[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
542
4 929
93
Senki nem nyilatkozhat engedely nelkul a NERben. Hosszu evek ota megvan, ki szolalhat meg.
Pont ugyanugy, ahogy mostantol az ukranoknal.
Nem tudom hol dolgozol, nem is érdekel, de nálatok egészen biztos úgy megy, hogy bárki kiállhat a nyilvánosság elé és a cégetekkel kapcsolatosan bármit nyilatkozhat.
Mutass akár egy olyan országot, ahol a hivatalban levő alkalmazott engedély nélkül nyilatkozgathat. Már a pár fős műhelyekben is le van fixálva, hogy a nagyérdemű felé, újságírónak ki nyilatkozhat. A nagyobb cégeknél ezt még alá is íratják veled. Gondolom a hivataloknál ez fokozottan érvényes. Természetesen nyilatkozhat, de a nyilatkozat után szárnyai nőnek. Nem véletlenül találták ki azt a kifejezést, hogy felelős pozícióban levő név nélkül nyilatkozó. De sokszor felmerül a gyanú az ilyen nyilatkozattal kapcsolatban, hogy az egészet a riporter találta ki. Ne keverd az ellenzéki parlamenti képviselők mentelmi jog mögé búvó vagdalkozásait.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Nem az.Éppenséggel pont a polgári eszmét nyomom.A polgári,nemzeti liberalizmust.
Balliberalizmus egy oximoron.
Ne haragudj Negan, én amúgy kedvellek, de amit a belpol kapcsán nyomsz az színtiszta ballibsi szóhasználat. A vajdázás, a gyermekvédelmi törvény meg az eLMeBeTeQ propagandája kapcsán meg a többi. Én szerintem a nemzet-ellenes baloldal meg az álnemzeti fidesz mögött ugyanazon körök állnak, a nemzetközi bankárkaszt kezében futnak össze a szálak. A liberalizmus nem ugyanaz mint 150-200 éve, nem tudom észrevetted e hogy az eszmerendszer amit magadénak vallasz némileg átalakult.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 276
31 404
113
Ne haragudj Negan, én amúgy kedvellek, de amit a belpol kapcsán nyomsz az színtiszta ballibsi szóhasználat. A vajdázás, a gyermekvédelmi törvény meg az eLMeBeTeQ propagandája kapcsán meg a többi. Én szerintem a nemzet-ellenes baloldal meg az álnemzeti fidesz mögött ugyanazon körök állnak, a nemzetközi bankárkaszt kezében futnak össze a szálak. A liberalizmus nem ugyanaz mint 150-200 éve, nem tudom észrevetted e hogy az eszmerendszer amit magadénak vallasz némileg átalakult.
Ballipsi egy oximoron.Tulajdonképpen éppannyira agitprop ferdités benne a liberális jelző,mint a fidesz nemzeti jelzője.De ez eléggé általános dolog nálunk,hogy az ideológiai önmeghatározása a politikai pártoknak csak egy agitpropi humbuk.Leginkább elitista neocon bagázs mindkét oldal,csak a köré keritett mese más.
Gondolj rám úgy,mint egy fundamentalista nemzeti liberálisra.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 894
30 637
113
A kárpátoktól vonult vissza az egységével egészen csehországig. Hogy pontosan hogyan kerültek amerikai fogságba, azt nem tudom.
Az én nagyapám Dániában esett hadifogságba, az angolok táborában volt, majdnem belehalt. Annyi szerencséjük volt, hogy amikor hazajött, a szovjetek nem vitték Szibériába.
Elvont,különben senkit nem érdeklő célokért küzdő csoportocskák mindig voltak,és mindig lesznek.És ellenérdekelt hatalmak mindig is felhasználták őket zavarkeltésre.Lenin is egy ilyen csoportocska vezér volt-csak a káoszban aztán naggyá lett.Némi kis támogatás,helyzetbe hozás,és a többit már elintézi a szenzációhajhász média.Anno a KGBnek külön osztály foglalkozott ilyesmivel.
