[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Biden kijelentette, hogy SZÁRAZFOLDI (!) csapatokat nem fog kuldeni. Viszont néhány tucat lopakodó elég nagy pusztítást lenne képes végezni az orosz légieroben úgy, hogy azt nem lenne túl konyú bizonyítani - márpedig csupán az abszolút légifolény tudná biztosítani, hogy az oroszok a jelenleg felvonult erokkel viszonylag turheto veszteségekkel tudják levezetni a háborút.
Ne vicceljünk már néhány tucat lopakodó tevékenységének bebizonyítása nem jelentene gondot Oroszországnak.....

Ebbe egyre kevésbé bízhatnak, hiszen az orbánék ugyan úgy bukhatnak, mind a moldáv és más szovetségeseik ...
Nincs olyan rendszer ami örökké tart, de jelenleg nagyon nem úgy áll a helyzet,hogy itt jövő tavasszal az ellenzék győzelmet arat, másrészt nem kell ahhoz, semmilyen vétó, hogy Ukrajnát ne vegyék fel a NATO-ba, mivel amíg Donbaszban a jelenlegi helyzet áll fent addig Ukrajnát soha a büdös életben nem fogják felvenni a NATO-ba. És Oroszországnak nem áll érdekében ilyen körülmények között változtatni ezen a helyzeten....
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 098
13 510
113
Nincs olyan rendszer ami örökké tart, de jelenleg nagyon nem úgy áll a helyzet,hogy itt jövő tavasszal az ellenzék győzelmet arat, másrészt nem kell ahhoz, semmilyen vétó, hogy Ukrajnát ne vegyék fel a NATO-ba, mivel amíg Donbaszban a jelenlegi helyzet áll fent addig Ukrajnát soha a büdös életben nem fogják felvenni a NATO-ba. És Oroszországnak nem áll érdekében ilyen körülmények között változtatni ezen a helyzeten....
Putyinék szemében ez már valamiért nem anyira egyértelmú, mint korábban. Mindegy is hogy miért és hogy ennek menyi a reális valószinusége, be akarják magukat biztosítani ...
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 624
8 981
113
Rácz András nem ért a témához, korábban is hatalamas baromságokat írt... Inkább olvasd el a témához hozzá értők írásait.
Jegyezd meg, hogy nem lesz orosz offenzíva Ukrajnaterületének elfoglalására. Aki ilyet állít az idióta.
Valószínűleg nem totál hülye az ember, csak azt mondja, amit a megrendelő vár tőle jó pénzért.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 560
113
Viszont néhány tucat lopakodó elég nagy pusztítást lenne képes végezni az orosz légieroben úgy, hogy azt nem lenne túl konyú bizonyítani
Abból a néhány tudcat lopakodóból ha egyet lelőnek, mert berepűlt az S-400-asok megsímmisítési zónájába, az bizonyíték arra, hogy Amerika megtámadta saját területén Oroszországot. Aztán válaszul ha kilőnek egy hordozó köteléket, hogy ne tudjanak onnan többet repdesni, akkor pislognának, hogy akkor megérte-e, esetleg menjenek-e bele egy atomháborúba, aminél a bunkerbe az olvadt beton majd belefolyik a szemükbe, vagy jó lesz nem háborúzni is.
Ami nem rosz eredmény egy megszállás esetén - azért legyunk oszinték, kevés ország tudna felmutatni jobbat.
Szerintem meg siralmas eredmény ha még szavak szintjén, megválogatva, hogy kiket kérdeznek és megrendelt közvéleménykutatásnál úgy hogy semmi tétje sincs, egyharmad mondta, hogy kész lenne menni a darálóba. Éles helyzetbe majd ezeknek a vitézeknek 1 százaléka ha tartaná az előző álláspontját, s azok nagyrészének is elmenne a kedve, mikor látná, hogy nincs fegyver, nincs felszerelés, nincs utánpótlás, s ha felteszi a kezét s eldobja a 60 éves AK-ját, akkor nem lesz semmi baja, mert az orosz sem akar mészárlást végezni köztük.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 870
30 556
113

Az ukránok egyharmada hajlandó harcolni Oroszország ellen, ha az megszállja Ukrajnát​


