[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Nem ertem, mit irsz. A vita arrol szol(t), hogy az rohejes meg hasonlitgatni is az amerikai es az orosz befolyast ill. azok hatasat a magyar tortenelem soran. (Marmint nekunk, akik Magyarorszagrol nezzuk az esemenyeket - akik persze krasznaja Moszkvabol, azoknak ebben semmi kivetnivalo nincs.)
Erre valamiert a hajanal fogva iderangattad Jaltat stb, aminek nagy joindulattal is max nyugdijas asszociacios szinten lehet koze az egeszhez, de nem arrol ment a beszelgetes.
Szerintem meg egyik nagyhatalom sem jobb a másiknál, felesleges , összehasonlítgatni őket....
 
W

Wilson

Guest
A második világháború során a szovjet hadsereg végig rabolta az országot? A válasz igen. De Magyarország volt az aki a Németekkel szövetségben rátámadt a Szovjetunióra és bizony a magyar hadsereg sem elsőáldozós erkölcsöket gyakorolva bánt a szovjet polgári lakossággal.

De miért is sodródtunk bele a Németek oldalán a második világháborúba? Trianon miatt, és Trianon létrejöttét kizárólag az Antantnak köszönhetjük ahol az USA a vezető nagyhatalom volt.

A II világháború után a Szovjetunió (legalábbis a Kádár rendszerig) brutális kommunista diktatúrát vezetett be Magyarországon ? A válasz igen. De miért is tehette meg, azért tehette meg, mert bizony a nyugati nagyhatalmak az USA vezetésével odadobták az egész régiót a Szovjeteknek.

1956, miközben a Szabad Európa Rádió azt harsogta, hogy a nyugat (köztük az USA) támogatja a magyar forradalmat az USA a háttérben megegyezett a Szovjetekkel, hogy nem avatkozik be.

Úgyhogy nekem egyik nagyhatalom se papoljon erkölcsről meg értékekről, vagy bármiről.Az én szememben egyik sem jobb a másiknál.....
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Orosz légvédelmi eszközzel, valószinü Pancir-Sz1-el lelőtt török Bayraktar maradványok Moszkvában tanulmányozáson:

ESfS9XW1N38.jpg

vH84ybN5JGQ.jpg

-gcCeHWU0fI.jpg

G1qCVcNDl14.jpg

8yt2JhuSgIU.jpg

lD9NifOp-Og.jpg
Vittek azok már haza Szíriából meg Líbiából is Bayraktar roncsokat, nem ez az első. De talán már helyreállítható belőle egy komplett gép. A vezérlés és kommunikációs rendszer az érdekes a szoftver kódrenszer feltörésével
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 198
67 060
113
befolyasolas a lenyeg, nem a monitoring.
Aminek a mikéntje a monitoringon alapul és amit aztán valakinek ki kell viteleznie, akár ilyen szivárványpóni hangulatú nosztalgiázással a jó amerikaiakról, akiknél a hadseregben szolgálva himler márton(direk a kisbetű) kiváló kapitalista ugyanolyan állampolgár, tömegesen adta át eisenberger benjámin kiváló kommunista ugyanolyan állampokgár mint mindenki részére a magyar politikusokat, gazdasági menekülteket, harcosokat, akiket szakmányban vegeztek ki háborús főbűnösként itthon. Tömegesen adták ki a szovjetek ellen harcolókat, kozákok ezrei lettek öngyilkosok mikor megtudták.

