Visszajelzések és javaslatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 444
26 446
113
De hol van az a kitétel, amire hivatkozol?
A Felhasználó a Felhasználói Tartalom elküldésével lemond az a feletti rendelkezési jogáról, beleértve bármely abban elhelyezett – szerzői jog szabályai alá eső – tartalom tekintetében fennálló szerzői joggal kapcsolatos vagyoni igényét is.

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 016
3 748
113
Jó kérdés. Szerzői védelmet élvező tartalom esetében a szerző a szerzői jogi törvényben megjelölt vagyoni jogairól mondhat le, ezen túl személyhez fűződő jogai vannak a szerzői jogról szóló törvény szerint, de azokról nem tud lemondani sem. Személyhez fűződő jog a védett mű nyilvánosságra hozatala vagy az erre másnak adott engedély is. Viszont a nyilvánosságra hozatal (vagy erre adott engedély) után csak írásban es alapos indokkal vonhatod vissza az erre adott engedélyt, ill. tilthatod meg a további felhasználást a törvény szerint. Még akár kártérítési felelősséged is keletkezhet ebből az utólagos visszavonásból. De ez esetben ez nem valószínű.

Ez a kitétel szerintem kettős a szabályzatban: a kommented önmagában nem szerzői mű, az afeletti redelkezési jogodról mondasz le teljesen (módosítás (kivéve az öt perc szerkesztés), áthelyezik, törliķ, stb.), abban a pillanatban, amikor megnyomod a "Küldés" gombot. Ha saját, szerzői védelem alatt álló tartalom is van a posztodban, az alapvetően osztja annak sorsát, ha pl. áthelyezik vagy valami, de ha a sajátod és eleve így, ilyen formulával/ figyelmeztetéssel teszed közzé, hogy máshol nem használható fel, az még arra szerintem nem terjed ki, hogy ne ugyanúgy járjon adott esetben, mint a posztod nem védett része. Ha jól értem, nem a szerzői jogról szóló törvény szerinti vagyoni jogaidról mondasz le, csak arról ezek közül, hogy jogdíjat kérsz érte. Legalábbis inkább utóbbinak tűnik számomra a "vagyoni igény" alapján.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 683
17 281
113
Szuper, hogy már a x.com linkeket is hozza a fórum, de jelenleg a fekete témánál is fehér alapon jelenik meg a beágyazás.
Lehetne megint fekete?
Előre is köszönjük!

• Imádom
Reactions: endre

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 444
26 446
113
Jó kérdés. Szerzői védelmet élvező tartalom esetében a szerző a szerzői jogi törvényben megjelölt vagyoni jogairól mondhat le, ezen túl személyhez fűződő jogai vannak a szerzői jogról szóló törvény szerint, de azokról nem tud lemondani sem. Személyhez fűződő jog a védett mű nyilvánosságra hozatala vagy az erre másnak adott engedély is. Viszont a nyilvánosságra hozatal (vagy erre adott engedély) után csak írásban es alapos indokkal vonhatod vissza az erre adott engedélyt, ill. tilthatod meg a további felhasználást a törvény szerint. Még akár kártérítési felelősséged is keletkezhet ebből az utólagos visszavonásból. De ez esetben ez nem valószínű.

Ez a kitétel szerintem kettős a szabályzatban: a kommented önmagában nem szerzői mű, az afeletti redelkezési jogodról mondasz le teljesen (módosítás (kivéve az öt perc szerkesztés), áthelyezik, törliķ, stb.), abban a pillanatban, amikor megnyomod a "Küldés" gombot. Ha saját, szerzői védelem alatt álló tartalom is van a posztodban, az alapvetően osztja annak sorsát, ha pl. áthelyezik vagy valami, de ha a sajátod és eleve így, ilyen formulával/ figyelmeztetéssel teszed közzé, hogy máshol nem használható fel, az még arra szerintem nem terjed ki, hogy ne ugyanúgy járjon adott esetben, mint a posztod nem védett része. Ha jól értem, nem a szerzői jogról szóló törvény szerinti vagyoni jogaidról mondasz le, csak arról ezek közül, hogy jogdíjat kérsz érte. Legalábbis inkább utóbbinak tűnik számomra a "vagyoni igény" alapján.
Az tök mindegy ha pl. áthelyezik, ettől még, meg attól, hogy így bemondásra nem rendelkezhetek róla, ti. hogy
ne legyen tovább terjeszthető, szerintem nem így működik.
De nyilván nem pénzről van szó, meg nem arról, hogy valamikor kérnék valamiért.
Ezért érdekelne, hogy maga az üzemeltető, aka. @Tcat hogyan értelmezi.

• Tetszik
Reactions: Pogány

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
482
3 109
93
Egy olyan funkció nagyon hasznos lenne, hogy az ignorált tagok posztjaira írt válaszokat se lássam. Épp most lapoztam át 5 oldalt, ahol kb. 2 valódi hír volt, a maradék 48 értelmetlen reakció értelmetlen posztokra. Számomra ez a legnagyobb probléma, sajnos általános jelenség.

