Vontatott és önjáró lövegek, lőszerek

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 741
91 437
113
A francia Nexter nyolc darab 105 darab LG fegyvert szállít a szenegáli hadseregnek...

105lg-20220428.jpg

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 741
91 437
113
ATAGS.jpg

India's Defence Research and Development Organisation (DRDO) has concluded validation trials of the indigenously developed 155 mm/52-calibre Advanced Towed Artillery Gun System (ATAGS) for the Indian Army.

ATAGS: Advanced Towed Artillery Gun System

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Nemerson

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 927
7 340
113
YAVUZ

Ez a Panter vontatott löveg 6x6-os változata, amely 1999-ben állt szolgálatba a Török hadseregben.

20_panter-1200x772.png

1dtvnm6.png
2pgojnq.png

A tervek szerint idén áll szolgálatba, hallottam, hogy a 6x6 helyett egy 8x8-as hazai járműbe (valószínűleg BMC) integrálják. Ha valaki ismeri a hordozó jármű modelljét, amit most lát, nagyra értékelném, ha valaki elmondaná nekem.

Műszaki előírások
Súly~20 tonna
Hossz10,8 méter
Szélesség2,6 m
Magasság4,1 m
Munkavállaló5
Fegyverrendszer155mm /52 Cal.
Fegyvertávolság40 km (155 mm MKE MOD 274)
Motor480 LE / 353 KW EURO 6 dízel
Vontatás6×6
Működési tartomány600 km
Sebesség80 km/h
Lőszer kapacitás18 darab
Tűzgyorsaság6/perc

TSKnin-yeni-vurucu-gucu-Obus-ailesinin-yeni-uyesi-MKE-uretimi-Yavuz90817_1.jpg
C-rROUQW0AIcIR_.jpg

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 712
21 814
113
Lehet ebből megtudod! Nem tudok törökül! Hátha!

• Tetszik
Reactions: Nemerson and Vlad

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 741
91 437
113
A Rheinmetall döntően hozzájárul az amerikai hadsereg könnyű tüzérségi ágyúprojektjéhez. A Rheinmetall leányvállalata, az American Rheinmetall Munition (Stafford, VA) 2,5 millió dollár értékű szerződést kapott az amerikai hadseregtől egy rövidebb és könnyebb tüzérségi fegyverrendszer szállítására a nemzeti védelmi stratégia támogatására.

„Büszkék vagyunk arra, hogy lehetőségünk van támogatni a hadsereget a következő generációs, nagy hatótávolságú precíziós tüzeléstechnológiák kifejlesztésére irányuló erőfeszítéseiben, és különösen a játékot megváltoztató, fejlett, könnyű taracktechnológiák prototípusának elkészítésében” – mondta John Somich, az amerikai Rheinmetall Munition vezérigazgatója.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 700
113
OFF

Nem tudom, hogy ebbe a topicba tartozik-e. Legfeljebb modik átpakolják majd.

@ijasz és @Filter , kikérném a véleményeteket, hogy nem kéne ennek egy kicsit stabilabbnak lennie? Szerintem a németek nem nagyon promo videóznának, ha ennyire ugrana az egész platform -de a csővel együtt- elsütésnél. Szemre nekem úgy tűnik, hogy lehetnek apró hibák a pontosságnál emiatt.

• Tetszik
Reactions: enzo
F

Filter

Guest
OFF

Nem tudom, hogy ebbe a topicba tartozik-e. Legfeljebb modik átpakolják majd.

@ijasz és @Filter , kikérném a véleményeteket, hogy nem kéne ennek egy kicsit stabilabbnak lennie? Szerintem a németek nem nagyon promo videóznának, ha ennyire ugrana az egész platform -de a csővel együtt- elsütésnél. Szemre nekem úgy tűnik, hogy lehetnek apró hibák a pontosságnál emiatt.
Ez egy "Pion", 20 méterre mellé bőven jó.
Ennek az eszköz rombol, nem sniper-kedik.
Egy tábori erődítményt vagy árkot megcsapsz vele, össze-vissza borogat mindent.
A gyalogság meg instant légnyomás.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
15 008
38 090
113
Ez egy "Pion", 20 méterre mellé bőven jó.
Ennek az eszköz rombol, nem sniper-kedik.
Egy tábori erődítményt vagy árkot megcsapsz vele, össze-vissza borogat mindent.
A gyalogság meg instant légnyomás.

M110 azért nem ugrál így:

F

Filter

Guest
M110 azért nem ugrál így:

M110 Eff Range 25km.
"Pion" 40km
És majd vess egy pillantást a csomagra is....
A " PION" 100kilós csomagokat ereget...

M

molnibalage

Guest
Nincs gyűjtőtopik, ezért ide.
Szépen látszik a tüzérség szórása...
És az is, hogy 1-2 lövés alapján nem lehet megmondani, hogy hol van a szórásküzéppont.