Ennek szellemében hosszú tömött sorokban állnának az orosz állampolgárság felvételéért, ezzel is túlterhelve az orosz hivatalokat, rombolva hatékonyságukat, lekötve erőforrásaikat. Majd dacosan a munkanélküli segélyezésüket intéznék.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 844
81 318
113
Valószínűleg nem totál hülye az ember, csak azt mondja, amit a megrendelő vár tőle jó pénzért.
Novemberben voltak képek orosz haditechnikai mozgásokról orosz területen. Sok képet, videót posztoltam, közte Orelnél civilek által készített videót Iszkander-M harcászati ballisztikus rakétahorozókról , Kurszk felé haladva.
Utána kb 1 héttel valamelyik újságnak nyilatkozta, hogy nukleáris fegyverekkel felszerelt rakéták tartanak Ukrajna felé. Közben állandó bázisukra Kurszkba tartottak egy hadgyakorlatról. Kurszkban van diszlokálva a 448. rakétás dandár, tehát állandó bázis. Itt tudás hiányról is beszélni kell, mert egy magát posztszovjet biztpol szakértőnek valló embernek mindent pontosan tudnia kell. Beleértve az Ukrajnával határos orosz városokban található -tehát állandó(többségük még a SZU óta ) katonai bázisokat. Ezért én, egy magát orosz szakértőnek valló magyar személyt sem ismerek el.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 904
91 508
113
Putyin és az európai gázmatek.


70 milliárd m3 gáz hiányzik Európából. Ki zárta el a csapot? Putyin, vagy a Brüsszeli elit ennyire dilettáns??

A napnál is világosabb, hogy a gázhiány mesterséges, hiszen amikor rendelkezésre áll a szállítókapacitás, csökken a belső termelés, csökken az amerikai cseppfolyós gáz mennyisége, a németek pedig nem akarják kiadni a működési engedélyt, akkor nem Oroszország a hibás ebben!
....
Jön a Putyin matek, 70 milliárd m3 gázhiany hogyan jön össze.
  1. 22,5 milliárd köbméterrel csökkent a kitermelés Európában.
  2. 18,5 milliárd köbméterrel kevesebb gázt töltöttek a gáztározókba. 71 százalékra vannak feltöltve, 18,5 milliárd köbméter hiányzik, és ez csak az első félév! Ha egész évet nézünk, a szükségletet, szorozzák meg kettővel.
  3. 9 milliárd köbméter gázt az USA és a Közel-Kelet országai elvittek az európai piacról és átirányították Latin-Amerikába és Ázsiába.

Mi közünk van ehhez? Ez az Európai Bizottság gazdaságpolitikájának saját kezűleg elért eredménye. Ehhez semmi közünk!

Oroszország és a Gazprom növelte az Európai piacra való szállításokat. A Gazprom 8,7 százalékkal növelte az európai mennyiséget, összesen pedig 12 százalékkal több gázt szállít külföldre. A mennyiséget tekintve ez több mint 11 milliárd köbméter gázt jelent.


Tehát az európai egyenleg gázszállításban.
Oroszok +11 milliárd vs. USA - Közel-Kelet - 9 milliárd.

Mindenki hallja, amit mondok? Nem erre a teremre gondolok, hanem az "illetékes" személyekre értem! Önöknek valakik csökkentik, mi pedig növeljük!

De még ez sem minden! Ma a hosszútávú gázvásárlási szerződések alapján – kérem, figyelmesen hallgassák és hallják meg, amit mondok - 1200 dollár most a gáz világpiaci ára, a velünk szerződött cégek közben NÉGYSZER OLCSÓBBAN veszik a gázt!

Ön kérdezte, hogy tudjuk-e növelni a mennyiséget? Igen, tudjuk! Az Északi Áramlat II. egyik ága már fel is van töltve gázzal. Ha a német hatóság holnap kiadja az engedélyt, akkor holnapután elindul a gázszállítás. 17,5 milliárd köbméter! December végéig feltöltjük a második ágat is gázzal. A teljes kapacitás 55 milliárd köbméter. Ha figyelembe vesszük, hogy a hiány 70 milliárd köbméter, akkor az 55 milliárd az egy tekintélyes mennyiség. Amint fel lesz töltve a második ág, és amint kiadják az engedélyt, másnap elindul a gáz!
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Ebbe egyre kevésbé bízhatnak, hiszen az orbánék ugyan úgy bukhatnak, mind a moldáv és más szovetségeseik ...


