Visszajelzések és javaslatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 456
113
Mi és hol volt goromba a fentiben?
Ha valaki pl. hit alapon kezeli a villanyautót tisztának, ökölszámokkal megmutatod, hogy hülyeség és ő tovább erősködik, akkor ostoba.
Ameddig nem mutatták meg neki, addig tudatlan. Csak aki számszerű bizonyíték és levezetés után alapján tagad valamit, az szerintem ostoba.
Àltalánossàgban beszéltem.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 920
13 715
113
Most, hogy talán vége a Boszorkány üldözésnek, szeretnék hangot adni azon véleményemnek, kicsit röhejes amit itt előadtok ezúttal molnival szemben.

Fájdalmas naivitásra vall, ha azt hiszitek, hogy majd a ti kedveitekért bárki is majd megváltozik, mert miért is tenné? Ha nem sért fórum szabályzatot mindenki azt posztol és olyan stílusban ami neki tetszik, legyen szó nyílt kormánypropagandáról, vagy tizedszerre feltett ostoba kérdésről. Nap mint nap láthatjuk erre a példákat..
Ha meg sértő, a szabályzat szellemébe nem illeszkedő hozzászólás érkezik, akkor jelezheted ezt a moderátorok felé akik feladata dönteni az ügyben.
Ha átmegy a szűrőn de a stílust nem bírja az érzékeny lelketek még mindíg ignorálhatod a felhasználót, de ez a sírás itt röhejes.

Persze, de ettől még nem kell a képébe is mondani, hogy ostoba.
Miért ne lehetne? Nem eléggé Politikailag Korrekt?

Személy szerint amikor felnézek a Fórumra szívesebben kattintok egy molni hsz-re, mint olyanokéra akik semmitmondóan csak a karakterszámot növekik, vagy küldetéstudatos meggyőződésből tolnak propagandát.

Szvsz, ez egy alapvetően katonai-technikai fórum, nem minden finom lelkűnek való.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 512
113
Azért el ne ájuljatok önnön fontosságotoktól, csak mert szerintetek tök zoral le ostobázni valakit.
Ha annyira okosak, intelligensek, hiper-szuper-satobbik vagytok, hát ugorjátok át azt, ami szerintetek nem nektek szól.
De nagy a világ.....
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 920
13 715
113
Azért el ne ájuljatok önnön fontosságotoktól, csak mert szerintetek tök zoral le ostobázni valakit.
Ha annyira okosak, intelligensek, hiper-szuper-satobbik vagytok, hát ugorjátok át azt, ami szerintetek nem nektek szól.
De nagy a világ.....

Nem erről van szó, csupán azt látom, hogy olyanok is lájkolgatják a molnival szemben megfogalmazott kritikákat akik között van akinek nemcsak a szövegértés, de néha egy egyszerű kifejezés értelmezése is gondot okoz, és van, hogy ebből adódóan keveredik vitába, miközben baromi önérzetesen támadja a másikat, majd miután többben is felvilágosítják önnön ostobaságára, derogál neki elismerni azt, jobb esetben inkàbb csak bekushad.
Olyanok is kiakadnak akik vitakultúrája abban merül ki, ha az ember mondjuk kritikával illet egy kormányzati döntést, hogy akkor kommunista vagy, gyurcsányista, stb. De volt olyan is, hogy simán lebuziztak mert épp nem értettem egyet mondjuk az örökbefogadási vitában. A kedvencem meg az aki miután beleáll a hülyeségébe még arcoskodva ki is fejti, hogy nem várja el tőlem, hogy bocsánatot kérjek tőle, mert nyilván én képtelen vagyok ilyesmire, majd amikor többen is helyreteszik, hogy márpedig nincs igaza, még ő sértődik be, ha fejére olvasom az ostobaságát. és még lehetne sorolni, és az ilyeneknek nem tetszik molni stilusa...

Akinek nem ige...
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Ha engem kérdeztek, akkor holnaptól lehet 0 toleranica és kivágni mindent, ami nem biztpol,de politika.

Emelett mi van COVID konteók, polidili a köbön.