• Tetszik
Reactions: Blitz97

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 023
73 091
113
Egy olyan funkció nagyon hasznos lenne, hogy az ignorált tagok posztjaira írt válaszokat se lássam. Épp most lapoztam át 5 oldalt, ahol kb. 2 valódi hír volt, a maradék 48 értelmetlen reakció értelmetlen posztokra. Számomra ez a legnagyobb probléma, sajnos általános jelenség.
Ignoráld a válaszolókat is. :D

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
482
3 109
93
Ignoráld a válaszolókat is. :D
Mész te ignorba. :p

Viccet félretéve, van három nótorius, értelmetlen alak, akik folyton kötözködnek. És van sok többé-kevésbé értelmes alak, akik szoktak jókat írni, de sajnos nem tudnak ellenállni az értelmetlen alakok trollkodásának.

Ezeket az ellenállásra képtelen gyengéket azért szeretném megtartani, mert náluk az értelem / trollkodás arány 80-20, míg a nótoriusoknál 20-80.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 508
21 676
113

Viccet félretéve, van három nótorius, értelmetlen alak, akik folyton kötözködnek. És van sok többé-kevésbé értelmes alak, akik szoktak jókat írni, de sajnos nem tudnak ellenállni az értelmetlen alakok trollkodásának.

Ezeket az ellenállásra képtelen gyengéket azért szeretném megtartani, mert náluk az értelem / trollkodás arány 80-20, míg a nótoriusoknál 20-80.
Kemény vagy Csoki :D

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 575
25 637
113

Az ignore funkció talán nem egy haszontalan lehetőség, hogy a nem kívánt idiotizmustól megkímélje magát az ember a használatával. De kérdezem én, felnőttként nem lehet oda eljutni, annyi értelmi és érzelmi intelligenciára szert tenni, hogy ne tudja valaki átpörgetni a számára kritikus emberek kritikus hozzászólásait anélkül, hogy kényszeresen válaszolnia kelljen hónapok és évek óta ugyanazokra ugyanazoknak a júzereknek? Tényleg 30, 40, 50… évesen nem lehet odáig eljutni, hogy valaki a számára értelmetlen faszságokon és azok íróin egyszerűen átlépjen? Tényleg még az ignoráltaknak válaszoló emberek válaszait is ignorálni kellene? Valóban ez lenne a megoldás? Tényleg ez az irány lenne a megfelelő? Nem kellene inkább egy kis önvizsgálatot tartani?

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 508
21 676
113
Az ignore funkció talán nem egy haszontalan lehetőség, hogy a nem kívánt idiotizmustól megkímélje magát az ember a használatával. De kérdezem én, felnőttként nem lehet oda eljutni, annyi értelmi és érzelmi intelligenciára szert tenni, hogy ne tudja valaki átpörgetni a számára kritikus emberek kritikus hozzászólásait anélkül, hogy kényszeresen válaszolnia kelljen hónapok és évek óta ugyanazokra ugyanazoknak a júzereknek? Tényleg 30, 40, 50… évesen nem lehet odáig eljutni, hogy valaki a számára értelmetlen faszságokon és azok íróin egyszerűen átlépjen? Tényleg még az ignoráltaknak válaszoló emberek válaszait is ignorálni kellene? Valóban ez lenne a megoldás? Tényleg ez az irány lenne a megfelelő? Nem kellene inkább egy kis önvizsgálatot tartani?
Nálam senki sincs ignoron. Pitiáner dolognak tartom.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 683
17 281
113
Adom amit írsz, de kár ezt megszakérteni. Meg aztán tök felesleges az ignor-on is rugozni. Van az opció, és lehet használni. Nem mindenki ugyan olyan birka türelmű mint te. És ez nem csak az életkorral van összefüggésben. Speciel én se szoktam használni, de amikor egy figura folyton baszogatott, jól jött, hogy ignoralhattam.

HA már önvizsgálat.. mit kért Tcat amikor megnyitotta a topikot? - hogy ne chat szondaként használjuk. Erre pár nap alatt lett 3 oldal chat..

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
482
3 109
93

Eszembe jutott, hogy csinálok gyorsan egy statisztikát alátámasztandó ezt a gondolatot. Mondjuk Ukrajna topik, egyes posztolók részese a topikból, egyes posztolók posztjaira adott válaszok része a topikból.

Technikailag könnyű, de gondoltam előbb rákérdezek, hogy:
  1. van-e ilyen beépítve a fórum motorba, és felesleges erőfeszítés (ha igen, látható valahol?)
  2. szabad-e ilyet csinálni (kis script végigpörgeti a topikot, mondjuk apró késleltetéssel oldalanként).
Esetleg elszalad velem a ló, és kategorizálom a válaszokat MI-vel. :D

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 936
34 956
113
Idézlek:
56162 hsz egyik kollégának írtad:
"Kapjálmar a nemlétező agyadhoz kisfiam!Nem vagyok se a nejed,se a kutyád,se a kölököd!
Én nem mondtam rád,hogy egy arrogáns fax idióta vagy-pedig éppen most bizonyitod,hogy az vagy...."
Mondom,egy pofátlan képmutató vagy.Pont.
És akkor most ird ide azt is,hogy mire irtam ezt.Ja,hogy úgy már nem is engem kéne kitiltani?
Te Dudival szembeni sértegető,személyeskedő beszólásaidat idegyűjtsük?
No,akarsz még szövegelni?