Még mielőtt a kommunizmus államformává vált volna Kelet-Európában, már azelőtt is az állam kezén száradt a legtöbb gyilkosság. Hogy jön ide, hogy Hitler kommunista volt-e?
Egyébként azért idézőjeles a kommunista itthon (a '90es évektől), mert ezek a politikusok valójában csak a szokásos pszichó opportunista szintet hozták, nekik az ideológia szerintem teljesen mellékes volt. Nem voltak ezek kommunisták a szónak abban az értelmében, hogy igazából nem hittek benne ők sem.
Ehhez a fegyvertartás dologhoz. Most csak kivonatosan.
Volt ugye USA meg Brazília példának hozva. Utóbbinál pl. volt emlegetve is, hogy rendkívül szigorú szabályozás volt az "átlagembernek" (kb. senkinél nem is volt) - míg a kemény bűnözőkhöz senki nem nyúlt ... Komolyan ezt a világot akarjuk ide? Meg fegyverbeszedés? Mennyit is ért? Hát kb. semennyit. Aztán a Bolsonaro féle dolgok kb. egy szépségtapasz szintjén vannak. Aztán kérdezz meg egy átlag brazilt cserélne-e velünk (itt most az állapotokra gondolok és nem az aktuális szabályozásra). Avagy egy átlag magyart, hogy mennyire örülne, ha pl. a "SziaUram" -ok automata gépfegyverekkel találnának be az utcán.
Az USA -t is lehetne fejtegetni, de túl messzire vinne el. Csak egy rövid példa. '90 -es évek közepe egy néger cserediák Budapesten. Na ő mesélt olyanokat, hogy azért szeret itt jobban lenni, mert náluk otthon nem tudhatod melyik tizenéves suhancnál éppen mi van. No meg azt sem, hogy éppen milyen "semmiségért" lövik szitává adott esetben. Itt meg ... Akár bemehet bármelyik diszkóba akár emberkedni is (!!). Mi a legrosszabb dolog ami történhet? Legfeljebb kap egy mokkát, azt szevasz. Ő ezt gondolta ...
Én nem fegyverpárti vagyok, hanem "fegyverkultúra" párti. Azaz nem kell minden "józanéletű gyökkettő" polgártásunknak fegyver. Akinek igénye annak álljon rendelkezésre civil lőterek (én jártam is akkoriban) ahol kiélheti ilyen jellegű igényeit. Persze ott van az önkéntes katonai szolgálat is, ha magasabbszintű dolgokra vágyna valaki ... Mielőtt azzal jönnél, hogy "szabályozva" meg hasonlók. Meg az autóvezetés így meg úgy. Pont ez utóbbi remek példa, hogy olyanok is kapnak jogosítványt akiknek nem kéne. Meg ahogy hozzájutnak. Azaz a "szép ideák" meg a "rögvalóság" közötti szakadékra szeretném a figyelmet felhívni. Aztán, ha kiengeded a szellemet a palackból - akkor azt már nem fogod visszagyömöszölni ...
Magyarországon a szabad fegyvertartást a komcsik számolták fel. Azaz egy baromira nem polkorrekt rendszer képes ilyesmire, ha éppen valaki kitalálná, hogy "mégsem ilyen lovat akartam" ... Namost egyébként az Ő koncepciójuk az volt, hogy volt mellette egy általános érvényű sorkatonai szolgálat, ahol valamilyen szintű kiképzést azért kaptak az állampolgárok. Ugye időközben ez utóbbi tűnt el. Azaz a mai fiatalok többségének valóban ötlete sincs arra, hogy egy fegyvernek "melyik végén jön ki a golyó" (valójában lövedék) ... Ugyanakkor erre nem az a megoldás, hogy legyen egy általános fegyvertartási szabadság. Finoman fogalmazva - "visszafelé sülne el". A szabályozásra utaltam fentebb - a valóságban nem működne ...