[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 814
113
De forrásmegjelölés.Az,hogy nem emlékszem egy könyv cimére,amit 20+ éve kidobtam,az meg szerintem egész természetes dolog.Soha többé eszembe se jutott a fikuszra,arra a gátlástalan hazug bandára szavazni,arra jo volt a megvétele.
A Fidesz nem nemzeti.Az csak hazugság.Hatalompárti.Számukra a Nemzet csak erőforrás,lecserélhető munkaerő.Nincs semmiféle politikai ideológiájuk,csak a hatalombirtoklásának igénye.Az agitprop meg aszerint változik,hogy mi szükséges a hatalom megtartásához.Ma is a szerint beszélnek,és hoznak intézkedéseket.Ha holnap a felmérés azt hozná ki,szemrebbenés nélkűl lennének kommunisták.Valójában egy neokon elitista banda,minden nemzeti érzület nélkül.(én még emlékszem,mikor azt kiabálták a kereszténydemokratáknak,hogy térdre imához,meg idejétmult kegytárgynak mondták a Szentkoronát)
Tévedés ne essék,nálunk a baloldalnak hivott csoportosulás sem baloldali,ők is neokonok.

A neokon helyett inkább a neoliberális lenne a jó szó, nem? Egyébként nem értek teljesen egyet, macchiavellisták, az igaz.
A fő különbség a fidesz és a baloldalnak nevezett moslék között az, hogy a fidesz valóban (saját) "hatalompárti", a baloldal pedig "idegen hatalom" párti. Ők csak a globalisták eminens tanulói akarnak lenni, némi apróért. A népet legalább annyira megvetik, sőt, egy részüknél eleve érzelmi ellenségesség van az országgal és a magyarsággal szemben, jó esetben is "deplorable"-nek tekintik. Rosszabb esetben a '44-es nyilas "zöldár" megtestesítőjének ('56-ot is annak, tévedés ne essék). A fidesz esetén legfeljebb a régi magyar elitre is jellemző lenézés, úrhatnámság fordul elő, bár kevés alapjuk van rá. Antallra még azt írta Kis János vagy valamelyik SZDSZ-es, hogy "szerette, de lenézte a népet", lehet hogy így volt, de ő régi kisnemesi családból jött, nem a felcsúti faluszélről (bár anyai ágon nem falusi tudtommal, Sipos Erzsébet származásáról vannak ugye pletykák, Győzőéről is persze, csak ott a c. származásról). Kis Jánosék viszont nem is szeretik, de legalább szintén lenézik a magyarságot, a nem bp-i zsidó származású értelmiséggel együtt. (Asszem TGM 1990-ből: "hónaljszag és Mucsa, vagy szabad demokrata többség")
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 773
30 543
113
Ezzel a három országgal mi a probléma? Az emberek nem azt a fajta migrációt utasítják el, ami Vietnámból vagy Mongóliából jön, hanem ami a Közel-Keletről.
Francokat.Semmi kifogása az embereknek az arab,török meg néger kebabos ellen,és a mongol meg vietnámi ingyenélő és bűnöző elemek beáramlását is elleneznék.Ez valójában nem földrajzi,hanem beilleszkedési képesség kérdése.
Másrészt az igazi probléma,hogy nálunk is kicserélődik a lakosság,két módon is.Egyrészt az "ómigráncsok" révén,másrészt a munkavállalók behozatala révén-és a magyar munkavállaló kiáramlása közben.
 
  • Vicces
Reactions: OhioNurse

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 814
113
Megjelent valami hadsereg fejlesztési elképzelés MZP oldalról? Nem hallottam róla, de gondolom 3-4 repülő és 15-20 gépesített hadosztállyal számol, aminek a fedezetét a Bige fogja adni kp formában, borítékban. Vagy te mást hallottál?

