Valaki megírná, mik lettek innen kiszedve, illetve hova kerültek? 5850-ről kezdtem olvasni, ami egyszer csak lett 5833 most meg valahogy 5817-nél járunk. Értem, hogy Magyarország előre megy, nem hátra, de itt valami nem arra halad.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Inkább 30-as lesz abból!Mivel lassan pipálgatjuk, mit láttunk Kecskeméten és abból azóta miből lett valóság, egy kis összefoglaló @kelepisti decemberi haditechnika cikke alapján, ami még nem került bejelentésre.
RM
Skyranger torony 35mmes gépágyúval
Hát,nekem már a Hiúzon is csalodás a 30as.35/50 milisben reménykedtem.Inkább 30-as lesz abból!
A Skranger 35-nek nincs saját célkereső radarja, sem rakétaindító képessége jelenleg.
A Skranger 30-nak mindez megvan, illetve lőszere is megegyezik a Lynx IFV időzített lőszerével, ami logisztikai előnyt jelent.
Persze bármi lehet, mert mindkét rendszer még csak fejlesztési fázisban van: akár összelegózhatják a Skyranger 30 szenzorjait egy 35-ös gépágyúval is akár...
Valóban jobb lenne a 35-ös, de a németekhez igazodunk valamiért. Illetve Wotan35-ről sincs túl sok hír - mintha elakadt volna az a fejlesztés érdeklődés hiányában. Szóval nincs igazán alternatívája a Mk30-asnak...Hát,nekem már a Hiúzon is csalodás a 30as.35/50 milisben reménykedtem.
Az amcsik is fejlesztenek egy 35/50 milis fegyvert,lehetett volna integrálni azt is.Valóban jobb lenne a 35-ös, de a németekhez igazodunk valamiért. Illetve Wotan35-ről sincs túl sok hír - mintha elakadt volna az a fejlesztés érdeklődés hiányában. Szóval nincs igazán alternatívája a Mk30-asnak...
(Van a CV90-esekben használt Bushmaster széria, de az nem német, és nem ABM képes - szóval kilőve.)
Az 50mm még nincs kész, a 35-ös Bushmaster meg nem német. Ha Honvédség ragaszkodik a 35-öshöz, akkor biztos belehúztak volna jobban Wotan35 fejlesztésébe, de úgy tűnik nincs rá akkora igény...Az amcsik is fejlesztenek egy 35/50 milis fegyvert,lehetett volna integrálni azt is.
A 30milis már most is éppenhogy csak jó.Modern GyHJ-nél ma már szinte alapkövetelmény a fő iránybol való 30milis elleni védelem-elégtelen lesz a közeljövőben a 30as főfegyver.
Miért,a pk M2 ngp-ja német?Kereskedelmi termék,azt adják amit rendelnek.Ha valaki 2A42 gá-val kéri,akkor azzal fogják szállitani.Az 50mm még nincs kész, a 35-ös Bushmaster meg nem német. Ha Honvédség ragaszkodik a 35-öshöz, akkor biztos belehúztak volna jobban Wotan35 fejlesztésébe, de úgy tűnik nincs rá akkora igény...
Az eléggé hülyeség lenne, mert a Lynx egyik legfontosabb képessége az ABM tüzelése.Miért,a pk M2 ngp-ja német?Kereskedelmi termék,azt adják amit rendelnek.Ha valaki 2A42 gá-val kéri,akkor azzal fogják szállitani.
A topik végéről csak a [HUN]Mali misszió topikba és a [HUN]Gripen topikba tettem át néhány hozzászólást, ott megtalálod őket...Valaki megírná, mik lettek innen kiszedve, illetve hova kerültek? 5850-ről kezdtem olvasni, ami egyszer csak lett 5833 most meg valahogy 5817-nél járunk. Értem, hogy Magyarország előre megy, nem hátra, de itt valami nem arra halad.
Az Oerrlikon GDF 35milis AHEAD volt az első ABM lövedékes gá......És ez a képesség lényegében bármelyik gá-ra integrálható.És az amcsi tervezet is tartalmazza mindkét kaliberre.A jövöbemutató szerintem a 35/50 milis váltókaliberes ABM képes főfegyver lenne.Aztmeg letojom,hogy német e vagy amerikai.Összehasonlitó probán amelyik jobban teljesit,az legyen.Az eléggé hülyeség lenne, mert a Lynx egyik legfontosabb képessége az ABM tüzelése.
Ezt 2A42 nem tudja, de a Bushmasterek sem! Programozható lőszere még a 40mm-es Boforsnak van CV90-eseken...
ABM képes gépágyú nem sok van...egyelőre.
Itt a világ gépágyú kínálata lőszer szerint...
![]()
30 mm caliber - Wikiwand
The 30 mm caliber is a range of autocannon ammunition. It includes the NATO standardized Swiss 30×173mm, the Soviet 30×155mmB, 30×165mm and 30×210mmB, the Czech...www.wikiwand.com
Ha kifizetik, akkor bármit lehet integrálni bármire, de MH nem fizeti ki.Az Oerrlikon GDF 35milis AHEAD volt az első ABM lövedékes gá......És ez a képesség lényegében bármelyik gá-ra integrálható.
A Rhenmetall és a MH nem tojja le.És az amcsi tervezet is tartalmazza mindkét kaliberre.A jövöbemutató szerintem a 35/50 milis váltókaliberes ABM képes főfegyver lenne.Aztmeg letojom,hogy német e vagy amerikai.
Ha jól tudom MH kifejezetten emberes tornyot kért...Feltünő, hogy az amcsiknak ki van nyalva a hátsójuk, mert az RM ajánlat egy ún. Lance 5030 rc toronnyal, és akár harctéri körülmények között cserélhető 30’ vagy 50’ kaliberű bushmaster gá-val lenne szerelve! Nálunk miért nem jöhet szóba ez a távirányítású torony?
Inkább 30-as lesz abból!
A Skranger 35-nek nincs saját célkereső radarja, sem rakétaindító képessége jelenleg.
A Skranger 30-nak mindez megvan, illetve lőszere is megegyezik a Lynx IFV időzített lőszerével, ami logisztikai előnyt jelent.
Persze bármi lehet, mert mindkét rendszer még csak fejlesztési fázisban van: akár összelegózhatják a Skyranger 30 szenzorjait egy 35-ös gépágyúval is akár...
Legyen is!A Mantis -ra gondolt a költő szerintem. Az meg lesz elméletileg ...
Nem azzal kértük.Feltünő, hogy az amcsiknak ki van nyalva a hátsójuk, mert az RM ajánlat egy ún. Lance 5030 rc toronnyal, és akár harctéri körülmények között cserélhető 30’ vagy 50’ kaliberű bushmaster gá-val lenne szerelve! Nálunk miért nem jöhet szóba ez a távirányítású torony?
Hát,a kisérő UVG és UAV nekünk is kellenének.Nem azzal kértük.
Amúgy az amcsi rendelés 6000 tervezett darabjáért még AI - al működő kertitörpét is kifejleszt hozzá az RM ha kérik.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..