Ha engem kérdeztek, akkor holnaptól lehet 0 toleranica és kivágni mindent, ami nem biztpol,de politika.
Fájdalmas naivitásra vall, ha azt hiszitek, hogy majd a ti kedveitekért bárki is majd megváltozik, mert miért is tenné? Ha nem sért fórum szabályzatot mindenki azt posztol és olyan stílusban ami neki tetszik, legyen szó nyílt kormánypropagandáról, vagy tizedszerre feltett ostoba kérdésről.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Pont ezért csinálj egy saját homokozót (ht. fórumot) ahol csak szalonképes embereket engedsz megszólalni.
Ha a tied jobb lesz mint ez - nálam ez azt jelenti hogy több érdekes ht. tartalom lesz benne - akkor én bizonyosan azt fogom látogatni.
Ezt a kefír hülyeséget engedjük már el könyörgöm.
hidd el, nem fogja...:(
nem tudja!!! ez egyfajta obcessziós berögződés.

Ezért volna jó ha csinálnál egy olyan fórumot ahol meg van válogatva hogy kinek van hozzászólási joga.
 
M

molnibalage

Guest
Ezért volna jó ha csinálnál egy olyan fórumot ahol meg van válogatva hogy kinek van hozzászólási joga.
  • Se kedvem.
  • Se erőm.
  • Se tudásom.
  • 0-ról kéne felépíteni az egészet. Értelmét sem látom.
Egyszerűen inkább egyes emberekre ráhagyom most már hülyeségeiket és kevesebbet is kommentelek.
A tartalomgyártásra is alig jut idő, ha másféle szórakozásra is időt akarok szánni.
Meg angol csatorna is van. Inkább beszélek azokhoz, akikben a szándék meg van a tanulásra és esetleg valamiféle minimális profit is jön be ebből.

Majd 20 percet haladtam hétvégén pl. videóval.
Ez nem is lenne rossz egy 30 perces anyagnál, de egy 50+ percesnél. Még az alagútba befele megyek és nem kifelé...
És akkor ott van az angol csatorna is.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
Most, hogy talán vége a Boszorkány üldözésnek, szeretnék hangot adni azon véleményemnek, kicsit röhejes amit itt előadtok ezúttal molnival szemben.

Tisztán emlékszem, hogy 2010 környékén, azért reg-eltem, mert molni egy pötsch volt és el akartam küldeni a búsba. :D

Azóta erőteljesen megváltozott a véleményem róla, de attól a tény az tény.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Just my 2 cents:
  • "személyeskedésre nem kell reagálni" -> helyett, személyeskedésnek nincs helye az oldalon, nyomjuk bátran a moderátor értesítése linket, mert különben mindenki hozzászokik, tessék szakmai alapon osztani az észt hivatkozásokkal, (jöhet pszichiátriai szakvélemény is :D)
  • a HTKA valóban szakmai fórumnak indult... igen én találtam ki a nevét... én sem így képzeltem el az oldal jövőjét, ahogy alakult, de szerintem a haditechnikán kívüli tartalmak ma már szerves részét képezik a fórumnak, ugyanazok az emberek, akik haditechnika vagy hasonszőrű témákban értelmes dolgokat osztanak meg, itt szeretik megosztani egyéb örömüket/bánatukat/meggyőződésüket is. Ez növeli a fórum forgalmát és növeli a téma-diverzitást is. Szerintem addig, amíg külön fórumgyűjtőben vannak ezek a témák, és nem szennyezik be a haditechnika jellegű fórumthreadeket, addig rendben van. A hozzászólásáthelyezések egyszerűen szükségesek, mert sokszor az embereket elkapja a hév, és nem oda pottyantják a hozzászólást, ahova kellett volna. Ezúton is köszönöm az áldozatos rendező munkát azoknak akik csinálják.
Ha humán erőforrás szűkében lenne a moderálás akkor én azt mondanám, hogy a haditechnika topikok legyenek tisztán tartva, utána jöhetnek a biztpolok, és utána bármi más. Lehet, hogy a három kategóriára más-más moderálási elveket is kéne alkalmazni. Ráadásul jön a választás és én is marha boldog lennék, ha lenne valami időgép és ezt a szájtépést, ami minden csatornán jönni fog a következő hónapokban kihagyhatnánk, de tartok tőle, ide is fog jutni belőle... nyelek nagyokat.... emberek vagyunk, ez van, túléljük.
 