MZP szerintem elkezdene lobbizni egy-két állandó amerikai bázisért, ami majd ellátja az ország védelmét.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 773
30 543
113
A neokon helyett inkább a neoliberális lenne a jó szó, nem?
Szándékosan nem használom a liberális szót,mert az agitprop agymosásának okán nem tudják értelmezni.Számukra az valami ellenségkép.Elfelejtették,ki is volt Deak Ferenc,és soha nem olvasták Adam Smithet.A nemzeti liberalizmus kifejezés meg nékik oximoron.
A fő különbség a fidesz és a baloldalnak nevezett moslék között az, hogy a fidesz valóban (saját) "hatalompárti", a baloldal pedig "idegen hatalom" párti
Szerintem nem.Szerintem a fő különbség,hogy Orbán egy autokrata egységbe foglalta a "jobb" oldalt,mig a "bal" oldal széttagolt.Különben a vajda egy tipikus banánköztársasági diktátor,csak EU (úgy-ahogy) kompatibilis módon jogi,hivatali és médiareklám (amit agitpropinak hivok)módszerekkel csinálja,nem a fegyveres erőkre támaszkodva.Azt a mai viszonyok között Európában nem lehet,nem fogadnák el.(60as években még simán elfogadták Franco és Salazar diktarúrákat).De különben semmi lényegi különbség nincs Orbán és Somoza között.Gátlástalan úrhatnám tolvajok.A külföld reagálása is kisértetiesen hasonló.Gazember,de a mi gazemberünk (emlékszik még valaki rá,mikor kapott egy sallert?-olyan tipikus árulkodó szitu volt,hogy valami eszméletlen).A nyugati gazdasági háttérhatalom érdekeit gátlástalanul kiszolgálta-a magyarság érdekei őket meg hidegen hagyja.A jelenlegi folyamatok is kisértetiesen hasonlitanak Somoza sorsára.Túl nagy gazember már,kényelmetlenné vált,és el is szaladt vele a ló.Most billegő helyzetben van.A nyugati gazdasági háttérhatalom még megtartaná,mert tudják,hogy az érdekeiket kiszolgálja,mig az ellenoldalt nem ismerik,nemtudják mire számithatnak.A politika viszont már szabadulna tőle,mert rühes bárány,ami fertőzi a nyájat.
 
T

Törölt tag 2577

Guest
Mai Index-Hvg cikk Bajnaival:

https://index.hu/belfold/2021/12/16...nzeknek-a-2022-es-valasztasok-elveszitesenel/

A számomra meglepőt és örvendetest kiemelném: "A volt kormányfő szerint a Fidesz kormányzásának is vannak megőrzendő irányai, ilyen például a munkát terhelő adók csökkentése, a lakossági devizahitelek kivezetése, a hadsereg modernizációja vagy a Trianon-emlékmű a Kossuth téren."

Tisztára össze-vissza vagyok zavarodva. :eek:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
wut

Területvesztés nem lesz, a határok megváltoztathatatlansága dogma. Ha Mo-tól el lehet csatolni területeket, az oroszok nyugodtan mondhatják, hogy na akkor, mi jövünk.
Politikában nincs olyan, hogy soha. Pláné dogma. Csak érdekek vannak.
Egyébként, meglátásom szerint most érik egy geopolitikai újraelosztás lehetősége. Megtörténhet, hogy békésen, de lehet, hogy háborúval. Ha az utóbbi, akkor az nem zárja ki akár a határok újraszabását sem. Lásd, Koszovó este, amikor (nem is olyan régen) egy szuverén országból szakítottak ki területet és kreáltak egy bábállamot. És az ere okot adó körülmény még csak nagy háborúnak sem volt mondható.
Szóval könnyen lehet egy újraosztás, ami már a Párizs környéki békét írja felül, amelyik tulajdonképen a Vestfáliai békekötés rendezéseit helyezte hatályon kívül (többek között akkor mondták ki, hogy Erdély önálló ország).
Vagy szerinted jelen globális, kontinentális és lokális körülmények - ezeken belül pedig a gazdasági, társadalmi, politikai és katonai történések - nem ebbe az irányba mutatnak?
Namármost, ha egy nagy dzsemborit lezáró "békekötés" esetén a faroknak a rossz végére kerülünk, nem zárnám ki egy területvesztéssel járó forgatókönyvet sem.
Ellenzéki győzelem esetén az ország maradék szuverenitásának jó részét visszafordíthatatlanul elveszíthetjük, behajolunk teljesen Washington geopolitikai céljainak. Területvesztés helyett pedig idővel jöhet a már megpendített cigány autonómia, amiről Donát Anna 1 órát tárgyalt az ezt hirdető cigány kamupárt vezetőjével, mintha komolyan kéne venni.
Ez teljesen így van, ahogy írod. Sőt a nyugat nem annyi szart öntene ránk, mint eredetileg tervezték, hanem 10x annyit, hogy a magyar elem ebben az országban egyszer és mindenkorra eltűnjön.
Egyébként persze elképzelhető, hogy lesz valami provokáció. Mondjuk ukrán-magyar fegyveres konfliktusban inkább Moszkva érdekelt, nem kell őket sem szentnek gondolni, sőt.
Moszkvának pont annyira érdeke a destabilizáció a nyugati szövetséges rendszerekben, mint az USA-nak az EU gyengülése.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 645
3 237
113
Francokat.Semmi kifogása az embereknek az arab,török meg néger kebabos ellen,és a mongol meg vietnámi ingyenélő és bűnöző elemek beáramlását is elleneznék.Ez valójában nem földrajzi,hanem beilleszkedési képesség kérdése.
Másrészt az igazi probléma,hogy nálunk is kicserélődik a lakosság,két módon is.Egyrészt az "ómigráncsok" révén,másrészt a munkavállalók behozatala révén-és a magyar munkavállaló kiáramlása közben.

