A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

"
Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka jelentést kapott a tesztelés pozitív végeredményéről, ez alapján úgy döntött, hogy csapatpróbán kell tovább vizsgálni a fegyvert. Ez elég nagy kihívás nekünk, hiszen mi prototípust fejlesztünk, most azonban a csapatpróba érdekében 50 darabot kell legyártanunk a pisztolyból. Ezen dolgozunk jelenleg.
"

"A G224AR (GESTAMEN 0.224 Assault Rifle) gépkarabély a Magyar Honvédségnél és a NATO-ban rendszeresített kaliberű lőszerrel kiválóan működik. A karabély készen van, de fejlesztése pillanatnyilag kissé háttérbe szorult. Ennek csak az az oka, hogy a honvédelmi miniszterrel, a Magyar Honvédség parancsnokával és a fejlesztésekért felelős kormánybiztossal történt egyeztetésnek megfelelően a golyószóró fejlesztése lett a prioritás."
Legyen meg itt is...

Negyedéves parancsnoki és vezetői értekezlet

x61e6aeb7eefcc340377174.jpg.pagespeed.ic.P011Vm1qp9.webp
Jól látom a videón, hogy az elismerést átvevők között egy pilóta is van?

• Tetszik
Reactions: vasszekely
"Kétoldalú katonai együttműködési tervet írt alá Hajnik László ezredes, a Nemzetközi Együttműködési Főosztály főosztályvezetője, valamint Tomasz Trzciński ezredes, lengyel véderőattasé Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban."

Tehát a következő lépés, az alap lőgyakorlatok és alap kiképzés után...

Az MH Pápa Bázisrepülőtér munkájába nyerhettek bepillantást a Honvéd Kadét Programban résztvevő PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
"Kétoldalú katonai együttműködési tervet írt alá Hajnik László ezredes, a Nemzetközi Együttműködési Főosztály főosztályvezetője, valamint Tomasz Trzciński ezredes, lengyel véderőattasé Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban."

Tovább erősödnek a magyar-lengyel katonai kapcsolatok

Összesen 71 konkrét bilaterális együttműködési program realizálódott a 2022-es évre: Magyarország területén 34, Lengyelország területén 37, többek között közös kiképzések, gyakorlatok, történelmi és hagyományőrző feladatok szerepelnek benne.

Az együttműködési terv aláírásával a két ország védelempolitikai, illetve katonai kapcsolatai továbbra is magas szinten maradnak.

Az ünnepek előtt beszélgettem egy sráccal, aki nem rég került a szomszédba (a munkahelyemen), annak ellenére, hogy egy cigánygyerek, egyből kiszúrtam, hogy katona volt, és tényleg. Mondta, hogy ő is hallotta, hogy talán lesz nálunk tartalékos laktanya. Mondta azt is, hogy sima honvédként nettó 220 körüli a fizetés. Ez amúgy korrekt, mert mondtam is, ha csak egy kicsit keresnék kevesebbet, mint most, simán átmennék a céghez, ha itt helyben lenne, nem 150+ km-re. Most azért nyilván többet keresek, de alakul ez. Ha így, leírnák hogy 220 nettó, vagy legyen csak 210, és itt helyben lenne valami, azért sok embert elszívna a multitól (mindenkinek tele van már a hócipője az egésszel, olyan dolgok mennek itt).

Valaki szóljon már a pr osztálynak, hogy 2022-ben ez megengedhetetlenül gagyi.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
pont linkelni akartam (ne a vágás minőségét nézzétek szerintem a háttér ami fontosabb.)