Biden kijelentette, hogy SZÁRAZFOLDI (!) csapatokat nem fog kuldeni. Viszont néhány tucat lopakodó elég nagy pusztítást lenne képes végezni az orosz légieroben úgy, hogy azt nem lenne túl konyú bizonyítani - márpedig csupán az abszolút légifolény tudná biztosítani, hogy az oroszok a jelenleg felvonult erokkel viszonylag turheto veszteségekkel tudják levezetni a háborút.


Ami nem rosz eredmény egy megszállás esetén - azért legyunk oszinték, kevés ország tudna felmutatni jobbat.
Persze, amíg nincsen helyzet, addig bármit lehet bemondani egy ilyen felmérésben.
Tudom a világban felfoghatlan , hogy egy országban Európa közepén már lassan 12 éve a 3. ciklusát futó nemzeti kormány van ami kihúzta a xarból Mo-t és fejlődő pályára tette . Ezt ti nem tudhatjátok meg a Románok se ahol már egy félévet megélt kormány már jónak számít . De idehaza mi készülünk a 4. 2/3-ra - csak megjegyzem a sima többség az láblógatva a 2/3 neccesen lesz meg - !

Gondolod az USA vagy bárki konkrét veszélyt vállalna a lepusztult Ukrajnáért ?

Az ukránok lassan eljutnak oda , hogy bárki csak a saját kormányuk ne !
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ebbe egyre kevésbé bízhatnak, hiszen az orbánék ugyan úgy bukhatnak, mind a moldáv és más szovetségeseik ...
Álom álom édes álom. Ahhoz kellene egy potens ellenzék nem a jelenlegi. Hogy tartsa meg őket a fennvaló még vagy 12 évig:D!
Úgy, hogy egyelőre még négy évig nem lesz Ukri NATO tagság. Meg egyébként sem lehet felvenni olyan országot akinek háborús konfliktusa van egy szomszéddal. Ez alapelv!!!!
Biden kijelentette, hogy SZÁRAZFOLDI (!) csapatokat nem fog kuldeni. Viszont néhány tucat lopakodó elég nagy pusztítást lenne képes végezni az orosz légieroben úgy, hogy azt nem lenne túl konyú bizonyítani - márpedig csupán az abszolút légifolény tudná biztosítani, hogy az oroszok a jelenleg felvonult erokkel viszonylag turheto veszteségekkel tudják levezetni a háborút.
Úgy el vagytok ettől az F-35-ös lopakodó mit tudom én mitől, mintha ez lenne a világ legteteje. Hogy aztán igen vagy sem, majd eldől, ha sor kerül éles bevetésre.
Amíg a szerbek le nem lőtték a híres és totál láthatatlannak beállított lopakodó mezei poloskát (F-117) akkora volt a mellény, hogy ihaj. Aztán szépen csendben hátraarc, és azonnal kivonták forgalomból.
Mi van ha az F-35-nek is van egy ilyen gyenge pontja és azt az oroszok vagy tudják vagy megfogják tudni és ezzel elveszíti lopakodó előnyét?
Megmondom. Kurva nagy bukta az F-35 gyártóinak és a gép menne a levesbe, mert senkinek nem kellene ilyen áron, főleg úgy, hogy a lopakodó képesség miatt egy csomó repülési (manőverezési, közelharc) képességet beáldoztak - mondván, hogy minek az, úgy is messzikről leszedi a támadót, úgy, hogy az nem is veszi észre :oops: .
Egyébként nem véletlen, hogy az oroszok Szíriába telepítették az Sz-400-asokat. Azok szépen méregetik az Izraeli gépeket:rolleyes:.
Ami nem rosz eredmény egy megszállás esetén - azért legyunk oszinték, kevés ország tudna felmutatni jobbat.
Persze, amíg nincsen helyzet, addig bármit lehet bemondani egy ilyen felmérésben.
A kelet ukrajnai részeken élők biztos, hogy nem harcolnának a korrupt Kijevi vezetőkért az oroszok ellen, akiknek egyébként is a nyelve az ő anyanyelvük.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Abból a néhány tudcat lopakodóból ha egyet lelőnek, mert berepűlt az S-400-asok megsímmisítési zónájába, az bizonyíték arra, hogy Amerika megtámadta saját területén Oroszországot. Aztán válaszul ha kilőnek egy hordozó köteléket, hogy ne tudjanak onnan többet repdesni, akkor pislognának, hogy akkor megérte-e, esetleg menjenek-e bele egy atomháborúba, aminél a bunkerbe az olvadt beton majd belefolyik a szemükbe, vagy jó lesz nem háborúzni is.
Kb. ez lenne. Az Sz-400-októl egyébként is tartanak. Mert mi van ha hatékony az F-35 ellen? Utána már csak a román szövetségeseikre lehetne ráerőltetni.
Szóval az USA részéről kockázatos egy ilyen játékba belemenni.
Szerintem meg siralmas eredmény ha még szavak szintjén, megválogatva, hogy kiket kérdeznek és megrendelt közvéleménykutatásnál úgy hogy semmi tétje sincs, egyharmad mondta, hogy kész lenne menni a darálóba. Éles helyzetbe majd ezeknek a vitézeknek 1 százaléka ha tartaná az előző álláspontját, s azok nagyrészének is elmenne a kedve, mikor látná, hogy nincs fegyver, nincs felszerelés, nincs utánpótlás, s ha felteszi a kezét s eldobja a 60 éves AK-ját, akkor nem lesz semmi baja, mert az orosz sem akar mészárlást végezni köztük.
Azt a harcolni akaró tizenegynéhány százalékot a harcolni nem akaró saját honfitársaik vernék agyon.;)
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 185
61 105
113