Alapvetően igazad van a lakosság kicserélődését illetően, ha jól tudom kb. 1,4 a termékenységi ráta Magyarországon, és ez is csak a cigányok miatt 1,4, ha kivennénk őket akkor valószínűleg még kevesebb lenne. Ebben egyetértünk.
De, az arab, meg a török kebabos viszont egy iszonyatos ferdítés, ugyanis az a kultúra egyáltalán nem kompatibilis az európaival, a kelet-ázsiai sem, de ők jelentős problémákat nem fognak okozni, mindemellett a két kultúra/rassz munkamorálját össze sem lehet hasonlítani. És nem rendelkeznek egy alapvetően agresszív ideológiával sem ( iszlám), tehát ahogy a kínaiak sem, úgy a vietnámiak többsége sem fogja zavarni a lakosság többségét.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
Egy másik írás Macron kapcsán:

Azért szerintem ez egy vágy vezérelt cikk és a szerzője előreszaladt. Tárgyaltak egymással, valamiben biztos megegyeztek, konkrétan nem tudjuk (nekem ez is kissé furcsa, hogy semmi konkrétumot nem tudunk) miben, de azt állítani, hogy Macron és Orbán egy platformra került, ezt erős túlzásnak tartom.
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
297
1 810
93
Szándékosan nem használom a liberális szót,mert az agitprop agymosásának okán nem tudják értelmezni.Számukra az valami ellenségkép.Elfelejtették,ki is volt Deak Ferenc,és soha nem olvasták Adam Smithet.A nemzeti liberalizmus kifejezés meg nékik oximoron.

Szerintem nem.Szerintem a fő különbség,hogy Orbán egy autokrata egységbe foglalta a "jobb" oldalt,mig a "bal" oldal széttagolt.Különben a vajda egy tipikus banánköztársasági diktátor,csak EU (úgy-ahogy) kompatibilis módon jogi,hivatali és médiareklám (amit agitpropinak hivok)módszerekkel csinálja,nem a fegyveres erőkre támaszkodva.Azt a mai viszonyok között Európában nem lehet,nem fogadnák el.(60as években még simán elfogadták Franco és Salazar diktarúrákat).De különben semmi lényegi különbség nincs Orbán és Somoza között.Gátlástalan úrhatnám tolvajok.A külföld reagálása is kisértetiesen hasonló.Gazember,de a mi gazemberünk (emlékszik még valaki rá,mikor kapott egy sallert?-olyan tipikus árulkodó szitu volt,hogy valami eszméletlen).A nyugati gazdasági háttérhatalom érdekeit gátlástalanul kiszolgálta-a magyarság érdekei őket meg hidegen hagyja.A jelenlegi folyamatok is kisértetiesen hasonlitanak Somoza sorsára.Túl nagy gazember már,kényelmetlenné vált,és el is szaladt vele a ló.Most billegő helyzetben van.A nyugati gazdasági háttérhatalom még megtartaná,mert tudják,hogy az érdekeiket kiszolgálja,mig az ellenoldalt nem ismerik,nemtudják mire számithatnak.A politika viszont már szabadulna tőle,mert rühes bárány,ami fertőzi a nyájat.

