Visszajelzések és javaslatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 335
113
Közérdekű közlemények 2025-01

Néhány igen régóta tervben lévő, de csak most életbe lépő dolog röviden pontokba szedve.

#1: A Visszajelzések és javaslatok topic megnyitásra kerül
Alapvetően az eredeti működéssel, nevezetesen, hogy minimálisan moderált topic, ahol csak az alábbi 2 dolog miatt ütheti meg a bokáját valaki:

#1.1: A moderáció által alkalmazott büntetésekkel és büntetési tételekkel kapcsolatban nem lehet kommentelni, ezen döntéseken nem lehet rugózni. Ezt alapvetően nem engedi a fórumszabályzat és anno sem volt célja a topicnak, hogy ennek teret engedjen. Csak hosszú éveken át voltunk olyan balfékek, hogy minden egyes ilyen esetben szép türelmesen elmagyaráztuk a dolgokat, majd retorziók nélkül daráltuk az egymást kanálba fojtó "vitákat". Végül pedig inkább lezárásra került a topic.

#1.2: Az előzőhöz kapcsolódóan: az üzemeltetés megkérdőjelezése abban az esetben ha azt nettó sárdobálásként, trollkodásként, felkérdezésként, stb. ítéljük meg. A konstruktív javaslatoknak természetesen továbbra is tere van. Ezekre igyekszünk legalább röviden reagálni, vagy ha nem is, a szokott módon a belső szabályozási folyamatokban mérlegelni.

Ez a 2 pont itt is ugyanolyan elbírálásban részesül, mintha a fórum más részein adná elő az illető.

Régi aktív tagoknak és passzív olvasóknak talán furcsa lehet ezek ilyen erős kiemelése - de talán nem is, hiszen nekik sem lehet új, hogy egy bizonyos felhasználói réteg, jellemzően 2022 körüli regisztrációs dátummal közszolgáltatásként gondol a fórumra és előszeretettel köt bele az üzemeltetésbe.

Nos, ez nem közszolgáltatás. Hanem mondjuk egy kerti party. Ahol ha hőzöngeni kezdesz, párszor rádszólnak. Aztán amikor belesz@rtál a medencébe és értetlenkedsz hogy mi a baj, hiszen máshol nem volt gond, akkor kipenderítenek, nem pedig hozzád igazodnak.

-----

Kérnénk, hogy ne chatszobaként tekintsetek rá, mint ahogy tettétek időnként a múltban is. Illetve egyesek ne itt tolják túl a #bromance ügyeiket :D Ezen kettőért ugyan nem jár nyak elharapás, ellenben túltolása esetén #nincsharag de hosszabb-rövidebb időre letiltódhatnak a topicról az érintettek.

Az újranyitás apropóján ezt az utóbbi kérést egy rövidebb ideig vajszívűbben fogjuk megítélni, de ne cincogjanak túl hangosan az egerek, mert a macska azért csak itthon van :)

-----

#2: Kommunikációs csatornák
Szintén régi tervként az év végén beizzítottunk egy faék egyszerűségű, regisztráció nélkül is használható helpdesk / ticketing platformot. Milyen funkciót lát majd el ez?

• Egyrészt kezdésnek felvittünk ide pár igen gyakori kérdést és rá a megoldást.
  • Másrészt, jóval lényegesebb, hogy az eddigi email alapú kommunikációs csatornát cseréli számunkra követhetőbb ticketing rendszerre. Tehát a platform változik, de továbbra is várunk bárminemű kérdést, kérést, fájást az oldallal kapcsolatosan.
  • A [email protected] email használatban marad természetesen, de a fórummal kapcsolatos ügyekre az elsőleges csatorna mostantól a ticketing rendszer.

Elérhetősége: https://htka.freshdesk.com
(Fórum láblécben és a WordPress oldal fejlécében belinkelve.)

-----

#3: Fórumszabályzat
Apróbb változásként:
  • bekerült elsődleges kommunikációs csatornaként az előző pontban említett helpdesk.
  • kapott egy új fokozatot a tiltási idő sor.

