Az igen tisztelt adminok figyelmébe!
Némi észrevételt tennék a
Statègiai Fegyverek Űrhadviselés - Topik
Helymeghatározó kém- és egyéb műholdak, űreszközök témái kapcsán..
Több téma is totál átfedèsben van egymással. Ilyen pl. a
Űrhadviselés és a
Műholdak elleni fegyverrendszerek. A Műholdak elleni fegyverrendszer az Űrhadviselés szerves része, ez a kommenteket olvasva is látható. Sok értelmét nem látom így a két tartalmilag egyforma topiknak.
A
kína katonai célú űrprogramja is "feleslegesnek" tűnik mert az ottani kommentek besorolhatóak a GPS/kommunikációs/előrejelző/kèm-egyéb topikba. Ezek is katonai programok, csak feladatukban ugye elkülönülnek.
És nincs külön (szerintem helyesen) USA , Orosz katonai űrprogram topik sem.
lévén a Fórum ezen része nem egy túl pörgős felület, tök oké, hogy itt téma szerint vannak ezek hozva, lásd Kémműholdak, és nem külön tovább bontva USA, Kínai Orosz, stb kémműholdakra.
Én pont ezen logika alapján mondjuk a műholdas navigációs rendszereket is összevonám, de ez már sokadrangú dolog. És nyilván ha így marad ahogy van is totál rendben van.
Ami az
űrbeli természeti jelenségek elleni védekezés illeti jellemzően az
Űrkutatás topikban szokott felmerülni, lásd legutóbbi DART misszió. Ezeket a programokat az űrkutatási hivatalok is jegyzik. Ennek a témának lenne is itt jelentősége, csak a vázoltak miatt az ehhez tartozó hozzászólások az Űrkutatás topikban vannak.
Kis ésszerűsitéssel így elkerülhető a duplán posztolás is mint a mostani kínai űrsikló esetében..
Köszönöm, hogy zavartam...
Nem akartam!