A festményen már csak egy karja van.Akkor elvileg nem már csak egy karja és szeme volt?
Fél szemét 1801-ben, Koppenhágánál vesztette el, Aboukir előtt három évvel.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A festményen már csak egy karja van.Akkor elvileg nem már csak egy karja és szeme volt?
Amely csata ha jól emlékszem az angol amoralitás egyik mementója lehetne.A festményen már csak egy karja van.
Lehetne, de nem az.Amely csata ha jól emlékszem az angol amoralitás egyik mementója lehetne.
Amúgy ha már Hét tenger blog:
Nelson flottája
Bár a britek mind a mai napig mélyen meg vannak győződve róla, hogy ők a nagy birodalomépítők, a felsőbbrendű, uralkodásra termett nemzet, a hajdani Brit Birodalomnak mára már a romjai is eltűntek, s a világpolitikában betöltött szerepét és jelentőségét tekintve Anglia úgy tűnik, a legjobb úton…htenger.blog.hu
Igen technikai téren sok a érdekes részlet meg a feldolgozott témák közt is vannak érdekesek és a mellett hogy a szerző politikai vagy világnézeti megjegyzéseivel nem ért egyet valaki attól még olvasható.Lehetne, de nem az.
A Szerző sosem volt sem Nelson, Churchill vagy bárki más brit különösebb kedvelője.
Ennek ellenére én is olvasom.
Az az ő oldala volt, annak ráncfellvar írásai vannak kint.Igen technikai téren sok a érdekes részlet meg a feldolgozott témák közt is vannak érdekesek és a mellett hogy a szerző politikai vagy világnézeti megjegyzéseivel nem ért egyet valaki attól még olvasható.
Volt egy blog ami a no1 volt csak már 5+ éve eltűnt a netről több kiváló írása volt talán "olli hajói" volt a címe /olli a zoliból?/
Köszi.Az az ő oldala volt, annak ráncfellvar írásai vannak kint.
Azokhoz, amiket én anno pdf-be átraktam van ling a blogon is.
Csak anno nem tudtam, hogy neki a képeibe voltak integrálva a feliratok, ezért azok az pdf-eknél hiányoznak.
Én soha nem olvastam online, mert a rossz töredelésű széles ömlesztett szöveg olvashatatlan volt.
A festményen már csak egy karja van.
Valóban. Ez ordas hiba volt.Olvasmány élményeim szerint Nelson 1793-ban vesztette el fél szemét Korzikán.
Koppenhágához az az anekdota kapcsolódik, h a vakszeméhez emelte a látcsőt(direkt) és igy nem látta a visszavonulást elrendelő zászló jelet… helyette támadott és nyert…
A vakszemhez emelni a látcsőt később visszatérő szófordulat lett az angol történet írásban…
Nem hibádon kívántam lovagolni, csak egyből beugrott h nem stimmel a dátum - a Korzikára emlékeztem- márcsak az anekdota miatt se.Valóban. Ez ordas hiba volt.
Egyébként 1794. Jul12.
#16Az az ő oldala volt, annak ráncfellvar írásai vannak kint.
Azokhoz, amiket én anno pdf-be átraktam van ling a blogon is.
Csak anno nem tudtam, hogy neki a képeibe voltak integrálva a feliratok, ezért azok az pdf-eknél hiányoznak.
Én soha nem olvastam online, mert a rossz töredelésű széles ömlesztett szöveg olvashatatlan volt.
Kurva jól néz ki, remélem idén eljutok megnézni.
Most lesz évekig felállványozvaKurva jól néz ki, remélem idén eljutok megnézni.
Én 1995-ben voltam diákcserén Hollandiában, vittek minket egy kört a még félig ki sem festet Batavian, nagyon nagy élmény volt. Valahol még a képek is megvannak, megpróbálom előtúrni.
(még a Cuty Sarkot mentem el megnézni Londonban, nem tudva hogy egy hónappal korábban leégett teljesen, az nagy csalódás volt ott a helyszínen)
Mitől halad előre? Vitorlák bevonva és a tatnál sem látszik, hogy hajócsavar mozgatná.
Mitől halad előre? Vitorlák bevonva és a tatnál sem látszik, hogy hajócsavar mozgatná.