[BIZTPOL] Magyarország

Szóval van egy kör, akiket kommunistának hívsz (SZDSZ kommunista?), OK. Az állításod az, hogy miattuk nincs tehetős értelmiség idehaza.
Akkor lépjünk hátra egyet, hogyan definiálod ezt a "tehetős értelmiséget"? Kik lennének ők (ha nem lettek volna a "kommunisták").
Ja várj, szóval szerinted az SZDSZ nem volt kommunista, csak vér kommunisták hozták létre és üzemeltették. Az, hogy át címkéztek magukat liberálisnak azért a többség számára nem takarta el azt a tényt, hogy gyakorlatilag a komplett volt kommunista nómenklatúra leszármazottjai adták a nettó vezetést (és egy idő után már a tagság döntő részét is). Vagy az MSZP, ami még jelképének is a vörös csillagból "hajtogatott" szegfűt használta? Azokkal az emberekkel, és tagsággal, akik a tényleg, meggyőződéses kommunisták voltak az MSZMP-ben? A balos kormányok tagjai gyakorlatilag 100%-a vezető funkcionárius voltak a 1989 előtti időkben. Persze, most majd jön a de a FIDESZ-ben több az MSZMP tag, meg KISZ titkár szöveg, csak azért icipicit nem mindegy, hogy valaki a párt (KISZ) PB, KB tagja volt e, vagy egy iskolában a KISZ titkár. A leg mocskosabb része pont az volt annak a rendszernek, hogy rengeteg embert bele kényszerített a párt tagságba. A KISZ-ről már nem is beszélek, mert azt megúszni volt nehezebb. Ha feljebb akartál lépni, mint a sormelós, akkor bizony nem ártott ha van tagságid is. Ezért nem jelent semmit a 800.000 párttag szöveg, amivel azt remekül elkenték, hogy kik voltak a vezetői annak a pártnak, és azok hol jelentek meg 1989 után.

Sajnos a részben idealista, részben naiv, részben tudatosan marxista része a nyugati értelmiségnek (és politikai vezetésnek) kiegyezett a kommunista nómenklatúrával keleten. Szemrebbenés nélkül hívták őket onnantól demokratáknak. Csak tudnám, hogy minek volt hidegháború?

Remek érv, ugyanis az önvédelem egyáltalán nem csak egy másik polgártárs által elkövetni kívánt bűncselekmény esetén merül fel. Sőt, itt, kelet-európában a legtöbb állampolgárt az állam ölte meg (mínusz öngyilkosságok).
Nem vagy hajlandó visszaolvasni, ezért csak a szokásos érveket húzod elő a kalapból, de nem írsz semmi újat.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Már ezerszer kitárgyaltuk, hogy ez miért hülyeség. (Mo-on csak nagyon ritkán van a bűnözőknél lőfegyver.) Léci használd a keresőt, mert kábé évente fel szokott merülni a téma.

Nem működik. Ezekkel kiszűröd például a 70+-os tanyán élő nyugdíjasokat, de nem a faluvégi c kategóriát, stb, stb. Tényleg ezerszer ki lett tárgyalva a téma.
A faluvégi c kategóriát jól lehet szűrni a "bűntetlen előélet" típusú feltételekkel.

Remek érv, ugyanis az önvédelemhez való jog egyáltalán nem csak egy másik polgártárs által elkövetni kívánt bűncselekmény esetén merülhet fel. Itt, kelet-európában a legtöbb állampolgárt az állam ölte meg (mínusz öngyilkosságok).
Ja, hogy te puccsban gondolkozol, és nem nemzetek közti háborúban? Gratulálok, remek jövőkép, a polgárháború, a következő pár évtizedre.

Különben a nép totális lefegyverzése valójában a bolsevizmus öröksége.
tök fölösleges fegyvertartás ... fegyvereket mindig lehet beszerezni ha a szituáció olyanná válik ... béke időbe csak problémákat okoz ... aki meg az mondja hogy neki most kell mert mivan ha az állam ellen majd felkell kellni , azok meg szélsőséges barmok akik a kanadai rendszerbe úgyse kapnának fegyvert ...

A faluvégi c kategóriát jól lehet szűrni a "bűntetlen előélet" típusú feltételekkel.
Nem lehet, sajnos. A büntetlen előéletnek azért olvass utána, ráadásul a családban vannak akik nem ültek még. A nők többsége például ilyen. De, nem egy nagy kunszt felbérelni Janit a faluvégről, hogy ugyan igényelj már egy komolyabb fegyvert, mert tudod nekem nem adnak, én meg fizetek neked két kört... vagy leverem a vesédet.

Ja, hogy te puccsban gondolkozol, és nem nemzetek közti háborúban? Gratulálok, remek jövőkép, a polgárháború, a következő pár évtizedre.
Kelet-európában a legtöbb gyilkosságot valamilyen állam követte el (vagy a saját, vagy egy másik). Kelet-európában az államok nem tudják megvédeni az állampolgáraikat az erőszakos bűncselekményektől. Kérlek erre reagálj.

