló, de attól még a cikk 90 %-a korrekt, elfogulatlan.
Szia @Tcat !
![]()
A modern hadviselés koronázatlan királyai? - Mire számíthatunk a NATO harckocsijaitól?
A NATO országok által Ukrajnának felajánlott harckocsik kapcsán nagyon túlzó elvárások jelentek meg a közvéleményben. Nem csak a tankok száma kevés, de számos olyan technikai és katonaföldrajzi tényező van, amelyek korlátozzák a hatásukat a háború egészére. A következőkben megismerhetjük a...www.portfolio.hu
Jóismerőssel közösen készült ez a cikk, nem tökéletes, az átlag olvasóhoz van igazítva az írás, nem a Haditechnika magazinhoz, de még így is jobb, mint a hadi tudósítás 90 %-a, a HTKA-ra tervezzük is szakmailag korrektúrázottját, hogyan lehetne megosztani ?
Velemenyem szerint az meg jo lett volna ha belekerul, hogy az amerikaiak altal adott M1-ek mikor erkeznek meg Ukrajnaba. Ugyanis ez nem elhanyagolhato reszlet. Mire azok meg fognak erkezni addigra nagy valoszinuseggel a hamarosan megerkezo 42 darab Leo es es egyebek szepen meg lesznek tizedelve, meg az is elkepzelheto, hogy mutatoban sem marad belole mire az M1-ek dolgozni kezdenek.
Csak azt nezd meg, hogy a kulonbozo helyekrol osszekukazott keleti technikabol mennyi pusztult el a honapok alatt. Es akkor tedd melle mit is mondtak az amerikaiak mikor erkeznek be az M1-ek. Vajon ebbol a 42 darabbol mi marad addigra?
Egyebkent pedig a Portfolion megjelent dolgokhoz kepest egeszen kivallo! Gratulalok!
Ugyan a Challenger-ről írtak hírt, de a Leopárdoknál is az lesz, olyan frontszakaszon használhatják, ahol nem fenyeget az összeomlás veszélye, és könnyen vissza is lehet vonulni vele. És a gyalogosoknak is nem az önálló harc lesz a feladata, hanem a bemutatóba kapott gép oltalmazása. Ilyen feltételekkel hol lehet bevetni, és használni eredményesen ?
Szerintem Zsitomir környékén fognak velük színjátszást csinálni, közben ahogy lehet, kerülik még Poltavát is.
Jól értem hogy azt szeretnéd hogy az ukrán harcokkal kapcsolatban legyen még egy topik? Vagy milyen hadműveletekre gondoltál? A régebbi konfliktusoknak van topikja a Hadtörténelem fejezetben.Felteszem kérdésnek, hogy ha van melyik topik, ha nincs, akkor lenne-e igény egy topikra, ahol a különböző hadműveleteket lehet megbeszélni.
Mert amúgy nagyon érdekes téma lenne, de nem kifejezetten biztpol terület, viszont én nem látok olyan topikot, ahol kvázi "szakmailag" lehetne beszélni róla, és nem lenne off valamilyen szinten.
Még a legközelebb a harckocsik harctéri alkalmazása áll, de mondjuk az összfegyvenemi dolgokhoz ez nem kapcsolódik.
De pl.: tegnap gondolkodtam válaszolni @Negan számára, csak a T-72ben off lett volna, biztpolba meg nem akartam vinni.
Biztos nem lesz tele flameléssel, mint a biztpolosFelteszem kérdésnek, hogy ha van melyik topik, ha nincs, akkor lenne-e igény egy topikra, ahol a különböző hadműveleteket lehet megbeszélni.
Mert amúgy nagyon érdekes téma lenne, de nem kifejezetten biztpol terület, viszont én nem látok olyan topikot, ahol kvázi "szakmailag" lehetne beszélni róla, és nem lenne off valamilyen szinten.
Még a legközelebb a harckocsik harctéri alkalmazása áll, de mondjuk az összfegyvenemi dolgokhoz ez nem kapcsolódik.
De pl.: tegnap gondolkodtam válaszolni @Negan számára, csak a T-72ben off lett volna, biztpolba meg nem akartam vinni.