Ezen felül eddigi helyéről átemelésre került a fórummotor tartalomkezelőjébe. És mint már tapasztalhattátok a fenti 2 pont kombinációjából eredően mindnekinek az arcába tolja a fórum újbóli elfogadásra.

-----

#4 Frissítések
Mind a szerver, mind a fórummotor esetében esedékes nagyobb frissítési procedúra. Erre nem jelöltem ki fix idősávot, de a szokott módon igyekszem olyan időszakokban végezni, amikor kevesebben vagytok a fórumon. Mindenesetre ha a napokban rövidebb időszakokra nem tudjátok elérni az oldalt, fórumot, vagy az épp karbantartás módban van, akkor annak jó eséllyel ez lesz az oka.
Először is: Nincs mit! :)
Nehéz nem észrevenni, hogy a visszatérésem utáni "asztalcsapkodásom" szinte minden esetben be lett emelve a változtatásokba.
(létező jogorvoslati/kommunikációs rendszer, megnyitott visszajelzések topic, a figyelmeztetési rendszer visszaállítása, moderációs önuralom)
Ezek szerint voltak jogos észrevételeim...:cool:
A visszatérésemmel kapcsolatban nagyon tanakodtam. Azt gyanítottam, hogy a felvetéseim okoztak némi kavarodást a szerkesztőségben.
Ezek után látványosan megváltozott a moderáció "hangvétele". Mivel ezt jó iránynak láttam, újra aktívan kezdtem fórumozni.

Az új fejleményeket magam részéről elfogadom, egy a Fórum szerkesztőségétől érkező elnézést kérésnek, másrészről továbbiakban részemről az ügyet letudtuk.

Még a tiltásokkal kapcsolatban:
Az lenne kérdésem, hogy a kitiltott tagot (a tiltás súlyosságától függően, pl.: max. 2-4 hónapos tiltásig) nem lehetne-e olyan szinten beengedni a rendszerbe, hogy a felületet bejelentkezett felhasználóként tudja használni, de természetesen kommentelni ne tudjon. Kijelentkezve tulajdonképpen használhatatlan a Fórum, ugyanis a sütiket olyankor nem loggolja a böngésző, és nem látszik, hogy mi a már olvasott, vagy új tartalom.

Megfontolandó:
A visszajelzések topicra csapjatok egy 1-2 órás komment korlátozást. Ezzel itt is csökkenthető a #bromance (csak tudnám, hogy miért nem védettem le!).
Jelige: "Többet ésszel, mint erővel!"

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 964
12 939
113
A visszatérésemmel kapcsolatban nagyon tanakodtam. Azt gyanítottam, hogy a felvetéseim okoztak némi kavarodást a szerkesztőségben.
Ezek után látványosan megváltozott a moderáció "hangvétele". Mivel ezt jó iránynak láttam, újra aktívan kezdtem fórumozni.

Az új fejleményeket magam részéről elfogadom, egy a Fórum szerkesztőségétől érkező elnézést kérésnek, másrészről továbbiakban részemről az ügyet letudtuk.
Semmi ilyen.
Tcat finoman írta le a moderációval kapcsolatos dolgot, de akkor tőlem megkapod alacsonyabb színvonalon, hátha így érted: nagy az arc, tekerd le magad.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 574
25 623
113
Először is: Nincs mit! :)
Nehéz nem észrevenni, hogy a visszatérésem utáni "asztalcsapkodásom" szinte minden esetben be lett emelve a változtatásokba.
(létező jogorvoslati/kommunikációs rendszer, megnyitott visszajelzések topic, a figyelmeztetési rendszer visszaállítása, moderációs önuralom)
Ezek szerint voltak jogos észrevételeim...:cool:

Még a tiltásokkal kapcsolatban:
Az lenne kérdésem, hogy a kitiltott tagot (a tiltás súlyosságától függően, pl.: max. 2-4 hónapos tiltásig) nem lehetne-e olyan szinten beengedni a rendszerbe, hogy a felületet bejelentkezett felhasználóként tudja használni, de természetesen kommentelni ne tudjon. Kijelentkezve tulajdonképpen használhatatlan a Fórum, ugyanis a sütiket olyankor nem loggolja a böngésző, és nem látszik, hogy mi a már olvasott, vagy új tartalom.