Én ezt nem értem. Hogy lehet valaki diktátor, média propaganda segítségével, ha közben minden korlátozás nélkül mehet az ellenzéki oldal propagandája is??

Van igen nagy nézettségű ellenzéki TV (RTL klub), ellenzéki újságok tömege, online ellenzéki lapok (hvg, 444, stb), mindenki úgy szidja Orbánékat, ahogy csak akarja!

A google az ellenzéki forrásokat nyomja.

Külföldről az ellenzéket támogató propaganda jön majdnem kizárólagosan.

Hogy lehet így diktatúrát csinálni??

A helyzet az, hogy nem diktatúra van, hanem az ellenzék szar. Következetesen.

Kéne egy olyan ellenzék amire lehet szavazni normális megfontolások alapján.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Megjelent valami hadsereg fejlesztési elképzelés MZP oldalról? Nem hallottam róla, de gondolom 3-4 repülő és 15-20 gépesített hadosztállyal számol, aminek a fedezetét a Bige fogja adni kp formában, borítékban. Vagy te mást hallottál?
Arra céloztam, hogy ha ezek a magyarellenes népségek kerülnek kormányra és besimulnak a nyugatba (hűséges vazallusok lesznek), akkor már nem áll fenn az, hogy megleckéztetésünk végett akár ránk is uszítják az ukrikat, vagy hogy NATO konform legyen a románokat (lásd: Görög-Török csetepatét).
Tudom azt is, hogy ennek nagy árra lenne. Többek közt a migráns elosztó és lerakat lenne Magyarország, ahogy ezt már vagy 17 éve halottam (meg is mosolyogtam rendesen - kár volt). Ezenkívül mindent eladnának amit a FIDESZ visszavásárolt, a hadsereg pedig menne a levesbe. Max. a víztisztító és pontonhíd telepítési képesség maradna meg. Szóval tisztában vagyok, hogy ezek mire lennének képesek.
De ettől függetlenül, a jelen vezetés katonapolitikai balfaszkodásával szemben is megfogalmazom az építő kritikám. MERT, ilyen katonapolitikai környezetben, minimum 3 század Gripennek kellene lennie AWACS képességgel, támadó és felderítő drónból vagy 3 század, rövid, közepes és nagy hatótávú légvédelem, szárazföldön legalább 100 db. PzH 2000, 150 db. Leo, 200 Hiúz és a többi. Ha ezek mind meglennének, nem ugribugriznának az ukrik, hogy egy nap alatt lenyomnak. Sőt a románok is kényelmetlenül éreznék magukat ;) .
De mi van meg jelenleg ebből a haditechnikából? Annyi, amennyi nyomokban kimutatható.
 

