A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 823
47 089
113
Örülök, hogy karácsony előtt megérkezett az ajándékom. Szerintem a tervezett szállítások kicsit késni fognak. Nagyon örülnék, ha ezeket elfogadná kárpótlásul.

21eyxru.jpg
Hát kapitány! Ma valami nagyon megromlott bárányt ebédeltél...:cool::D
 
  • Tetszik
Reactions: Venom85

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 260
67 145
113
Megválaszolták helyettem.

Amúgy csak egy kérdésem van, mi a rátóti lófaszt akartok ti állandóan reptetni, hogy légibálna méretű szállítógépet akartok hozzá és főleg hova a búbánatosba ?
Kelleni fog, mikor keleti irányban körben meghódítjuk a bolygót és nyugatról jövünk haza. :D Valamivel csak vinni kell Peking, Vlagyivosztok, Washington ostromához a hadianyagot. :D
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 609
121 786
113
a herky azért nem egy bálna, főleg nem a C17-hez képest
De C-17-esről volt szó.
De ha van KC-nk minek a C-17?
Komolyan, mit akartok reptetni és hova?
NEM fogunk sehova sem nehéztechnikát vinni ez kimondott tény. Olyan missziónk meg ahova mi szaladnánk először erősítéssel nagy mennyiségű hadianyaggal, nincs és nem is lesz. Az ország akkora mint egy zsebkendő. Szóval minek is még szállítógép?
Max plusz 1 KC-t van értelme venni és helyben is vagyunk.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Elnézést kérek de maradok az MLRS témánál, pláne, hogy aktuális, és mai cikk:
https://www.armyrecognition.com/def...rmy_should_receive_six_m270_mlrs_by_2024.html

Balti barátaink, a cikk szerint majdnem egyszerre, de legkésőbb 2024-ig rendszeresítenék az M270 rendszert! Ki van mondva, hogy egymást is támogatnák ezekkel a tüzérségi rendszerekkel, és akár mint “regionális elrettentésként” egy esetleges támadás esetén! Ezzel kapcsolatban igényként, a maximális 350km hatótáv merült fel, hogy a szomszédot is lefedhessék.. Mindegy.
Pluszban az USA-tól tervezett lengyel 12db M270 beszerzésről annyit írtak, hogy 20millio €/db.

Bakker, ezek az észtek nem semmik. Az M270A1 mellé teszik a pont most az általuk beszerzett Blue Spear rakétákat (darabja 5 millió USD + a rendszer) is. Hát nem szoáréval gurítanak - az biztos ...

Mi lesz, ha a másik két Balti állam is belecsap a lecsóba ...
 
K

kamm

Guest
De C-17-esről volt szó.
De ha van KC-nk minek a C-17?
Komolyan, mit akartok reptetni és hova?
NEM fogunk sehova sem nehéztechnikát vinni ez kimondott tény. Olyan missziónk meg ahova mi szaladnánk először erősítéssel nagy mennyiségű hadianyaggal, nincs és nem is lesz. Az ország akkora mint egy zsebkendő. Szóval minek is még szállítógép?
Max plusz 1 KC-t van értelme venni és helyben is vagyunk.
Hat, esetleg egy ujabb afgan-stilusu fejvesztett kivonasnal johet jol ilyen malac, abba sok mindent egyszerre el lehet hozni, de csak erre nekunk nem eri meg, ez egyertelmu.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 213
12 422
113
Nem nagyban értem. Nem haditervekre, vagy eszközbeszerzésre gondolok.
Mindennek abba az irányba kéne mutatnia, hogy a harcoló vagy harctámogató alegység siksres legyen. Ehelyett mi van? Az, hogy ez alig érdekel valakit, az a gondolkozás primátusa, hogy el legyen végezve valahogy a munka. Olyan mintha egy étteremben a szakacsnak nem a finom főtt hús elkészítése lenne a célja, csak az hogy főjjön meg a húsvalamennyire a többi le van szarva.
Pontosan.
"A magyar bakának ez is jó lesz" +
"A katona örüljön a fegyverének"
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 501
113
Csak a videó konkrétan semmi érdemlegeset nem mond.
Kihagyott ziccer sajnos egy jó éves összefoglaló videóra....
Mit kellene mondania?? Mit raktál volna bele??

Szerintem ez a facebookon megosztott videó az átlag állampolgárnak készült, hogy ne csak a pénznyelő honvédséget lássa.
Azt akarja kisugározni a videó, hogy számíthat rájuk a hazánkfia.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 823
47 089
113
Megválaszolták helyettem.

Amúgy csak egy kérdésem van, mi a rátóti lófaszt akartok ti állandóan reptetni, hogy légibálna méretű szállítógépet akartok hozzá és főleg hova a búbánatosba ?
Én már leálltam! Egy kurv@ szavam nincsen a KC-k óta.
Kiegészítve a C-17-es 60 órájával, meg az MNAU-ban nekünk járó gépidővel, és a A330F-fel azt gondolom, hogy max. egy harmadik KC-nak lenne értelme, de az is csak a mission readyness miatt.
Engem inkább az érdekel, hogy a jelenlegi személyszállító gépek - mert szerintem nem véletlenül emlegették őket a pénzcsinálós nyilatkozat alkalmával - milyen gépekre lesznek cserélve.
Így a partvonalról az lenne logikus, ha a Wizz tipusaira (A320neo, A321neo, A321XLR) cserélnénk az A319-eseket. Majd a pilótáknak engedélyeznék a "másodállást", oly módon, hogy a Honvédség, mint egy pilóta "kölcsönző", jutányosan biztosít pilótákat a Wizz-nek. Cserében viszont a befolyó összegből, és a saját keretéből közösen fog tudni olyan versenyképes fizetést adni a pilótáknak, hogy eszébe sem jut a nekik átülni más civil gépre.
Ezzel a húzással mindenki nyerne. Úgy akár jóval több Airbus pilótája lehetne a Honvédségnek, miközben nem kellene a Honvédségi gépeket túráztatni felesleges repült óra elégetésével, a kiképző repülések kapcsán.
Akár 10-15 is állományba kerülhetne, miközben folyamatosan repülnének.
Gondolom Váradit sokáig nem kellene győzködni... :cool:
Az A330-as hasznosítása már egy jó példa lehet.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Az a baj hogy csak papírt meg ceruzát ad és arra rajzolgathat minden földi jót! Drónokat, MRLS-t, 6x6, 8x8-t meg amihez kedve van! :rolleyes:
Azért ha megnézed, a korlátlan pénzel rendelkező arab királyságoknak is évekbe telik, mire mindent letárgyalnak és leszállítanak nekik. Mi meg gyártással vesszük a cucokat.
Szerintem Maróth fantasztikus munkát végez, nyilván lehetne jobb dolgokat is beszerezni, de mi a tiranonban megnyomorított, komcsik által tönkretett majd nyugat által lerabolt Magyarország vagyunk. A lehetőségekhez képest fantasztikusan jó amiket beszerzett.

Ki álmodott 10 éve harcjármű gyártásról Magyarországon? Most meg top technika jön ide.

Tessék hálásnak lenni! Sok ország írígykedik ránk! Tudom, @krisss -nek még mindig nincs gatyája, de ha jól láttam szoknyát már szereztünk be és a német irányvonalat követjük, szóval...... :p