Orbán ugyan úgy politikai haszonszerzésért (és a politikai hatalom birtoklásával szerezhető anyagi haszonért) nyomja az antibuzi propagandát.Valójában biztos lehetsz benne,hogy nem Szájer volt az egyetlen fullbuzi a bandában,van ott még bőven.(és Szájer nem is csak simán volt buzi,még abban is eléggé deviáns volt.).
Buzik mindig voltak,és lesznek is.De heteróban is van éppen elég deviancia.Én speciel nem csak a Kék Osztriga bárba nem mennék be,de az SM klub korbácsos domináit is kihagyom.Amig ezzel a köz nyugalmát nem zavarják,közbotrányt nem okoznak,magánügyük.Kb mint a nudista strand.Ki nem akar nudizni,ne menjen oda.Ki meg kijön onnan,azt illő módon felöltözve tegye.Pont.Egy politikai haszonszerzés okán buzikra kihegyezett gyermekvédelmi törvényre meg nincs szükség.Gyermekvédelmi törvényre van szükség,az meg van.
Tulajdonképpen szerintem semmiféle extra külön törvényre nincs szükség.Heterókra,homárokra ugyan azok a törvények elegendőek,általánosságban.sem negativ,sem pozotiv diszkriminációra nincs szükség (én spec mindenféle pozitiv diszkriminációt elvből ellenzek.Ami egy kissebbséget pozitivan diszkriminál,az negativ diszkrimináció a többségnek.Legyen csak simán jogegyenlőség,és a valós tehetség,szorgalom,munka,az érdem döntse el az érdemességet)
Megvallom,egyetlen genderszakos dolgozatot sem olvastam el.De az nke hadtudományi doktori dolgozatait szoktam olvasgatni.és van közük bőven olyan,mit simán józan paraszti ésszel bármelyik fórumtag hülyeségnek,sőt,aktuális hatalom seggének a nyalásának tekintene.
A demográfiát most vállasszuk le,mert szerintem annak megoldása egy nehéz dolog lesz.Ha belelendülük,a Vasembertől alighanem arra is kapunk egy külön rovatot.Én személy szerint Hayekkel értek egyet,hogy a jóléti állam a szocializmus melegágya.és a szocializmus társadalmi erózióhoz vezet,minden téren.
A migráncsokat,kik ellen nagy garral tiltakozott,valójában befogadta államunk és pártunk-még többet is mint amit a megvétózott kvóta előirt volna.Én meg tényleges EU előirásként olyan jóléti ellátási kötelezettségről,mint amit a propi mond,nem tudok.Ötletelések ugyan folytak,de tényleges előirások soha nem voltak,és komolyan fel se merültek e tekintetben.Nem is lehetne.Ahoz elöbb az egységes EU minimálbért kellene bevezetni,hisz a legtöbb országban ahoz viszonyitva állapitják meg a segélyeket.
Nyugaton pont ugyanazért kell a bevéndorló (migráns) munkaerő,amit a hazai viszonyokra is irsz-mert nincs elég helyi.Csak nálunk az is benne van,hogy kiengedik az amúgy is fogyó magyart,nem fizetik meg jobban,hogy maradjon,inkább hoznak be occsó ázsiait.És az ázsiai már nem a határon átjáró vendégmunkás,hanem igenis a migráns kategóriája.
Ez különben éngemet kifejezetten emlékeztet arra,mikor Werbóczy szellemében csak saját magukra korlátozva a Magyar Nemzet fogalmát,a jobbágyot,parasztot a nemeztből kizárva,lecserélték a magyar parasztot oláh jobbágyra.Mert az nem lázadt,nem lázadthatott az ellen,hogy kizárják a Magyar Nemzet fogalmábol.És ami régen Trianonhoz vezetett,az most sem fog máshova vinni,a viz mindig lefele folyik.