Amikor kialakult az amerikai fehérpáncélos megszállási övezet, akkor máis megépültek a táborok. Ami annyit tett, hogy drótháló. Semmi alja náci barakk vagy ilyesmi. Amíg a 1067-es direktíva volt érvényben, a frankok övezetével együtt ahol feherpáncélos de Gaul volt a feherpáncélos annyira gyűlölöm a németeket Eisenhower pacsizós haverja, ezekben a táborokban létre is hozták sikeresen az eltűnt 1000000 néven ismerteket. Éhenhaltak és halálrafagytak az erkölcsös amerikaiak kezében, akik ellopták a nekik szánt vöröskeresztes adományokat is, mert a cél a haláluk volt. Ha valaki nem bírta a fagyos sárban fekve éhezést és felállt, azt agyonlőtték, de csak random odalövöldözve, sérülteket okozva mert nem kellett elszámolni. És ez addig tartott amíg a 1077-es direktíva nem lépett életbe, azaz kellenek a németek a baráti szovjetek ellen. Akiknek odadobtak minket és mindenki mást itt. Tudom, hogy bagatellizálnád, de elszomorítalak, mert az army történésze is kutatta és megerősítette ezt.

Azért vezettem ezt most le, mert ezekben a táborokban ott voltak a Németországban, az amerikai övezetig haladó és a fegyverüket ott letevő magyar alakulatok is. Tízezres a számuk akik ezekben a nem haláltáborokban lettek éhenhalasztva. Kissé őskommunista módszer de hát egy fáról szakadtak az almák. Szóval az a helyzet, hogy még ez sem állja meg a helyét, amikor az usát igyekszel felfényezni a szovjetekkel szemben. Ugyanaz az alja volt mindkettő.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Nem, az orosz "igény" egy abszurdum, egy vicc - mégis ki az anyjának kepzeli magát az a botoxozott fejű törpe kagebela, hogy majd ő dönti el, hogy például magyar területen lesz-e NATO erő? :rolleyes: Szerencsétlen.

Vágyhat éppen erre, az még nem tiltott. Még hangot is adhat neki. Én is vágyhatok pl. pár éjszakára Gianna Dior-ral, a szokásos nyűglődések nélkül. De persze nem dönthetek helyette, a "motivációs költsége" meg nekem nem érné meg. :D

"Emellett igen, total megbízhatatlanok, az oroszok 20 évig sem bírtak tiszteletben tartani, amit aláírtak az ukrán és más határok sérthetetlenségéről Budapesten, soha nem szabad bennük megbízni."

Valami baj van az erőben. Eddig mindenki arra hivatkozott, hogy az oroszoknak semmi jogalapja a nem létező budapesti egyezményre hivatkozni, mert erről dokumentum nincs. Azt néhány engedékenyebb emberke belebegteti, hogy esetleg szóban elhangzottak ígéretek, de írásba nem foglalták, mert a nagy békemámorban (alkoholmámorban) az oroszok nem kérték és most így jártak. Mindenki letagad mindent. A híres szláv és magyar hiszékenység.

???
Te valamit nagyon keversz...
Itt van a "nem létező" Budapesti Egyezmény:



1956, miközben a Szabad Európa Rádió azt harsogta, hogy a nyugat (köztük az USA) támogatja a magyar forradalmat az USA a háttérben megegyezett a Szovjetekkel, hogy nem avatkozik be.

Ezzel szerintem legyél óvatos, mert évtizedek óta dolgozik az agitprop '56 és a SzER kapcsán és próbálják mosni az agyakat.
Mert ugyan a bemondó "harsogta", hogy a nyugat erkölcsileg támogatja a magyar forradalmat, de ezzel mi is a gond? Erkölcsileg én is támogattam pl. a Pandzsir-völgyi ellenállást és, ha üzemeltettem volna blogot, vagy regisztrálva lettem volna a Twitteren, akkor meg is írtam volna nekik.
Az USA-nak meg esze ágában sem lett volna vállalnia egy globális nukleáris háborút és következményeit a vele semmilyen védelmi szerződésben nem álló magyar felkelők miatt és ez nyilvánvaló volt mindenki, így a Szovjetunió számára is, szóval nem nagyon volt miben megegyezni.
 