“…Ennek az előzménye valószínűleg az az orosz politikai tudatban mélyen gyökerező legenda, miszerint az Egyesült Államok a kilencvenes évek elején garanciákat adott Gorbacsovnak, hogy a NATO nem fog keletre terjeszkedni, majd a Szovjetunió teljes összeomlásával megszegte azt. Bár egy ilyen megegyezés létezését semmilyen irat nem bizonyítja, Oroszország NATO általi elárulásának a mítosza mélyen befészkelte magát az orosz köztudatba...”

Az orosz igény tehát csak egy legenda, egy mítosz. Semmi alapja nincs az orosz igényeknek.
A NATO pedig egy legendásan védelmi szövetség.
De akkor miért lopakodik évtizedről évtizedre egyre közelebb az orosz határokhoz?
 
K

kamm

Guest

“…Ennek az előzménye valószínűleg az az orosz politikai tudatban mélyen gyökerező legenda, miszerint az Egyesült Államok a kilencvenes évek elején garanciákat adott Gorbacsovnak, hogy a NATO nem fog keletre terjeszkedni, majd a Szovjetunió teljes összeomlásával megszegte azt. Bár egy ilyen megegyezés létezését semmilyen irat nem bizonyítja, Oroszország NATO általi elárulásának a mítosza mélyen befészkelte magát az orosz köztudatba...”

Az orosz igény tehát csak egy legenda, egy mítosz.
Nem, az orosz "igény" egy abszurdum, egy vicc - mégis ki az anyjának kepzeli magát az a botoxozott fejű törpe kagebela, hogy majd ő dönti el, hogy például magyar területen lesz-e NATO erő? :rolleyes: Szerencsétlen.
Semmi alapja nincs az orosz igényeknek.
A NATO pedig egy legendásan védelmi szövetség.
De akkor miért lopakodik évtizedről évtizedre egyre közelebb az orosz határokhoz?
Konkrétan mindkettő igaz volt.
A VSZ minden hadműveleti terve támadó volt, a NATOe meg védekező. Sőt, a VSZ alapvetően taktikai nukleáris csapásokkal indított volna és nyomult volna előre, teljes nyugalommal beáldozták volna Magyarországot az ellencsapásoknak, a saját "néphadsereges" főtisztjeinkkel az élen.
Nem, sosem volt semmiféle ilyen ígéret adva az amerikaiak által, ez valóban egy gyezinformacija.