Megfontolandó:
A visszajelzések topicra csapjatok egy 1-2 órás komment korlátozást. Ezzel itt is csökkenthető a #bromance (csak tudnám, hogy miért nem védettem le!).
Jelige: "Többet ésszel, mint erővel!"
Azt még elfelejtetted írni, hogy igazából ez a kibeb@szott föld is körülötted forog, a nap meg minden nap a te s^gglyukadból kel fel. Természetesen ezek fel nem sorolását betudom a szerénységednek. Mindenesetre köszönöm a fórumozók nevében is a mindennapos önzetlen és felülmúlhatatlan részvételedet. Köszönöm! De tényleg!

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 502
21 644
113
Azt még elfelejtetted írni, hogy igazából ez a kibeb@szott föld is körülötted forog, a nap meg minden nap a te s^gglyukadból kel fel. Természetesen ezek fel nem sorolását betudom a szerénységednek. Mindenesetre köszönöm a fórumozók nevében is a mindennapos önzetlen és felülmúlhatatlan részvételedet. Köszönöm! De tényleg!
Könnyeket csaltál a szemembe. De tényleg! :D

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 335
113
Semmi ilyen.
Tcat finoman írta le a moderációval kapcsolatos dolgot, de akkor tőlem megkapod alacsonyabb színvonalon, hátha így érted: nagy az arc, tekerd le magad.
Hát én @Tcat -ot jobban bírom. :oops:
Épp most íratott velem alá a Fórum tulajdonosa egy frissített fórumszabályzatot. Ezt gondolom neked is alá kellett írnod:

Moderátori figyelmeztetés, egyéb szankciók​

A moderátor enyhébb szabályszegés esetén figyelmezteti a Felhasználót, amelyben felhívja a szabályzatokban foglaltak jövőbeli betartására, valamint tájékoztatja az ismételt szabályszegés esetén alkalmazható következményekre.

A moderátori figyelmeztetés a Felhasználó jogosultságait nem érinti, azokra semmilyen hatással sincsen.

Egy Felhasználó részére maximálisan három (3) figyelmeztetés osztható ki, a soron következő esetkor már a következő bekezdésben foglalt korlátozásokat kell alkalmazni. E szabály alól kivételt képez, ha a legutolsó figyelmeztetés és a következő szabályszegés között legalább három (3) hónap eltelt, ekkor ugyanis ismételten kioszthatóvá válik a három figyelmeztetés.

Negyedik alkalommal előforduló nem súlyos, avagy első alkalommal előforduló eleve súlyosnak tekinthető szabályszegés esetén a moderátor jogosult a Felhasználó fórum használati jogosultságát korlátozni.

Ez a rész korábban is létezett.
Oszd meg légyszi a közönséggel, hogy hány figyelmeztetést kaptam a 6 hónapos tiltásom előtt!

Nyilván nem fogod. Nem is várom el.
További jó vadászatot!

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 128
9 645
113

Azért nem, mert ennek a kényelmi funkciónak a megvonása pont, hogy a bünti részét képzi. Gondolj bele példul abba az esetbe, hogy valamelyik regisztrált tag nagyrészt csak passzív olvasó, ámde elkövet valamit amiért eltávra megy. Neki kb. nulla retorzió lenne így.

Ezt az elbírálást még molni sem kapta meg akkor, amikor anno sok éve szorosan egymás után 3 + 6 hónapra bannoltatta magát. :) Pedig akkor már igencsak tartalmi közreműködő is volt.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 335
113
Azért nem, mert ennek a kényelmi funkciónak a megvonása pont, hogy a bünti részét képzi. Gondolj bele példul abba az esetbe, hogy valamelyik regisztrált tag nagyrészt csak passzív olvasó, ámde elkövet valamit amiért eltávra megy. Neki kb. nulla retorzió lenne így.