W

Wilson

Guest
Vágyhat éppen erre, az még nem tiltott. Még hangot is adhat neki. Én is vágyhatok pl. pár éjszakára Gianna Dior-ral, a szokásos nyűglődések nélkül. De persze nem dönthetek helyette, a "motivációs költsége" meg nekem nem érné meg. :D



???
Te valamit nagyon keversz...
Itt van a "nem létező" Budapesti Egyezmény:





Ezzel szerintem legyél óvatos, mert évtizedek óta dolgozik az agitprop '56 és a SzER kapcsán és próbálják mosni az agyakat.
Mert ugyan a bemondó "harsogta", hogy a nyugat erkölcsileg támogatja a magyar forradalmat, de ezzel mi is a gond? Erkölcsileg én is támogattam pl. a Pandzsir-völgyi ellenállást és, ha üzemeltettem volna blogot, vagy regisztrálva lettem volna a Twitteren, akkor meg is írtam volna nekik.
Az USA-nak meg esze ágában sem lett volna vállalnia egy globális nukleáris háborút és következményeit a vele semmilyen védelmi szerződésben nem álló magyar felkelők miatt és ez nyilvánvaló volt mindenki, így a Szovjetunió számára is, szóval nem nagyon volt miben megegyezni.
Ha hamis reményeket ébresztesz pl az 56-s magyar forradalmárokban, az nem csak erkölcsileg kérdőjelezhetô meg, hanem az már bizony emberéletekben is mérhető...
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Ha hamis reményeket ébresztesz pl az 56-s magyar forradalmárokban, az nem csak erkölcsileg kérdőjelezhetô meg, hanem az már bizony emberéletekben is mérhető...


Nem nagyon értem... Ha teszem azt, egy indiai, orosz, stb. rádióállomás (akár állami is) lelkesítő, erkölcsi támogatásról szóló beszédeket tolt volna a Pandzsir-völgyieknek, akkor abban mi lett volna a megkérdőjelezhető?
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU
W

Wilson

Guest
Nem nagyon értem... Ha teszem azt, egy indiai, orosz, stb. rádióállomás (akár állami is) lelkesítő, erkölcsi támogatásról szóló beszédeket tolt volna a Pandzsir-völgyieknek, akkor abban mi lett volna a megkérdőjelezhető?
Azért itt többről volt szó, két példa. A Szabad Európa Rádió október 24-én felszólította a katonákat és rendőröket, hogy álljanak át a felkelők oldalára, vagy november elején az hangzott el a Szabad Európa Rádióban, hogy a felkelők/forradalmárok tartsák meg a fegyvereiket...
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Azért itt többről volt szó, két példa. A Szabad Európa Rádió október 24-én felszólította a katonákat és rendőröket, hogy álljanak át a felkelők oldalára, vagy november elején az hangzott el a Szabad Európa Rádióban, hogy a felkelők/forradalmárok tartsák meg a fegyvereiket...


Hát ugye, a SzER magyar nyelvű részlegét emigráns, a szovjet-komcsi diktatúra elől elmenekült, vagy ebbe már hazajönni nem szándékozó magyarok vitték. Én egyszerűen nem tudok csodálkozni azon, hogy azokat a dolgokat mondták, amiket. Amellett persze, hogy mivel ők "leléptek a biztonságba" és onnan "osztották az észt", ezért kissé "a más f.szával verni" érzés is elkaphatja az embert, ha olyan beállítottságú. Mások meg az érzelmileg erősen érintett, a maguk módján segíteni próbáló drukkereket láthatják a szövegeikből.

Beleolvastam most hirtelen egy ezekkel az ellentmondásos szövegrészekkel foglalkozó doksiba (nincs időm kikeresni a vonatkozó hangfelvételeket) és nekem nem tűnnek túl durvának, hanem csak a vágyaik-reményeik következményeinek.