Azt,hogy nem értünk egyet,nem tartom trollkodásnak.
Találkozom emberekkel.Kamionsofőrök különben kifejezetten pletykás emberek.
A tény meg az,hogy a nyugaton tett útjaim során tapasztaltak nem egyezik az agitproppal.
Az,hogy egy 600 milliós néptömegben meg vannak igen "érdekes" emberek,annyira azért nem meglepő.Hogy vannak hibák,problémák,meg még irtónagy marhaságok is,szerintem annyira azért az sem-és mielött nagyon mutogatunk,nem ártana tükörbe nézni,szerintem.
Aggódom érted, láda már több hozzászólásoddal is egyetértett.
Ukrik fellélegezhetnek, garantálunk nekik gázt. Bár az egész országuk fűtésére nem lesz elég egy Budapest felhasználásának megfelelő mennyiség.


Hát ennek nem tapsolnék annyira, lefeküdtünk nekik, kérdés egyáltalán mit kapunk cserébe mindezért. Miután egy volt ukrán tisztségviselő háborúval fenyegetett minket, a többi barátságtalan megnyilvánulást most hagyjuk. Láthatóan hatott a fenyegetés, legalábbis kívülről így látszik. Persze alighanem Washingtonból is jöttek üzenetek, nem csak Kijevből.
Csak szállítás. Krkről Ukriába, LNG, valszeg a Júeszélyből egyenest áthajókázva ciszta ződgáz.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 358
113
A NATO "becsapta" Oroszországot - erősítette meg Putyin mai évzáró értékelésén.
Az 1990-es években a NATO azt ígérte Oroszországnak, hogy az Egyesült Államok vezette katonai blokk "egy centimétert sem mozdul kelet felé", de ez "heves" és "szemenszedett" hazugságnak bizonyult - hangsúlyozta csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök.
Az elnök az év végi sajtótájékoztatóján újságíróknak nyilatkozva azt erősítette meg újra, hogy Oroszországot becsapta a Nyugat, amely megszegte szóbeli megállapodását, miszerint a Szovjetunió bukása után nem veszi fel a NATO-ba a volt szovjet tagköztársaságokat és a Varsói Szerződés országait.
"Most nézzék meg, mi történt. Átvertek minket. Erősen. Nyilvánvalóan. A NATO bővül. Lengyelországban vannak. Ott vannak támadó fegyvereik. Erről beszélek" - magyarázta Putyin.
"Most azt mondják, hogy Ukrajna is az övék lesz. Ez azt jelenti, hogy ott is be fogják vetni a fegyvereiket, még akkor is, ha az hivatalosan nem része a NATO-nak" - mondta.
Az elnök szerint most az Egyesült Államok vezette blokkon múlik, hogy "azonnal" garanciákkal álljon elő Oroszország számára, ahelyett, hogy "évtizedekig" folyamatosan erről beszélnek.
Putyin a Nyugatot is ostorozta, amiért éveken át próbálta aláásni és szétverni országát és kijelentette, hogy a NATO-országoknak ehelyett "szövetségesként kellett volna kezelniük Oroszországot" és "megpróbálni megerősíteni Oroszországot".
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 141
12 101
113
A NATO "becsapta" Oroszországot - erősítette meg Putyin mai évzáró értékelésén.
Az 1990-es években a NATO azt ígérte Oroszországnak, hogy az Egyesült Államok vezette katonai blokk "egy centimétert sem mozdul kelet felé", de ez "heves" és "szemenszedett" hazugságnak bizonyult - hangsúlyozta csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök.
Az elnök az év végi sajtótájékoztatóján újságíróknak nyilatkozva azt erősítette meg újra, hogy Oroszországot becsapta a Nyugat, amely megszegte szóbeli megállapodását, miszerint a Szovjetunió bukása után nem veszi fel a NATO-ba a volt szovjet tagköztársaságokat és a Varsói Szerződés országait.
"Most nézzék meg, mi történt. Átvertek minket. Erősen. Nyilvánvalóan. A NATO bővül. Lengyelországban vannak. Ott vannak támadó fegyvereik. Erről beszélek" - magyarázta Putyin.
"Most azt mondják, hogy Ukrajna is az övék lesz. Ez azt jelenti, hogy ott is be fogják vetni a fegyvereiket, még akkor is, ha az hivatalosan nem része a NATO-nak" - mondta.
Az elnök szerint most az Egyesült Államok vezette blokkon múlik, hogy "azonnal" garanciákkal álljon elő Oroszország számára, ahelyett, hogy "évtizedekig" folyamatosan erről beszélnek.
Putyin a Nyugatot is ostorozta, amiért éveken át próbálta aláásni és szétverni országát és kijelentette, hogy a NATO-országoknak ehelyett "szövetségesként kellett volna kezelniük Oroszországot" és "megpróbálni megerősíteni Oroszországot".
Nem tudhatjuk hogy Biden-Putyin miről beszélt, vagy mi hangzott el de az Oroszok látványosan begurultak és a Szi vel folytatott beszélgetés is egy nagyon erős összezárást mutat. Érdekes január elé nézünk. A miben úgy érzem benne lehet egy demonstratív erős Orosz katonai összevonás a mihez tartás véget.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Nem tudhatjuk hogy Biden-Putyin miről beszélt, vagy mi hangzott el de az Oroszok látványosan begurultak és a Szi vel folytatott beszélgetés is egy nagyon erős összezárást mutat. Érdekes január elé nézünk. A miben úgy érzem benne lehet egy demonstratív erős Orosz katonai összevonás a mihez tartás véget.