M

molnibalage

Guest
Just my 2 cents:
  • "személyeskedésre nem kell reagálni" -> helyett, személyeskedésnek nincs helye az oldalon, nyomjuk bátran a moderátor értesítése linket, mert különben mindenki hozzászokik, tessék szakmai alapon osztani az észt hivatkozásokkal, (jöhet pszichiátriai szakvélemény is :D)
Sajnos semmi eredménye nem volt a gomb nyomogatásának.
  • a HTKA valóban szakmai fórumnak indult... igen én találtam ki a nevét... én sem így képzeltem el az oldal jövőjét, ahogy alakult, de szerintem a haditechnikán kívüli tartalmak ma már szerves részét képezik a fórumnak, ugyanazok az emberek, akik haditechnika vagy hasonszőrű témákban értelmes dolgokat osztanak meg, itt szeretik megosztani egyéb örömüket/bánatukat/meggyőződésüket is. Ez növeli a fórum forgalmát és növeli a téma-diverzitást is. Szerintem addig, amíg külön fórumgyűjtőben vannak ezek a témák, és nem szennyezik be a haditechnika jellegű fórumthreadeket, addig rendben van. A hozzászólásáthelyezések egyszerűen szükségesek, mert sokszor az embereket elkapja a hév, és nem oda pottyantják a hozzászólást, ahova kellett volna. Ezúton is köszönöm az áldozatos rendező munkát azoknak akik csinálják.
Én a problémát abban látom, hogy túl sok olyan ember van itt, akinek jelenléte soha, érintőlegesen sem volt a haditechnikához köthető.
Lényegében csak politizálni járnak ide. Mert az ok, hogy valaki idejárt és politikai vetülete is van egy beszerzésnek.

De, hogy egy igen jól körülhatárolható csoport évek óta csak ugyanazt bespammelni jár ide.
Ebben mi a jó?

Ha humán erőforrás szűkében lenne a moderálás akkor én azt mondanám, hogy a haditechnika topikok legyenek tisztán tartva, utána jöhetnek a biztpolok, és utána bármi más. Lehet, hogy a három kategóriára más-más moderálási elveket is kéne alkalmazni. Ráadásul jön a választás és én is marha boldog lennék, ha lenne valami időgép és ezt a szájtépést, ami minden csatornán jönni fog a következő hónapokban kihagyhatnánk, de tartok tőle, ide is fog jutni belőle... nyelek nagyokat.... emberek vagyunk, ez van, túléljük.
Sosem értettem ez a szűkében levést.
Ha én lettem volna a modi, akkor itt 10+ ember egy sort sem írna, soha többet és évekkel ezelőtt ki lett volna dobva.
+1: Azért is lett kerekasztal itt névben is, hogy a nagy öregek és az amatőrök egy asztalhoz ülhessenek le, és tisztességes hangnemben feltehessenek "bármilyen" kérdést, ha a hangnem megfelelő. A vita önmagában is fontos. A vitakultúra része a vitának, amihez fel kell nőni, néha mindkét oldalon (argumentum ab auctoritate).
Főleg, ameddig vannak még nagy öregek.

ui. Már pont megszoktam új avatorod, most szokhatom a régit. :)
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 075
2 944
113
Sajnos semmi eredménye nem volt a gomb nyomogatásának.

Én a problémát abban látom, hogy túl sok olyan ember van itt, akinek jelenléte soha, érintőlegesen sem volt a haditechnikához köthető.
Lényegében csak politizálni járnak ide. Mert az ok, hogy valaki idejárt és politikai vetülete is van egy beszerzésnek.

De, hogy egy igen jól körülhatárolható csoport évek óta csak ugyanazt bespammelni jár ide.
Ebben mi a jó?


Sosem értettem ez a szűkében levést.
Ha én lettem volna a modi, akkor itt 10+ ember egy sort sem írna, soha többet és évekkel ezelőtt ki lett volna dobva.

Főleg, ameddig vannak még nagy öregek.

ui. Már pont megszoktam új avatorod, most szokhatom a régit. :)
Mindenki maradjon a saját kaptafájánál;);)….amilyen szinten képben vagy a haditechnikai dolgokkal olyan messze vagy a moderáció írmagjától is…Nálad többet senki sem utalgatott még itt az oldalon arra,hogy kiket lehetne innen kitenni ,illetve ,hogy Ő ennyire szeretne itt moderálni….Én is 10-n éve vagyok itt és azt a témát olvasom amit szeretnék….én leszarom a belpolt és egyéb hülyeségeket……ezért nem is tudnak itt heccelni annyira.Ezen a fórumon senki sem pótolhatatlan ….mindenki egyenlő a kerekasztalnál aki pedig nem idevaló azt a FELELŐS elküldi.:):)
 
