Nem rossz! De valaki árulj már el nekem, nem lehet a hangot kicsit "optimalizálni"? Amit mondanak nem hallod, ha meg felhangosítod, akkor meg a zene szétszedi a füled.Jó kis videó lett!
Talán már öregszem...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem rossz! De valaki árulj már el nekem, nem lehet a hangot kicsit "optimalizálni"? Amit mondanak nem hallod, ha meg felhangosítod, akkor meg a zene szétszedi a füled.Jó kis videó lett!
Remélem, hogy pl az eredeti német manuálban nem szöveggel hivatkoznak a számokra mert "megizzad" a fordító amikor a német manuál pl a60 de a5 méretű kiskönyv. A gyártó belerak a dobozba egy rakat A4-es lapot azt jóccakát.
A gyártói manual nem egyezik meg a hadseregek manualjaival ami általában kiképzési okmány is egyben.Remélem, hogy pl az eredeti német manuálban nem szöveggel hivatkoznak a számokra mert "megizzad" a fordító amikor a német manuál pl a
7254-es (siebentausendzweihundertvierundfünfzig) alpontra hivatkozik
zweiundziebzighunder....Újabban igy mondják sokhelyen.Még nyűgösebb.Remélem, hogy pl az eredeti német manuálban nem szöveggel hivatkoznak a számokra mert "megizzad" a fordító amikor a német manuál pl a
7254-es (siebentausendzweihundertvierundfünfzig) alpontra hivatkozik
ebben is van érdekes rész 3:30 tól.Jó kis videó lett!
Te ezt jobban tudod mint én, de azt gondolom, hogy a Leo2 illetve a PZH2000-l a gyártó német nyelvű manuáljában szereplő karbantartási illetve műszaki előírásokat, követelményeket stb, a magyar manuálba is majdhogynem egy az egyben "átveszik".Vagy nem jól gondolom?A gyártói manual nem egyezik meg a hadseregek manualjaival ami általában kiképzési okmány is egyben.
JáTe ezt jobban tudod mint én, de azt gondolom, hogy a Leo2 illetve a PZH2000-l a gyártó német nyelvű manuáljában szereplő karbantartási illetve műszaki előírásokat, követelményeket stb, a magyar manuálba is majdhogynem egy az egyben "átveszik".Vagy nem jól gondolom?
NA ez az ami törvényellenes. Mert ugye a forgalmazónak legalább a gyártói A4-eseket le kellene fordítania. Nem kötekedni akartam, csak felhívni a figyelmet egy igen gyakori problémára.Az MH minden beszerzéshez angolul kap kézikönyvet
Mit gondoltál mennyi?Ha Bren2 magyar manuálja 60 oldal, akkor a Leo2-nek ,PZH 2000-nek a magyar manuálja Háború és Béke terjedelmű lesz (bár annak is van 1500-as illetve 1800 oldalas változata)......
Ez érdekes most akkor a 128.ukrán hegyi kecske űberbrutál,dandár később fog pár óra alatt Nagykanizsáig "hatolni".
"Miért vagytok hülyék" című beszélgetés a szomszédokkal
Miért lenne törvényellenes, a gyártónak fingja sincs a mi eljárásrendünkről egy eszközhöz nem várhatod el, hogy ehhez írjon neked egy könyvet.NA ez az ami törvényellenes. Mert ugye a forgalmazónak legalább a gyártói A4-eseket le kellene fordítania. Nem kötekedni akartam, csak felhívni a figyelmet egy igen gyakori problémára.
Ha a szerződésben ez benne van, hogy a Honvédség fogja megoldani a fordítást, és a magyar dokumentáció elkészítését, akkor valószínűleg ez egyedileg kezelhető.
A saját okmányait a Honvédség magának írja (alapul véve a gyártó okmanyrendszerét), nem pedig a gyártóval készítteti el.NA ez az ami törvényellenes. Mert ugye a forgalmazónak legalább a gyártói A4-eseket le kellene fordítania. Nem kötekedni akartam, csak felhívni a figyelmet egy igen gyakori problémára.
Ha a szerződésben ez benne van, hogy a Honvédség fogja megoldani a fordítást, és a magyar dokumentáció elkészítését, akkor valószínűleg ez egyedileg kezelhető.
Gondoltam, ahol lehet a legnagyobb tömörségre törekednek, bár ez német cég, ahol igyekeznek mindent a lehető legrészletesebben kidolgozni és leírni.Mit gondoltál mennyi?
Igen.Jó kis videó lett!
Hát szerintem ez a téma kivételt képez.Arra gondolt szerintem, hogy törvény szerint minden kereskedelemben kapható termék mellé kell adni eladáskor egy magyar nyelvű használati útmutatót.
Hova lenne, be van tömődve a rendszer felső része az öregekkel.Kicsit off.
@krisss, @dudi, @Parapitecus. Zászlósoknál nem nagyon van előmenetel.
Csak azért kérdem mert Debi aki a videóban beszél már vagy 10 éve biztos zászlós.
On
"Hát tudjátok itt van a nyakunkban az orosz medve, meg aztán (erre is hivatkozva) kell a della az USA-tól és az EU-tól, meg aztán ukrán katonák HTKA felvarós szabadcsapatokat láttak Beregszász környékén""Miért vagytok hülyék" című beszélgetés a szomszédokkal
Delta? Az omikron!!! Omikron!? Az valami csúcstechnológiás rakéta fegyver?! Hát persze jól cseng a neve..."Hát tudjátok itt van a nyakunkban az orosz medve, meg aztán (erre is hivatkozva) kell a della az USA-tól és az EU-tól, megkülönben is ukrán katonák HTKA felvarós szabadcsapatokat láttak Beregszász környékén"