Na, ez egy nagyon érdekes kérdés lenne. Az oroszok mondjuk nagy "dirrel-durral" komoly bejelentésekkel csinálnának egy komoly csapatösszevonást kommunikálva, hogy "ha már hónapok óta cikkeztek meg rettegtek ettől akkor már megcsináljuk" ...

Komoly trollkodás lenne az biztos ...

Persze nem örülnék semmilyen eszkalódásnak ...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 358
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 358
113
Oroszország és Kína együttműködik a biztonság területén, így a csúcstechnológiájú fegyverek közös fejlesztésében is - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön tartott éves sajtótájékoztatóján.

 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 911
91 533
113
Mi nem akarjuk felhánytorgatni, hogyan jött létre Ukrajna, hogy Vlagyimir Iljics Lenin hozta létre, nem emlékeztetjük az USA-t sem, miként került hozzá Texas, Kalifornia, pedig ma mindenki a Krímet emlegeti – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki évzáró nagy sajtókonferenciáján,
Ennek a 4 órás sajtótájékoztatónak van vhol részletes leirata? Esetleg az egész magyarul feliratozva? o_O

Biden hány órát bírná? Egy felet? :D
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 939
48 711
113
Mi nem akarjuk felhánytorgatni, hogyan jött létre Ukrajna, hogy Vlagyimir Iljics Lenin hozta létre, nem emlékeztetjük az USA-t sem, miként került hozzá Texas, Kalifornia, pedig ma mindenki a Krímet emlegeti – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki évzáró nagy sajtókonferenciáján,
Igen, Texas Mexikótól való elcsatolása megér egy misét. Vagy megért volna.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 885
35 639
113

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Orbán megcsinálta a EU kompatibilis bolsevik állampárti diktatúrát.Gyakorlatilag olyan helyzetett teremtett,hogy ha nem 2/3dal nyer az ellenzék,gyakorlatilag kormányképtelen.Mert a bebetonozott vajda-familiáris vezetők,a kiszervezett állami jövedelmek,és a kiüresitett állam lehetetlenné teszi a kormányzást.Gyakorlatilag meg kell dönteni a IV. (orbánista) köztársaságnak nevezett vajdaságot.különben egyszerűen kormányozhatatlaná válik az ország.
Werbőczy Tripandiumában lefektetett jogrendszer működött gyakorlatilag 1848ig.A Rákóczi "szabadságharc" tulajdonképpen az abban lefektetett nemesi előjogk továbbéléséről szolltak.Mihelyst a Habszburgok belementek,rögvest vége is volt-szar ügy az igazság,sokszor bizony minden pátosz nélküli profán dolog.És nem is olyan dicső....
Egy másik állam vezetésének nem az a dolga,hogy velünk jót tegyen.Hanem az,hogy a saját országuk érdekeit védje,eszközölje ki.Tudod-egy államnak nincsennek barátai,csak érdekei....Kapitalista változata meg-ez üzlet,nem barátság.
És téged még nem zártak be egyik Elmeházba? Még bolsevik diktatúra. Jézusom
 

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
A NATO blokkolásunk mutatja, elkötelezettek vagyunk. Nagyon nincs mire emberkedni, mert van 150-200.000 túszuk. Ukrajna leamortizálódása Kárpátalja gazdasági elfoglalása tekintetében nagy lehetőség. Ehhez javítani kell nekünk is a viszonyt, hogy ne blokkolják totálisan.

