Igen, ügyesen kerülöd ki az n+3 -adszor megfogalmazott kérdést. Leegyszerűsítve: ha korábban beszívtuk a kényszerbetelepítősdit (bárki miatt) - akkor miért erőltessük ezt most igazán nagy tömeges méretben?
"bolsevik állampárti diktatúrát"? Mondanám, hogy nincs több kérdésem, de akkor legyen. Az ellenzék nem a "vajda" miatt "kormányképtelen". Sőt továbbmegyek - tulajdonképpen "ellenzékképtelen" is. Ez az igazi baj. Ezt oldalakon lehetne boncolgatni - most inkább nem.
Belemehetünk(/nénk) a töri részébe a dolgoknak - akár a Rákóczi -ékba - és persze jönne is a "pofán vágós" rész ami nem is biztos, hogy engem találna be ...
Namost akkor az alapok:
- "Egy másik állam vezetésének nem az a dolga,hogy velünk jót tegyen." - ezzel ellentétes dolgot nem állítottam soha. Igazából másoktól sem nagyon futottam bele. Esetleg csak amolyan "csodavárós" verziójába, hogy majd jön az EU azt jól megment minket a "dittaturától" meg "elhozza a kánaánt" meg ilyesmi. (Miért tenné? ...)
- "Hanem az,hogy a saját országuk érdekeit védje,eszközölje ki.Tudod-egy államnak nincsennek barátai,csak érdekei....Kapitalista változata meg-ez üzlet,nem barátság." - Namost, ez egy érdekes dolog. Ez egy olyan szintű fundamentum, amivel nem csak "vagdalkozni" lenne érdemes, hanem mélyen a lelkünk részévé tenni. Próbáld ki - egy teljesen új világ fog kinyílni előtted. Apróság, de ebből következik, ha egy Magyarország-szerű entitás is a lehetőségeihez mérten próbálja az érdekei mentén tematizálni a világpolitikát, akkor az nem ám egy "ördögtől való" dolog. Még akkor sem, ha csak maga ez a tény önmagában nem tetszik valakinek, avagy éppen Neked.