Martin15

Well-Known Member
2021. március 12.
68
421
53
Azért szerintem ez egy vágy vezérelt cikk és a szerzője előreszaladt. Tárgyaltak egymással, valamiben biztos megegyeztek, konkrétan nem tudjuk (nekem ez is kissé furcsa, hogy semmi konkrétumot nem tudunk) miben, de azt állítani, hogy Macron és Orbán egy platformra került, ezt erős túlzásnak tartom.
Szerintem Macron csak a saját választását félti, ezért jött csak...Mekkora pofára esés lenne Zemmour győzelme, olasz választásokon jobboldali győzelem. EU gyorsan változna :) mondjuk ez is egy vágyálom.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 374
4 902
113
Arra céloztam, hogy ha ezek a magyarellenes népségek kerülnek kormányra és besimulnak a nyugatba (hűséges vazallusok lesznek), akkor már nem áll fenn az, hogy megleckéztetésünk végett akár ránk is uszítják az ukrikat, vagy hogy NATO konform legyen a románokat (lásd: Görög-Török csetepatét).
Tudom azt is, hogy ennek nagy árra lenne. Többek közt a migráns elosztó és lerakat lenne Magyarország, ahogy ezt már vagy 17 éve halottam (meg is mosolyogtam rendesen - kár volt). Ezenkívül mindent eladnának amit a FIDESZ visszavásárolt, a hadsereg pedig menne a levesbe. Max. a víztisztító és pontonhíd telepítési képesség maradna meg. Szóval tisztában vagyok, hogy ezek mire lennének képesek.
De ettől függetlenül, a jelen vezetés katonapolitikai balfaszkodásával szemben is megfogalmazom az építő kritikám. MERT, ilyen katonapolitikai környezetben, minimum 3 század Gripennek kellene lennie AWACS képességgel, támadó és felderítő drónból vagy 3 század, rövid, közepes és nagy hatótávú légvédelem, szárazföldön legalább 100 db. PzH 2000, 150 db. Leo, 200 Hiúz és a többi. Ha ezek mind meglennének, nem ugribugriznának az ukrik, hogy egy nap alatt lenyomnak. Sőt a románok is kényelmetlenül éreznék magukat ;) .
De mi van meg jelenleg ebből a haditechnikából? Annyi, amennyi nyomokban kimutatható.
Te voltál aki azt az aranybányát vizionáltad? Vagy mégis honnan vennéd ehhez a pénzt? Ja tudom, Mészáros fizesse abból amit lopott.... Dobálóznak itt olyan számokkal egyesek, amihez kellene az amerikai katonai költségvetés minimum duplája. Meg egy legalább tízszeres magyar GDP.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 374
4 902
113
Szerintem Macron csak a saját választását félti, ezért jött csak...Mekkora pofára esés lenne Zemmour győzelme, olasz választásokon jobboldali győzelem. EU gyorsan változna :) mondjuk ez is egy vágyálom.
Részben igaz amit mondasz, de annyiban mégiscsak van valami ebben az egy platformra kerülésben, hogy ma már a balos francia oldal is - mégha muszályból is - máshogy gondolkodik a bevándorlásról. Nekik is az a véleményük, hogy nem lehet engedni a korlátlan migrációnak. Ez ma megkerülhetetlen Franciaországban. Túl sok a probléma, túl sok a halott, túl nagy a feszültség.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Nincs eleg ember az uzemekben, epitkezeseken ez koztudott teny. Amig 3-4% vagy mennyi a munkanelkuliseg addig kell a szorgos azsiai munkas, ha 10%+ lenne mint a Feri idejeben akkor mast mondanek. Akkor az nem dolgozott aki akart, ma meg az nem dolgozik aki nem akar hal isten.
Kamionsofor is keves van, multkor valami lengyel karattyolt nekem egy Wabererses kamionbol. Lehet jonnek ugyes soforok is es ilyen csicsas kamionok jarjak majd az utakat ojropaban:

1-41.jpg
Ugye tutod, hogy mekkora bullshit ez a 3-4% munkanélküliség?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 777
113
Mai Index-Hvg cikk Bajnaival:

https://index.hu/belfold/2021/12/16...nzeknek-a-2022-es-valasztasok-elveszitesenel/

A számomra meglepőt és örvendetest kiemelném: "A volt kormányfő szerint a Fidesz kormányzásának is vannak megőrzendő irányai, ilyen például a munkát terhelő adók csökkentése, a lakossági devizahitelek kivezetése, a hadsereg modernizációja vagy a Trianon-emlékmű a Kossuth téren."

