[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
T

Törölt tag 2361

Guest
A szovjet rendszer azért sokat merített az orosz hagyományokból. Náluk most is Nagy Péter és rettegett Iván a példakép.
minden komunyista vagy ex komonyista orszagban az volt a narativa hogy csak az "eros kez","eros uralkodo" vezetheti jol az orszagot (tovabb is az van, nezd meg, minden politikus evtizedekig basztassa a nepet az egesz ex szovjet tersegbe, az akori fiatalok, mostani nyuggerek, jol megkaptak az agymosast, direkt kiverik ha meglatnak egy eros vezirt, megha nem valami okos az illeto, csak a propaganda vagy media teszi olyana).
.
a nyugatyon meg inkabb az allami szervezetekbe lattak a jovot..es jobban dontottek.

ha az eros vezir egyszer kipurcan, es jonn egy gyenge utanpotlas, az egesz orszag nagy bajba lehet, de ha erosek az insztituciok egy orszagban, akor egy gyengebb vezer idejeben is az orszagban rend marad.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
A szovjet rendszer azért sokat merített az orosz hagyományokból. Náluk most is Nagy Péter és rettegett Iván a példakép.
Már megbocsáss, de Nagy Péter meg Rettegett Iván sehol se voltak a kommunistákhoz képest. Sokkal többet merítettek a zsidó hagyományból, mint az oroszból. Marx zsidó volt, Engels zsidó volt, Lenin zsidó volt, ahogy Trockij is, meg az egész bolsevik vezérkar.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 732
3 849
113
Szechenyi is igen fontosnak tartotta a hitelt,mint gazdaságfejlesztő eszközt.A probléma akkor van,ha nem gazdaságra költik,illetve rosszul költik el.

Brezsnyevet kaptuk.Dehogy most mi bemanővereztük magunkat a német gazdaság banánköztársasága szerepébe,az a mi hibánk.A NER erre a banánköztársasági helyzetre alapozta a hatalmát.És ez nem a jenkik hibája,hanem a mienk.Érdekes mód a szlovének,csehek,lengyelek jobban jöttek ki ugyanebben a felállásban.
Elég valószinű,hogy ha egy új UGM-t csináltunk volna az elmult időszakban NER helyet,most jobban állnánk.Ez itten kérem abszurdisztán-de ezért mi vagyunk a felelősek,és nem a nyugat/zsidók/imperialista sötétben bújkáló ügynökök,hanem mi magunk.
Baszki kapcsold már ki a szabadon futót a kétütemű kamionodban a NER-sel kapcsolatban! Harminc éve volt a rendszerváltás, azóta építi az ország a gazdasági kapcsolatokat úgy a németekkel és az angolszász országokkal is. Ami változás van, az az, hogy nyitottunk keletre is. Pl. Kína, Oroszország, Kórea, India, afrikai országok
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 689
14 718
113
Azt kéne már végre megérteni, hogy mi most pont annyira vagyunk szabadok, mint voltunk a KGST és a VSz idején.

Akkoriban, hazánkban igen komoly haderő állomásozott. Csak ennek kb a háromnegyede a szovjet Déli Hadseregcsoport volt és csak a negyede a Magyar Néphadsereg.
A KGST kiváló piaca volt a magyar termékeknek, a gazdaságnak, de csak papíron. Azt gyárthattuk, amit gyártani engedtek. Annyi ellenértéket kaphattunk, amit Moszkva jónak látott.
De technikailag, papíron, könyvelési oldalról sokáig ez jól működött.

Amikor húsz évvel a Második Világháború után, a hatvanas évek végére Kádárék felismerték a helyzet tarthatatlanságát, az addigra valamelyest konszolidálódott magyar társadalomban és gazdaságban rejlő valódi potenciál, kitalálták az Új Gazdasági Mechanizmust.
Ezt 1972-ben Brezsnyev elvtárs tököli audienciáján Kádár végül kénytelen volt feladni.
Mert ami nekünk, illetve korábban, 1968-ban Dubcek-ék Csehszlovákiájában a Szovjetúnióval az oldalunkon a gazdasági-társadalmi elrugaszkodás trambulinja lett volna, az magának a Szovjetúniónak a lázadás csírája. Gondolta ezt a lényegét tekintve a neo-sztálinista attitűdöt magán viselő brezsnyevi nómenklatúra. Amit talán Hruscsov megengedett volna, ha 64-ben nem puccsolják meg a keményvonalas Brezsnyevék, azt Brezsnyev már nem tűrhette el. Egyszerűen attól tartottak, hogyha a csehszlovák és magyar modellváltás netán hozzájuk is begyűrűzik, az a birodalom széthullását is elhozhatja, miközben a megcélzott gazdasági-, társadalmi- és technológiai reformok alapjai sincsenek meg a jóformán csak gazdaságtalan nehéziparra, energiahordozó bányászatra és hadigazdálkodásra épülő szovjet életformában.
Ennyi volt a szabadságunk akkor.
Az ÚGM eltiprását követően pedig vehettük fel a hiteleket, számolatlanul. Ez már amúgy Brezsnyevnek se volt ellenére, elvégre a nyugati hitel olyan bevétel, amiből ők is részesülhettek a guruló dollárok révén.

