Vontatott és önjáró lövegek, lőszerek

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 766
84 368
113
A Rheinmetall döntően hozzájárul az amerikai hadsereg könnyű tüzérségi ágyúprojektjéhez. A Rheinmetall leányvállalata, az American Rheinmetall Munition (Stafford, VA) 2,5 millió dollár értékű szerződést kapott az amerikai hadseregtől egy rövidebb és könnyebb tüzérségi fegyverrendszer szállítására a nemzeti védelmi stratégia támogatására.

„Büszkék vagyunk arra, hogy lehetőségünk van támogatni a hadsereget a következő generációs, nagy hatótávolságú precíziós tüzeléstechnológiák kifejlesztésére irányuló erőfeszítéseiben, és különösen a játékot megváltoztató, fejlett, könnyű taracktechnológiák prototípusának elkészítésében” – mondta John Somich, az amerikai Rheinmetall Munition vezérigazgatója.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 700
113
OFF

Nem tudom, hogy ebbe a topicba tartozik-e. Legfeljebb modik átpakolják majd.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

@ijasz és @Filter , kikérném a véleményeteket, hogy nem kéne ennek egy kicsit stabilabbnak lennie? Szerintem a németek nem nagyon promo videóznának, ha ennyire ugrana az egész platform -de a csővel együtt- elsütésnél. Szemre nekem úgy tűnik, hogy lehetnek apró hibák a pontosságnál emiatt.

• Tetszik
Reactions: enzo
F

Filter

Guest
OFF

Nem tudom, hogy ebbe a topicba tartozik-e. Legfeljebb modik átpakolják majd.

@ijasz és @Filter , kikérném a véleményeteket, hogy nem kéne ennek egy kicsit stabilabbnak lennie? Szerintem a németek nem nagyon promo videóznának, ha ennyire ugrana az egész platform -de a csővel együtt- elsütésnél. Szemre nekem úgy tűnik, hogy lehetnek apró hibák a pontosságnál emiatt.
Ez egy "Pion", 20 méterre mellé bőven jó.
Ennek az eszköz rombol, nem sniper-kedik.
Egy tábori erődítményt vagy árkot megcsapsz vele, össze-vissza borogat mindent.
A gyalogság meg instant légnyomás.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 844
37 658
113
Ez egy "Pion", 20 méterre mellé bőven jó.
Ennek az eszköz rombol, nem sniper-kedik.
Egy tábori erődítményt vagy árkot megcsapsz vele, össze-vissza borogat mindent.
A gyalogság meg instant légnyomás.

M110 azért nem ugrál így:

F

Filter

Guest
M110 azért nem ugrál így:

M110 Eff Range 25km.
"Pion" 40km
És majd vess egy pillantást a csomagra is....
A " PION" 100kilós csomagokat ereget...

M

molnibalage

Guest
Nincs gyűjtőtopik, ezért ide.
Szépen látszik a tüzérség szórása...
És az is, hogy 1-2 lövés alapján nem lehet megmondani, hogy hol van a szórásküzéppont.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 766
84 368
113
Eurosatory2022 - EXCALIBUR ARMY: Prototype of self-propelled howitzer MORANA. Modern artillery system on the Tatra Force 8x8 chassis has a 155 mm cannon with a barrel length of 52 calibres installed in an armoured turret. It is a fully automated artillery system.

FVHss3qXEAAoeMx

F

Filter

Guest
Nincs gyűjtőtopik, ezért ide.
Szépen látszik a tüzérség szórása...
És az is, hogy 1-2 lövés alapján nem lehet megmondani, hogy hol van a szórásküzéppont.

Partról lövik, fix TÁS-ból?
Mert akkor ezzel a sűrűséggel a második "Lerakodás" takarja a célt csapódó gyújtóval, minimum - repeszekkel.
Ugye van a "Pont" cél, van a " Front" cél (...stb...) a tüzéreknél.....
Itt ha jól látom " Front"-célt lövetnek.

• Tetszik
Reactions: fishbed
T

Törölt tag

Guest
2-2-600x450.jpg

Ez nem lehet egy beburkolt EVA?
Esélyes, de ez megint egy parasztvakítás (megszokhattuk már az EA-tól.. :cool: )
Csak felesleges plusz súly az alvázra.
Mondjuk erősen kamuszaga van a képnek. Valahogy nem áll össze a dolog. Az EVAnak a terhelés miatt ugyebár van hidraulikus talpazat. Plusz a hátsó 2 tengely közel került egymáshoz, hogy a lövések ütésének terhelését minél jobban szétossza a 2 tengely között. Ehhez képest az EA iterációja esetén széthúzták egymástól a 2 tengelyt, illetve a terheléshez hozzáadtak még többszáz kilót, a borítással.
Nem is értem, hogy minek kellen
Sosem tudok elmenni a 8x8-as EVA mellett anélkül, hogy meg ne csodálnám az egyszerűségét. Ennél egy épeszű beszerzőnek nem is kellhet több.