A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ez biztos? Nekem teljesen kimaradt.

A polarisból van 6 kerekes szerintem az lehet.
Jobban mondva, én új típusként már csak azt találtam. Ezért írtam, hogy Polaris Sportsman-ek. Abból van 4x4, és 6x6 is.
Korábban aYamahának és a Can-Am-nak is volt, de asszem először a Yamaha szüntette meg, majd most már a Can Am sem hírdeti.
Különben logikus is, hogy ha már kell 6x6-os "quad", akkor a 4x4 is azonos gyartótól legyen.
Szóval olyan gyártó - szerintem - csak a Polaris van, ami egybe tudná a mostani közbeszerzés tárgyait leszállítani.

• Tetszik
Reactions: krisss
Ja. Most utazom, és nem szopnék a keresővel, de Magyarországon összeszerelt olasz licence típus volt.
Amolyan laktanyakörnyéki mindenesnek. Futkosni a telephelyen, kistraktornak, havat tolni, miegymás.
@Terminator pillanatok alart előkapja, ha lesz 2 percnél többje.

A katasztrófavédők kaptak quadot: 2020. december 18.
A Honvédség robogót kapott: 2021. július 28.

Más hirtelen most nem jut eszembe.

Viszont Malira keszulve szerintem eleg egyertelmu, hogy oda szanjak ezeket is.
Engem tovabbra is jobban izgat, milyen MRAP megy majd oda...
JLTV vagy más USA Cucc vagy Sherpa az utóbiból hegyek vannak még talán ujjonan is ide érnének meg állitólag itthon is szeretnék egyesek.Csak bérelni szerintem hülyeség többe kerül a leves mint a hús.

JLTV vagy más USA Cucc vagy Sherpa az utóbiból hegyek vannak még talán ujjonan is ide érnének meg állitólag itthon is szeretnék egyesek.Csak bérelni szerintem hülyeség többe kerül a leves mint a hús.
Erre gondolsz?

Nem tudom, L1 vedelem... mondjuk ok nem a jarmubol harcolnak, szoval az lehet masodlagos (bar az IED ellen sem eleg.)

• Tetszik
Reactions: Ocses
Ja, hat azt a joisten tudja. Nem egy versenyre epulo piac. :D
Szerintem nagyjából tart a 0 felé. (azaz csak a fenntartási költséget kell kicsengetni)
A franciák, meg a már bent lévő országok bevittek egy csomó technikát. A franciák részlegesen csökkentették a szerepvállalást. Viszont a kelet-európai országok most hasznát veszik az emiatt felszabadult technikának.
Ettől függetlenül szerintem benne lehet a pakliban az is, amit Maróth mondott, hogy a különböző csapatpróbák egy részét odakint végzik el, mint ahogy a Milrem (és az észtek) kivitte a Themist. Vagy ahogy az oroszok egy csomó újdonságot Szíriába.

• Tetszik
Reactions: krisss
Ja ,biztosan ingyen van bérlés , főleg ha használt, jól széthajtva. Mellesleg ha újonnan akarunk akármit, úgy tudom, hogy JLTV olcsóbb,mint a Gidran. De szerintem új járműveket nem fogunk oda kivinni.
Egy komplett új típust bevezetni, kiképezni a műszaki állományt, műhelyt kialakítani, felszerszámozni pótalkatrésszel feltölteni, ezt kiszállítani és ezt folyamatosan fenntartani kurva drága mulatság.

A franciáknak az ebben az üzlet, hogy nem a saját katonái viszik vásárra a bőrüket.

Erre gondolsz?

Nem tudom, L1 vedelem... mondjuk ok nem a jarmubol harcolnak, szoval az lehet masodlagos (bar az IED ellen sem eleg.)
Igen valami ilyesmire.