Emellett igen, total megbízhatatlanok, az oroszok 20 évig sem bírtak tiszteletben tartani, amit aláírtak az ukrán és más határok sérthetetlenségéről Budapesten, soha nem szabad bennük megbízni.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 056
12 015
113
Csak a VSZ már 30 éve megszünt, de a NATO mindig létezik és tovább terjeszkedik, még az atombombáit se vitte haza Jevrópából. Ja és Jugoszlávia szétbombázására is volt ideje a védelmi szervezetnek.
Ez olyan, mint a k.u.k. hadseregben a Rückwärtskonzentrierung, csak fordítva; előrenyomulva történő védekezés.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 185
61 105
113
Nem, az orosz "igény" egy abszurdum, egy vicc - mégis ki az anyjának kepzeli magát az a botoxozott fejű törpe kagebela, hogy majd ő dönti el, hogy például magyar területen lesz-e NATO erő? :rolleyes: Szerencsétlen.

Konkrétan mindkettő igaz volt.
A VSZ minden hadműveleti terve támadó volt, a NATOe meg védekező. Sőt, a VSZ alapvetően taktikai nukleáris csapásokkal indított volna és nyomult volna előre, teljes nyugalommal beáldozták volna Magyarországot az ellencsapásoknak, a saját "néphadsereges" főtisztjeinkkel az élen.
Nem, sosem volt semmiféle ilyen ígéret adva az amerikaiak által, ez valóban egy gyezinformacija.

Emellett igen, total megbízhatatlanok, az oroszok 20 évig sem bírtak tiszteletben tartani, amit aláírtak az ukrán és más határok sérthetetlenségéről Budapesten, soha nem szabad bennük megbízni.
Három dolog:
Ukrajnát fel kell darabolni.
A NATO-t fel kell oszlatni.
Az USA meg takarodjon haza a kontinensünkről.
Nagyon ellenünk játszanak. Tönkretették Európát, hogy se Kínának, se az oroszoknak ne legyen piaca és üzletfele.
Az észak-afrikai Arab Tavasz, az ukrajnai illuzórikus ribillió, a mostani német kormány ámokfutása mind amerikai bomlasztás eredménye és Európa tartós leszedálására kellettek.
Ez Amerika érdeke.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
541
4 913
93
Nem, az orosz "igény" egy abszurdum, egy vicc - mégis ki az anyjának kepzeli magát az a botoxozott fejű törpe kagebela, hogy majd ő dönti el, hogy például magyar területen lesz-e NATO erő? :rolleyes: Szerencsétlen.

Konkrétan mindkettő igaz volt.
A VSZ minden hadműveleti terve támadó volt, a NATOe meg védekező. Sőt, a VSZ alapvetően taktikai nukleáris csapásokkal indított volna és nyomult volna előre, teljes nyugalommal beáldozták volna Magyarországot az ellencsapásoknak, a saját "néphadsereges" főtisztjeinkkel az élen.
Nem, sosem volt semmiféle ilyen ígéret adva az amerikaiak által, ez valóban egy gyezinformacija.

Emellett igen, total megbízhatatlanok, az oroszok 20 évig sem bírtak tiszteletben tartani, amit aláírtak az ukrán és más határok sérthetetlenségéről Budapesten, soha nem szabad bennük megbízni.
"Emellett igen, total megbízhatatlanok, az oroszok 20 évig sem bírtak tiszteletben tartani, amit aláírtak az ukrán és más határok sérthetetlenségéről Budapesten, soha nem szabad bennük megbízni."

Valami baj van az erőben. Eddig mindenki arra hivatkozott, hogy az oroszoknak semmi jogalapja a nem létező budapesti egyezményre hivatkozni, mert erről dokumentum nincs. Azt néhány engedékenyebb emberke belebegteti, hogy esetleg szóban elhangzottak ígéretek, de írásba nem foglalták, mert a nagy békemámorban (alkoholmámorban) az oroszok nem kérték és most így jártak. Mindenki letagad mindent. A híres szláv és magyar hiszékenység. Nekem volt dolgom oroszokkal, ha kezet fogtunk és elhangzott az igen és a da, akkor ott a későbbiekben soha nem volt vita. Viszont volt dolgom több száz oldalas nyugati szerződéssel, ahol gyakorlatilag minden szóért meg kellett küzdeni, mert a későbbiekben problémák merültek fel a teljesítéssel is és a minőséggel is, érdekes módon nem a magyar fél részéről. Egészen olyan apróságokig kellett lemenni. hogy igaz mindkét fél által elismerve az adott mondat értelme, de az adott szövegkörnyezetben az a minőség nem azt a minőséget jelenti. Mindezt a nemzetközi szabvány értelmében.