 
W

Wilson

Guest
Hát ugye, a SzER magyar nyelvű részlegét emigráns, a szovjet-komcsi diktatúra elől elmenekült, vagy ebbe már hazajönni nem szándékozó magyarok vitték. Én egyszerűen nem tudok csodálkozni azon, hogy azokat a dolgokat mondták, amiket. Amellett persze, hogy mivel ők "leléptek a biztonságba" és onnan "osztották az észt", ezért kissé "a más f.szával verni" érzés is elkaphatja az embert, ha olyan beállítottságú. Mások meg az érzelmileg erősen érintett, a maguk módján segíteni próbáló drukkereket láthatják a szövegeikből.

Beleolvastam most hirtelen egy ezekkel az ellentmondásos szövegrészekkel foglalkozó doksiba (nincs időm kikeresni a vonatkozó hangfelvételeket) és nekem nem tűnnek túl durvának, hanem csak a vágyaik-reményeik következményeinek.

De azok az embereknek vagy az ország azon részének amely reménykedett vagy hitt abban, hogy sikerül kiszabadulni a Szovjetunió rabigája alól a SZER a remény a Nyugat hangja volt....Nem tettek különbséget aközött, hogy ezt vajon csak a szerkesztőség mondja vagy pl ez az USA hivatalos álláspontja......
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
De azok az embereknek vagy az ország azon részének amely reménykedett vagy hitt abban, hogy sikerül kiszabadulni a Szovjetunió rabigája alól a SZER a remény a Nyugat hangja volt....Nem tettek különbséget aközött, hogy ezt vajon csak a szerkesztőség mondja vagy pl ez az USA hivatalos álláspontja......

Továbbra sem értem, hogy mit kellett volna mondaniuk ahelyett, amiket mondtak (függetlenül attól, hogy a szerkesztőség, a bemondók, vagy az USA álláspontja), miután kitört a forradalom? Hogy inkább szépen álljanak le a forradalmárok, tegyék le a fegyvert, menjen mindenki haza és maradjon minden a régiben? Én ilyet max egy szovjet rádiótól várnék abban a helyzetben, nem pedig a SzER-től, vagy bármelyik akkori nyugati, de pláne emigráns magyarok részvételével működő rádiótól. Na mindegy...
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant
W

Wilson

Guest
Továbbra sem értem, hogy mit kellett volna mondaniuk ahelyett, amiket mondtak (függetlenül attól, hogy a szerkesztőség, a bemondók, vagy az USA álláspontja), miután kitört a forradalom? Hogy inkább szépen álljanak le a forradalmárok, tegyék le a fegyvert, menjen mindenki haza és maradjon minden a régiben? Én ilyet max egy szovjet rádiótól várnék abban a helyzetben, nem pedig a SzER-től, vagy bármelyik akkori nyugati, de pláne emigráns magyarok részvételével működő rádiótól. Na mindegy...
Nem egy forradalmár visszaemlékezéseit olvastam és nem egy történelmi tanulmányt erről, a lényeg az, hogy az ország azon része (döntő többsége) amely hiit abban,hogy a Szovjet megszállástól megszabadulhat,úgy érezte a Nyugat és az USA cserbenhagyta őket, nem segített nekik 56-ban. És ha a tényeket nézzük ez így is van, a SZER-t 1972-ig a CIA költségvetéséből tartották fent.Tehát az USA működtette....

De ettől függetlenül az USA és a nyugat, Magyarországot a Szovjetúnió érdekszférájába helyezte és esze ágában sem volt segítenie a magyar forradalomnak, Magyarország szempontjából teljesen mindegy milyen okból....
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
537
4 854
93
Ez abszolut nem igaz.
DE komolyan, nem is ertem, ekkora hulyeseget honnan huztal most elo, oszinten.
Eloszor is, 30 eve nem ellensegunk.
Masodszor, Amerika hadat soha nem uzent nekunk. Vica versa viszont megtortent, pedig biztak benne, hogy nem fog. (Ez ugyanaz az Horthy-korszakra jellemzo idiotizmus volt, mint amikor a szovjeteket megtamadtuk, pedig a kutya nem kert ra.)