Nem lehet, sajnos. A büntetlen előéletnek azért olvass utána, ráadásul a családban vannak akik nem ültek még. A nők többsége például ilyen. De, nem egy nagy kunszt felbérelni Janit a faluvégről, hogy ugyan igényelj már egy komolyabb fegyvert, mert tudod nekem nem adnak, én meg fizetek neked két kört... vagy leverem a vesédet.
Akkor Jani kezébe kerül az önvédelmi eszköz, amitől a faluvégi már nem akarja leverni a veséjét.

Részben lehet csak kiszűrni. Meg ha több fegyver lesz a piacon, és a bűnözők fegyveres ellenállásra számítanak, akkor sokan lesznek köztük akik illegális forrásból, de be fogják szerezni a saját lőfegyverüket.

Kelet-európában a legtöbb gyilkosságot valamilyen állam követte el (vagy a saját, vagy egy másik). Kelet-európában az államok nem tudják megvédeni az állampolgáraikat az erőszakos bűncselekményektől. Kérlek erre reagálj.
Ja, a kommunisták az utóbbi 70 évben, ezért is remek ötlet nekik drukkolni a választásokon. Esetleg alapítok egy Hitler nevű pártot és akkor lehet arra is szavazni, csak, hogy lehessen válogatni a jobbnál jobb ötletek közül. Azt meg ne felejtsük ám el, hogy a kommunizmus alatt, olyan nagyon lehetőséged sem volt felkelni, maximum mint 56-ban, amíg meg nem érkezett a baráti segítség, két hétre. Tudod, az első dolguk volt, az összes fegyvert begyűjteni.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: Pogány and cirqle
Megdöbbentő, hogy mennyire mást gondolunk a fegyvertartásról. Megpróbáltam visszaolvasni (ahogy ajánlottad @zeal ), de nem nagyon találtam releváns posztot.
Örülök, hogy ennyire bíztok állambácsiban (remélem nem azért, mert a fizu tőle jön ;) ). Nekem nehezemre esik megbízni az államapparátusban (ld. fent, a track record némileg mást mutat).
További jó önvédelmet kívánok.

• Tetszik
Reactions: merleg
Ja és még egy. Nyugat-Európában aztán meg tudták/tudják... tényleg.

Ja, a kommunisták az utóbbi 70 évben, ezért is remek ötlet nekik drukkolni a választásokon. Esetleg alapítok egy Hitler nevű pártot és akkor lehet arra is szavazni, csak, hogy lehessen válogatni a jobbnál jobb ötletek közül. Azt meg ne felejtsük ám el, hogy a kommunizmus alatt, olyan nagyon lehetőséged sem volt felkelni, maximum mint 56-ban, amíg meg nem érkezett a baráti segítség, két hétre. Tudod, az első dolguk volt, az összes fegyvert begyűjteni.
A "kommunisták" előtt is az állam ölte meg a legtöbb állampolgárt (és nem az állampolgárok egymást).

Megdöbbentő, hogy mennyire mást gondolunk a fegyvertartásról. Megpróbáltam visszaolvasni (ahogy ajánlottad @zeal ), de nem nagyon találtam releváns posztot.
Örülök, hogy ennyire bíztok állambácsiban (remélem nem azért, mert a fizu tőle jön ;) ). Nekem nehezemre esik megbízni az államapparátusban (ld. fent, a track record némileg mást mutat).
Bazdmeg, te TÉNYLEG fegyveres felkelésben gondolkozol? Belegondoltál, hogy annak mi lenne a vége? Könnyű elszabadítani a poklot, megállítani kicsit nehezebb.

• Tetszik
Reactions: BJani
Még egy, ha még egyszer előveszed ezt a szar szöveget a ki fizet kit utalgatásokkal, akkor mész ignorra. Annyira tipikus, had kérdezzem már meg, a papa is az MSZMP KB tagja volt, vagy inkább ÁVO-s vonalon nyomult a család?

• Tetszik
Reactions: zeal
Hát ezt megkönnyeztem. Kérlek taníts! Hol/hogyan lehet "mindig beszerezni" fegyvereket, ha a szituáció olyanná válik?
Mondjuk idehaza, ahol épp újraindulgat a fegyvergyártás?
Lopsz , készítesz , csempészel ... szerinted hogy szereznek fegyvereket az emberek ? ... 1956-os fiúknak lányoknak se volt otthon elfekvőbe fegyverük ... most is tudsz szerezni, csak van egy állam szerv ami ebben aktívan megakar akadályozni , de egy polgárháborús helyzetben ezek a szervek nem fognak úgy működni ahogy kéne és te sem fogsz tőlük félni hogy rajta kapnak fegyver csempészeten ...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and enzo