Most, huszonkét évvel a NATO- és 17 évvel az EU-csatlakozás után látható, hogy a nemzeti politikai célok továbbra is tabuként vannak kezelve, a gazdasági felemelkedés mértékét pedig a Nyugat profitorientált szereposztása limitálja.
Ha nálunk, a német tulajdonú autógyárban a szakszervezet már eléri azt a kritikus szintet, hogy sztrájkot tud hirdetni és ki tud harcolni egy 10 százalékos béremelést, akkor másnap 10 százalékot fog gyengülni a forint az euróval szemben. Mert ezt Berlin megteheti.
Migrációs, jogállamisági és nemzetiségi politikai kérdésekben is megvan kötve a kezünk és csak annyi a játékterünk, amennyit a brüsszeli bürokrácia malmainak lassúsága időben enged.
Minden egy permanens kötélhúzás és egy szerencsejáték atekintetben, hogy kinek a négy éve mikor jár le.

Szóval a szabadságunk most is csak annyit ér, amennyit ki tudunk belőle vívni.

Ha jól tudom Teng kb. az ÚGM-et valósította meg a 80-as/90-es évek Knájában...
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 508
5 073
113
...
Már megbocsáss, de Nagy Péter meg Rettegett Iván sehol se voltak a kommunistákhoz képest. Sokkal többet merítettek a zsidó hagyományból, mint az oroszból. Marx zsidó volt, Engels zsidó volt, Lenin zsidó volt, ahogy Trockij is, meg az egész bolsevik vezérkar.
Sztálin nem volt zsidó. Marx és Engels pedig tudomásom szerint nem a szovjetúnióban élt.

Hagyomány alatt nem a külsőségeket értettem, hanem a hatalomgyakorlás módját.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 333
31 488
113
Tudod ha választanom kell közted és Kun között történelmi tudásban akkor a te kamatlabad kicsit kisebb Nálam. :)
Hruscsovnak voltak ötletei-meg is buktatták.A szovjet vezetés nem ment volna bele,egy ilyen dologba.
És ami azt illeti,Kun se biztos benne,hogy ez az ötletelés tényleg meg is történt volna,vagy csak egy városi legenda.Szerintem az utóbbi.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
...
Sztálin nem volt zsidó. Marx és Engels pedig tudomásom szerint nem a szovjetúnióban élt.

Hagyomány alatt nem a külsőségeket értettem, hanem a hatalomgyakorlás módját.
Dzsugasvili=Júda fia, de mindegy is, hiszen szinte az egész bolsevik vezérkar izraelita volt, talán a Dzserzsinszkij volt lengyel. A hatalomgyakorlás módja is a választott néptől ered, a cári önkény alapvetően szintén brutális, de sehol sincs a bolsevikok tömeges megsemmisítéséhez képest.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 333
31 488
113
Dzsugasvili=Júda fia, de mindegy is, hiszen szinte az egész bolsevik vezérkar izraelita volt, talán a Dzserzsinszkij volt lengyel. A hatalomgyakorlás módja is a választott néptől ered, a cári önkény alapvetően szintén brutális, de sehol sincs a bolsevikok tömeges megsemmisítéséhez képest.
Csak ki ne derüljön a végén,hogy maga Dzsingisz kán is zsidó volt.... ;)
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 091
12 073
113
Hruscsovnak voltak ötletei-meg is buktatták.A szovjet vezetés nem ment volna bele,egy ilyen dologba.
És ami azt illeti,Kun se biztos benne,hogy ez az ötletelés tényleg meg is történt volna,vagy csak egy városi legenda.Szerintem az utóbbi.
Azért a Krímet csak sikerült átpasszíroznia az apparátuson.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 979
14 062
113
Ebben az esetben nincs más megoldás mind a föld felosztása és USA superhatalmi státuszának visszaadása...
Ez esetben elég lenne e 3 részre osztani a világot?
a válasz nem az nem oldana meg semmit. és a felosztottak között se aratna teljes örömet. mert még 3 an sem lennének képesek uralni a világot (ahogy usanak sem sikerült azért jutott idáig.)
Tehát 6-7 részre kellene azt felosztani...
és még így is menne a marakodaás a fennmaradó területek ellenőrzése felett. De egy atomháború képe igen messzire reppenne legalább..

mi miben vagyunk valójában érdekeltek?
abba hogy 10 nagynál több legyen a világon...

mi kicsik vagyunk nekünk igazából nem jó ha csak kevés nagy kezébe az irányítás....


A biológiában egyhangúan megállapították a tudósók --nem (csak) angolok-- megállapították, hogy egy életközössék akkor fejlődik fentarhatóan, ha 3, vagy inkább több csúcsragadozója van!!!

Ha kettő, vagy egy marad akkor az élettér kipusztul --mert egyensúlya felbomlik-- és alacsonyabb szintről újrakezdődik a(z élet) folyamat.

Érdekes analógia.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Nem, nekünk az az érdekünk, hogy azzal legyünk szövetségben aki segít visszaállítani Nagy Magyarországot, legalábbis visszaszerezni a magyarlakta részeket. Ezt az USÁ-tól nem várhatjuk. A tetejébe az eszme, amely szárba szökkent az Újvilágban az elmúlt évtizedek során(népességcsere, LMBTQ és genderideológia, stb) a puszta fennmaradásunkat is veszélyezteti.

Én veled ellentétben úgy vélem az Eurázsiai szövetségi rendszerben lenne a helyünk
eurasia.jpg
Azért ettől a térképtől, rendesen kirázhatja a hideg az USA mélyállam embereit.
Ha ez összejön, az usa legfeljebb egyetérthet az ott születő döntésekkel. A német-orosz szövetség megakadályozására koncentráltak, aztán bummm, itt az ázsiai szövetség, ami 10x rosszabb nekik.
 
Status
Not open for further replies.