Harmadszor, az amerikaiak meg nem szantottak fel az orszagot szamtalanszor, nem eroszakoltak ezrevel noket, nem hurcoltak el tizezrevel embereket koncentracios taborokba, nem dolgoztattak oket halalra, mint a mocskos szovjetek es meg sorolhatnam.



Hahaha, ez jo - Moszkvabol nezve a birodalom a nyugatnemet hatarnal ert veget?:eek:
Es ez szerinted normalis? :eek:



Ugyan kerem, dehogyis. Siman probalod atirni a tortenelmet, ne vicceljunk mar.
Csodbe ment a mukodeskeptelen, elnyomo, veres, kimeletlen szovjet kiserlet, csak es kizarolag ezert voltak kenytelenek feladni a birodalmat.





Ez nem "nepnemzeti" avagy szamizdatos oroszellenesseg, sem "ugynevezett jobboldalisag" (iegncsak visszasan jon at a gunyolodasod itt, csak szolok), hanem az egyetlen ertelmes kovetkeztetes a magyar tortenelem alapjan.




Ohh, hat ezt ismerjuk.
Anno "ideiglenesen allomasoztak" nalunk...
Sot, atomfegyvert sem tartottak sosem nalunk...
Ok voltak a beketabor stb stb.

Timeo Danaos et dona ferentes - avagy az orosz biradlom mindig hazudott, mindig atbaszarintott minket, legyilkolasztak, megszalltak, kifosztottak az orszagot rendszeresen; ti naiv fiatalok, hanyszor akartok meg ujra es ujra megbizni bennuk es ujra es ujra rafaragni...?:eek:
" nem eroszakoltak ezrevel noket"

Szerintem lett volna meglepetés, ha az USA baráti hadserege 1989-ben elhagyta volna Németországot és ott is elkezdtek volna beszélni a nők, mint ahogy a szovjet hadsereg kivonulása után Magyarországon. Valamiért itt Magyarországon is majdnem 10 évvel a kivonulás után kezdtek közzétenni erről történeteket. Szerinted 1989 előtt Magyarországon miért nem került ilyesmi nyilvánosságra?
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 804
35 237
113

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 495
5 034
113
Aminek a mikéntje a monitoringon alapul és amit aztán valakinek ki kell viteleznie, akár ilyen szivárványpóni hangulatú nosztalgiázással a jó amerikaiakról, akiknél a hadseregben szolgálva himler márton(direk a kisbetű) kiváló kapitalista ugyanolyan állampolgár, tömegesen adta át eisenberger benjámin kiváló kommunista ugyanolyan állampokgár mint mindenki részére a magyar politikusokat, gazdasági menekülteket, harcosokat, akiket szakmányban vegeztek ki háborús főbűnösként itthon. Tömegesen adták ki a szovjetek ellen harcolókat, kozákok ezrei lettek öngyilkosok mikor megtudták.

Amikor kialakult az amerikai fehérpáncélos megszállási övezet, akkor máis megépültek a táborok. Ami annyit tett, hogy drótháló. Semmi alja náci barakk vagy ilyesmi. Amíg a 1067-es direktíva volt érvényben, a frankok övezetével együtt ahol feherpáncélos de Gaul volt a feherpáncélos annyira gyűlölöm a németeket Eisenhower pacsizós haverja, ezekben a táborokban létre is hozták sikeresen az eltűnt 1000000 néven ismerteket. Éhenhaltak és halálrafagytak az erkölcsös amerikaiak kezében, akik ellopták a nekik szánt vöröskeresztes adományokat is, mert a cél a haláluk volt. Ha valaki nem bírta a fagyos sárban fekve éhezést és felállt, azt agyonlőtték, de csak random odalövöldözve, sérülteket okozva mert nem kellett elszámolni. És ez addig tartott amíg a 1077-es direktíva nem lépett életbe, azaz kellenek a németek a baráti szovjetek ellen. Akiknek odadobtak minket és mindenki mást itt. Tudom, hogy bagatellizálnád, de elszomorítalak, mert az army történésze is kutatta és megerősítette ezt.