Ezt az elbírálást még molni sem kapta meg akkor, amikor anno sok éve szorosan egymás után 3 + 6 hónapra bannoltatta magát. :) Pedig akkor már igencsak tartalmi közreműködő is volt.
Ok. Elfogadom. Csak javaslat volt.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 964
12 939
113
Hát én @Tcat -ot jobban bírom. :oops:
Épp most íratott velem alá a Fórum tulajdonosa egy frissített fórumszabályzatot. Ezt gondolom neked is alá kellett írnod:

Ez a rész korábban is létezett.
Oszd meg légyszi a közönséggel, hogy hány figyelmeztetést kaptam a 6 hónapos tiltásom előtt!

Nyilván nem fogod. Nem is várom el.
További jó vadászatot!
Érted is ami oda van írva?
Segítek: tudatos belpolosítás=súlyos szabályszegés.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 862
32 120
113
Gondolj bele példul abba az esetbe, hogy valamelyik regisztrált tag nagyrészt csak passzív olvasó, ámde elkövet valamit amiért eltávra megy.
Aki nagyrészt csak passzív ovasó, az kb kizárt, hogy kibaszassa magát 1-2 hónapra valamivel, mert nem írkál a fórumra. Aki volt kitiltva (velem együtt) az azért volt amit írkált. Kicsi az esélye, hogy megtudja hol laksz, a küszöbödre szarjon, otthagyja, hogy XY voltam a HTKA fórumról és azért tiltsd ki, főleg hogy ez nincs is benne a fórumszabályzatban.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 327
24 848
113
Gondolj bele példul abba az esetbe, hogy valamelyik regisztrált tag nagyrészt csak passzív olvasó, ámde elkövet valamit amiért eltávra megy. Neki kb. nulla retorzió lenne így

Aki nagyrészt csak passzív ovasó, az kb kizárt, hogy kibaszassa magát 1-2 hónapra valamivel, mert nem írkál a fórumra.
A “passzív olvasó” talán azt is jelenti, hogy az illető baromi nagy türelemmel és megértéssel rendelkezik a népes társaság felé és nem érez beteges kényszert, hogy mindenre reagáljon, mindent is jobban tudjon vagy mindenkit kijavítson a saját szájíze szerint. Ezt az “erényt” a fenti elgondolás méginkább zárójelbe teszi - szigor ide vagy oda.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 862
32 120
113

A “passzív olvasó” talán azt is jelenti, hogy az illető baromi nagy türelemmel és megértéssel rendelkezik a népes társaság felé és nem érez beteges kényszert, hogy mindenre reagáljon, mindent is jobban tudjon vagy mindenkit kijavítson a saját szájíze szerint. Ezt az “erényt” a fenti elgondolás méginkább zárójelbe teszi - szigor ide vagy oda.
Nekem a passzív olvasó azt jelenti, hogy alig ír, anélkűl hogy számszerűsíteném. Akkor meg nem kezd anyázásba, spammelésbe, topikrombolásra, egyéb témák feszegetésbe egy más témájú topikba már a hozzászólások mennyisége miatt sem. Ha meg pont akkor elszakad nála valami és kiönti minden dühét ami felhalmozódott benne a kutya halála, a válás, az ukrán háború, a szar idő meg minden miatt, akkor úgysem egy hétre küldik el hanem végleg.

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 011
3 736
113
Én mindössze annyit kérek, ha lehet - de ha nem, tudok így élni, csak gyakran megakad rajta a szemem, meg különben is autista vagyok -, hogy a új hsz-ek tetején az "Olvastalan" szó a szűrőkben legyen kijavítva "Olvasatlan"-ra.
Konkrétan itt (máshol jól van, gondolom elütés):
Screenshot-2025-01-03-at-22-51-37-j-hozz-sz-l-sok-HTKA-f-rum.png

Köszi előre is.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 580
132 703
113
Én mindössze annyit kérek, ha lehet - de ha nem, tudok így élni, csak gyakran megakad rajta a szemem, meg különben is autista vagyok -, hogy a új hsz-ek tetején az "Olvastalan" szó a szűrőkben legyen kijavítva "Olvasatlan"-ra.
Konkrétan itt (máshol jól van, gondolom elütés):
Screenshot-2025-01-03-at-22-51-37-j-hozz-sz-l-sok-HTKA-f-rum.png

Köszi előre is.
Nagyjából az első valóban a topikhoz kapcsolódó hozzászólás.