11 főnél befejeztem a számolást, ezért az a két fő ment eltávra akik elkezdték az ukrán témát behordani az orosz topikba, nekik a kiszabható legenyhébb bünti ment mert nem a büntetés maga a cél. A többieknek a törlés utáni kommentem szól (mert ha nincs figyelmeztetés akkor az a baj).
- Tökéletesen egyet értek veled. Ám mikor én felügyeltem egy topikot anno, (nem itt) akkor az volt a módi ott hogy a topik ellenőrző ( csak ő ) használhatta a megkülönböztető
piros szint! (A delikvens hozászolásához, (alá) tudott írni)! S amit közölt azon, a delikvensnek azt be kellet tartani!
- Akár társalgási stílusváltást, esetlegesen nyelvtani helyesírási gondokat, vagy bármit ami zavarja a topik kulturált használatát, olvasását! (Egy fórumot az minősít hogy az oda látogatók hogyan kommunikálnak s egymáshoz milyen hangnemben társalognak.
Nem kocsma!!! Mindenki olvassa.
- A topik ellenőrzőnek a feladata ennek az ellenőrzése, lekommonikálása).
Pirossal üzenni esetleg segíteni a delikvensnek hol találja meg az áthelyezett írását. Stb. Azaz a felügyelő színe! (Lehet más szín is, amit meghatároztok).
- Ha nem tartotta be a delikvens s folytatta a felesleges csépelődést, trollkodást - jött, jöhetett a pihi, mivel szólva lett neki hogy szusszanjon egyet, 1-2-3 nap s próbáljon gondolkodni, lehiggadni kicsit! Rend is lett.
Ha még is agreszíveskedett, jöhetett a hosszabb pihi. Mindent megtudtak tárgyalni mindjárt kulturáltan is.
- Bocsi hogy beleszóltam!