M

molnibalage

Guest
Mindenki maradjon a saját kaptafájánál;);)….amilyen szinten képben vagy a haditechnikai dolgokkal olyan messze vagy a moderáció írmagjától is…Nálad többet senki sem utalgatott még itt az oldalon arra,hogy kiket lehetne innen kitenni ,illetve ,hogy Ő ennyire szeretne itt moderálni….Én is 10-n éve vagyok itt és azt a témát olvasom amit szeretnék….én leszarom a belpolt és egyéb hülyeségeket……ezért nem is tudnak itt heccelni annyira.Ezen a fórumon senki sem pótolhatatlan ….mindenki egyenlő a kerekasztalnál aki pedig nem idevaló azt a FELELŐS elküldi.:):)
Ottantól fogva, hogy a moderáció szintje az volt, hogy maradhat fent előadnak egyese, akkor bocsánat, de miért megint az én stílusommal van itt a baj?
Ha másnak szabad, akkor bocs, de nekem is lerepülhet akkor a ékszíj, amikor úgy személyeskedik egy nevesincs hülyegyerek, hogy se érvei se modellje ninncs.
Ez nem a témákról szól.

Arról, hogy egyesek jelzőkön túl semmit nem használtak, de csont nélkül lehülyéztek ÉS adták a nagy arcot mellé.
Nem egyszer. Menetrendszerűen. Bocs, akkor őket elküldöm őket, oda, ahová valók.

Ha majd az a moderáció szintje, hogy legfeljebb egy figyelmeztetés után repül az illető, akkor majd én is úgy fogok válaszolni minden személyeskedő hülyegyereknek, hogy ennek megfeleljen az. De ameddig ez maradhat, akkor miért is velem van a baj?

Főleg úgy, hogy én nem anonim vagyok jelen.
Rólam tudható, hogy ki vagyok és elég nagy merítése és bizonyítéka van annak, hogy mit tudok és mit nem.



 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Ottantól fogva, hogy a moderáció szintje az volt, hogy maradhat fent előadnak egyese, akkor bocsánat, de miért megint az én stílusommal van itt a baj?
Ha másnak szabad, akkor bocs, de nekem is lerepülhet akkor a ékszíj, amikor úgy személyeskedik egy nevesincs hülyegyerek, hogy se érvei se modellje ninncs.
Ez nem a témákról szól.

Arról, hogy egyesek jelzőkön túl semmit nem használtak, de csont nélkül lehülyéztek ÉS adták a nagy arcot mellé.
Nem egyszer. Menetrendszerűen. Bocs, akkor őket elküldöm őket, oda, ahová valók.

Ha majd az a moderáció szintje, hogy legfeljebb egy figyelmeztetés után repül az illető, akkor majd én is úgy fogok válaszolni minden személyeskedő hülyegyereknek, hogy ennek megfeleljen az. De ameddig ez maradhat, akkor miért is velem van a baj?

Főleg úgy, hogy én nem anonim vagyok jelen.
Rólam tudható, hogy ki vagyok és elég nagy merítése és bizonyítéka van annak, hogy mit tudok és mit nem.



Igen, egy óriási tudással rendelkező szakember vagy, de ettől még egy nagyképű ember is vagy. És nemegyszer normálisan kommunikáló embereket ostobaztál, hülyéztel vagy küldtél el a francba. Szörnyen arrogáns stílusod van. Más szemében a szálkát is....
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Ottantól fogva, hogy a moderáció szintje az volt, hogy maradhat fent előadnak egyese, akkor bocsánat, de miért megint az én stílusommal van itt a baj?
Ha másnak szabad, akkor bocs, de nekem is lerepülhet akkor a ékszíj, amikor úgy személyeskedik egy nevesincs hülyegyerek, hogy se érvei se modellje ninncs.
Ez nem a témákról szól.

Arról, hogy egyesek jelzőkön túl semmit nem használtak, de csont nélkül lehülyéztek ÉS adták a nagy arcot mellé.
Nem egyszer. Menetrendszerűen. Bocs, akkor őket elküldöm őket, oda, ahová valók.

Ha majd az a moderáció szintje, hogy legfeljebb egy figyelmeztetés után repül az illető, akkor majd én is úgy fogok válaszolni minden személyeskedő hülyegyereknek, hogy ennek megfeleljen az. De ameddig ez maradhat, akkor miért is velem van a baj?

Főleg úgy, hogy én nem anonim vagyok jelen.
Rólam tudható, hogy ki vagyok és elég nagy merítése és bizonyítéka van annak, hogy mit tudok és mit nem.



Szólj már valakinek , hogy veregesse meg a vállad és simogassa meg a buksidat mert nem fogsz tudni aludni !

De ezen gondolkozz el :

B-lcsess-g6.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Status
Not open for further replies.