És akárhogy nézzük, de az olcsó ukrán vendégmunkások is szükségesek itthonra. Lassan a gazdasági fejlődesünk gátja lesz a kimaxolt hazai munkaerőpiac. Kell a technológiafejlesztés is, de vannak olyan kétkezi melók, ahova szaki vagy culáger kell. Erre az ukránok kézenfekvő megoldás. Millió számra használja már ez Európa, főleg Lengyelo.
Jah, mi meg mehetünk a németekhez mi? Inkább adnának rendes bért. És nem kellene ukrán kétbal kezeses szaki
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
856
2 692
93
Január közepéig - diplomácia, majd - Sojgu. Az Egyesült Államok nem hagyja el Ukrajnát, mivel az ország oroszellenes eszközként való használata Amerika számára viszonylag olcsó. Ugyanakkor Oroszország egyértelmű jelzést adott: ha a Nyugat nem hallgatja meg a külügyminisztériumot és annak vezetőjét, Szergej Lavrovot, akkor Szergej Sojgu védelmi miniszter veszi át az irányítást.

totál agyrém az 1997-es állapotokhoz való visszatérés ötlete, ez tkp. teljesíthetetlen ultimátum.
tényleg ez a javaslat?
 
  • Tetszik
Reactions: kamm

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 911
91 533
113
Jah, mi meg mehetünk a németekhez mi? Inkább adnának rendes bért. És nem kellene ukrán kétbal kezeses szaki
Szten nem reális, hogy megszűnik a Kelet-Közép és Nyugat Európa közt a bérkülönbség. Csökken, csökkenni fog továbbra is az olló, de marad egy jelentős különbség. Ez nem politikai elhatározás, gazdasági realitás kérdése.
 

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Szten nem reális, hogy megszűnik a Kelet-Közép és Nyugat Európa közt a bérkülönbség. Csökken, csökkenni fog továbbra is az olló, de marad egy jelentős különbség. Ez nem politikai elhatározás, gazdasági realitás kérdése.
Nem arra gondoltam hogy most azonnal emeljünk mi is 11 eu-s minimálbért. De ha a szakikat itt akarnák tartani akkor tudnának emelni hid el nekem. A volt cégemnél a szakik 99%-a nyugdíj előtt állt ezért nem farcoltak le mint a fiatalok. A cég csak külföldre gyártott-gyárt acélszerkezeteket. És nem forintba kapja a manit hanem euroba. Én is azért járok ki, ithon a maximum 2000/ó odakint 14eu/ó. Nem mindegy azért.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 141
12 101
113
totál agyrém az 1997-es állapotokhoz való visszatérés ötlete, ez tkp. teljesíthetetlen ultimátum.
tényleg ez a javaslat?
nem ezt "ultimátumnak hívják" és egyes elemzések szerint az USA határához közel megjelenhetnek az Orosz atomrakéták (EX KUBA) újra.
Az Oroszoknak egyértelmű hogy egy EU-Orosz konfliktus csak az USA-nak jó, ők most összezárnak KINÁ-val és rendezik az évtizedek óta fennálló lenézetségüket. ez SZU2 újra rendezése.
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 398
2 670
113
Mi nem akarjuk felhánytorgatni, hogyan jött létre Ukrajna, hogy Vlagyimir Iljics Lenin hozta létre, nem emlékeztetjük az USA-t sem, miként került hozzá Texas, Kalifornia, pedig ma mindenki a Krímet emlegeti – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki évzáró nagy sajtókonferenciáján,
Boki,
ha januárban nem lesz deal, akkor mennek a rakéták szerbiába, kubába, venezuelába?
Én még korlátozott légi háborút sem tudok elképzelni kijev ellen, mivel magában az nem sokat ér, illetve a legjobb védekezés a támadás elv szerint nekik is kell mutatni valamit a talajon.