Egy sincs most. Amúgy a számunkra szerintem tök mindegy ki lő ki nem (mindkettő persze) ott a messzi távolban. Kb olyan messze van mint ide Normandia, vagy Tunézia, vagy épp Stockholm, csak hogy meglegyen a kép. Az utóbbi kb 3 évben beállt, kicsit lónek ezek, kicsit azok, semmi extra. Befagyott konfliktus.
A másik topic a kantinos már számunkra inkább lényeges, hiszen rólunk magyarokról van szó benne, és ugye napi szinten erről szólt minden már vagy 2-3 hónapja, szomszédos terület, sokunknak annyi hogy a háza sarka már lehet hogy Ukrajna (ha van olyan mint Hámorban) ott érintettek vagyunk, és ugye érezzük is ha van valami, ezéltal szerintem (bocsánat ha sokakat megsértek vele) fontosabb mint hogy milyen csavarok vannak az F-16 lokátorában, vagy stb. Csak sajnos sokan vagyunk úgy hogy elolvassuk Ulippo lakkozását a csodás ukrán életről és akkor megy a megcáfolása, többek közt olyanoktól akik odaát élnek. Én tényleg meghallgatom, elolvasom, mert másik fél és nincs nálam ignorén. csak a faxom, kevés az időm, és elmegy vele +1 órám hogy cáfolom a meséket. Mert a valóság az fenyegetően más, és sok honfitársunk érzi ezt a bőrén. Mert fenyegetnek biza. Szóval ez van részemről, a magyar biztpolosba is be lehet hozni a kárpátaljai témát, úgy korrekt volna. A másik kettő meg maradjon zárva, túl sok az off. A donyecki események meg elférnek a ruszki utódállamos topicban. Aztán ha egyszer lesz ott valami érdemleges gyilkolás mint 3-4 éve akkor visszanyitni és mehetnek a napi videók, szétszakadt testek, halottak stb. Ami egyébként szintén tilos, csak sajnos ez a valóság egy háború során, nem olyan mint a PS-en meg a CNN-en. Ebben nem lehet semmi aberráció hogy ilyen látvány van, mert ez a következmény, és ezt kéne látni minden békeharcosnak, politikusnak akinek hatalom van a kezében. Attól hogy nem leadható még megtörténik, mint a nemi erőszak németben, csak el van hallgatva.