Tisztára össze-vissza vagyok zavarodva. :eek:
Sztem ez majd enyhítő körülményként figyelembe veszi a bíró a Városházi korrupciós bűncselekményei tárgyalásakor. ;)
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 773
30 543
113
Alapvetően igazad van a lakosság kicserélődését illetően, ha jól tudom kb. 1,4 a termékenységi ráta Magyarországon, és ez is csak a cigányok miatt 1,4, ha kivennénk őket akkor valószínűleg még kevesebb lenne. Ebben egyetértünk.
De, az arab, meg a török kebabos viszont egy iszonyatos ferdítés, ugyanis az a kultúra egyáltalán nem kompatibilis az európaival, a kelet-ázsiai sem, de ők jelentős problémákat nem fognak okozni, mindemellett a két kultúra/rassz munkamorálját össze sem lehet hasonlítani. És nem rendelkeznek egy alapvetően agresszív ideológiával sem ( iszlám), tehát ahogy a kínaiak sem, úgy a vietnámiak többsége sem fogja zavarni a lakosság többségét.
Mert nem találkozol napi szinten dolgozó muzulmánnal.Én meg igen.Mikor németben laktam,rendszeresn török boltban vásároltam,mert hasonló a konyha izvilága.(ma már ritkán,kamionnal nehézkes a parkolás).Különben más az arab és a török.Török elsősorban török,és csak utána muzulmán.
Probléma az alja népség.Ugyanolyan kezelhetetlen problémát jelentenek,mint nálunk a cigányok.De nehogy azt hidd,hogy a mondjuk dél olasz keresztény alja népség jobb.
Probléma a vallási fanatizmus,és az ebből eredő terrorizmus.De ez sem spéci muszlim dolog.Én még emlékszem,mikor az európai politikai fanatizmus okán volt mindennapos hir,hogy itt bomba robbant,ott meg merénylet történt.Valójában a 80as években sokkal élénkebb volt a terrortevékenység.
A problémának én azt gondolom,hogy az állami törvények nem egyenlően érvényesek.Én gyaloglom az autópályán,elösször megbüntetnek,másodszorra kitiltanak franciábol.Calaisi beduin (többségük különben néger,és nem arab,de valamiért a beduin megnevezés ragadt rájuk kamionos körökben-portugál sofőr ugyanúgy beduinnak mondja őket,mint az orosz) meg nyugodtan sétálgathat.Én megyek ki németbe dolgozni,nem kapok lakást,meg semmit,dolgozzak és tartsam el magam-ezek meg igen.
És mindezt olyanok csinálják,kik liberálisnak mondják magukat-de nem azok.A liberalizmus legalapvetőbb tétele,hogy a törvény elött mindenki egyenlő,a törvény mindenkire egyformán vonatkozik.
Szóval szerintem pont nem a liberalizmus a probléma,hanem annak gyakorlati hiánya.Mert ahogy a Fidesz nem lesz nemzeti attol,hogy azt mondja,a liberális sem lesz liberális attol,hogy azt mondja.Nem papolni kéne a liberális elvekről,hanem betartani őket.
Jön a migráncs dolgozni?Rendben van.Dolgozzon,tartsa be a törvényeket,és illeszkedjen be a társadalomba.Nem dolgozik?Rendben van,az egyéni szabadságjogok tartalmazzák az éhenhalás jogát is......De a bűnözés jogát nem.És az előjogokat alapvetően meg egyenesen tiltják a liberális elvek.Ha az egyik embernek nem jár az ingyenélés joga,akkor a másiknak sem.
Szóval,mikor képmutatónak mondjátok a nyugati magát liberálisnak mondó elitet,akkor bizony 100%-ig igazatok van.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 645
3 237
113
A különbség, hogy a második generációs már banán gyerek lesz, akik tök jó fejek, míg a 2., 3. generációs muszlim az már radikális iszlamista.
Egy távol keleti ezerszer jobban be tud pár generáció alatt illeszkedni, ha a közössége hagyja. Kínaiaknál pl nem hagyják, de a többinek egész jól megy.

Kínaikra gondoltam elsősorban, bár velük sincs probléma még úgy se, hogy beilleszkedni sosem fognak, tulajdonképpen csak akkor lehetnek problémásak amikor már többségbe kerülnek, de ez a veszély nem fenyeget.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 777
113
Mai Index-Hvg cikk Bajnaival:

https://index.hu/belfold/2021/12/16...nzeknek-a-2022-es-valasztasok-elveszitesenel/

A számomra meglepőt és örvendetest kiemelném: "A volt kormányfő szerint a Fidesz kormányzásának is vannak megőrzendő irányai, ilyen például a munkát terhelő adók csökkentése, a lakossági devizahitelek kivezetése, a hadsereg modernizációja vagy a Trianon-emlékmű a Kossuth téren."

Tisztára össze-vissza vagyok zavarodva. :eek:
1 kép a cikkből.

Kicsit lepukkantotta a srácot ez a Városházi jutalékos ügy.

5bc1e807-6895-4da1-84a4-b2e0b4696fdc.jpg