Azért vezettem ezt most le, mert ezekben a táborokban ott voltak a Németországban, az amerikai övezetig haladó és a fegyverüket ott letevő magyar alakulatok is. Tízezres a számuk akik ezekben a nem haláltáborokban lettek éhenhalasztva. Kissé őskommunista módszer de hát egy fáról szakadtak az almák. Szóval az a helyzet, hogy még ez sem állja meg a helyét, amikor az usát igyekszel felfényezni a szovjetekkel szemben. Ugyanaz az alja volt mindkettő.
Az én nagyszüleim nem ezt tapasztalták.
Mindkét nagyapám sorkatonaként szolgált a második világháborúban, mindkettő hadifogságba esett. Az egyik amerikai fogságba esett, ő néhány héttel a háború vége után már otthon volt, a másik orosz fogságba, ő 3 évig volt Szibériában, úgy hogy azt sem lehetett tudni, hogy egyáltalán él.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
537
4 854
93
Vágyhat éppen erre, az még nem tiltott. Még hangot is adhat neki. Én is vágyhatok pl. pár éjszakára Gianna Dior-ral, a szokásos nyűglődések nélkül. De persze nem dönthetek helyette, a "motivációs költsége" meg nekem nem érné meg. :D



???
Te valamit nagyon keversz...
Itt van a "nem létező" Budapesti Egyezmény:





Ezzel szerintem legyél óvatos, mert évtizedek óta dolgozik az agitprop '56 és a SzER kapcsán és próbálják mosni az agyakat.
Mert ugyan a bemondó "harsogta", hogy a nyugat erkölcsileg támogatja a magyar forradalmat, de ezzel mi is a gond? Erkölcsileg én is támogattam pl. a Pandzsir-völgyi ellenállást és, ha üzemeltettem volna blogot, vagy regisztrálva lettem volna a Twitteren, akkor meg is írtam volna nekik.
Az USA-nak meg esze ágában sem lett volna vállalnia egy globális nukleáris háborút és következményeit a vele semmilyen védelmi szerződésben nem álló magyar felkelők miatt és ez nyilvánvaló volt mindenki, így a Szovjetunió számára is, szóval nem nagyon volt miben megegyezni.
"??? Te valamit nagyon keversz... Itt van a "nem létező" Budapesti Egyezmény: https://treaties.un.org/doc/Publication/UNTS/Volume 3007/Part/volume-3007-I-52241.pdf"

Nem, nem keverek semmit. Ironizáltam, csak ezek szerint rosszul. Arra próbáltam rámutatni, hogy rengetegen tagadják ennek az ígéretnek a meglétét, az engedékenyebbek beleegyeznek abba, hogy no jól van elhangozhatott valami hasonló azokban az eufórikus időszakban, mert mindenki bódog vót meg minden, csak utána jöttek a pragmatikus hétköznapok és egyesek rájöttek, hogy a területi terjeszkedés jól jövedelmez és letagad mindenki mindent, csak az oroszok estek pofára. Magyar létemre egyik nagy hatalomnak sem drukkolok, mert mindegyik ezt a kis országot a legjobb esetben semmibe veszi a legrosszabb esetben mindig felhasználnak minket valamelyik hatalom ellen. Volt egy könyv: Kompország katonái. Igen, tudomásul kell venni, hogy mindig is ütközőzóna voltunk, talán most kevésbé, de a helyzet nem nagyon változott.
 
  • Tetszik
Reactions: yrkon

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 198
67 060
113
Az én nagyszüleim nem ezt tapasztalták.
Mindkét nagyapám sorkatonaként szolgált a második világháborúban, mindkettő hadifogságba esett. Az egyik amerikai fogságba esett, ő néhány héttel a háború vége után már otthon volt, a másik orosz fogságba, ő 3 évig volt Szibériában, úgy hogy azt sem lehetett tudni, hogy egyáltalán él.
Nekik máshogy alakult. Egész jól megúszták ezek szerint.