M
molnibalage
Guest
Ezek a "bevetések" alig érnek többet egy komplexebb lőtéri szituációnál szerintem.Jó persze Szíriát nem lehet összehasonlítani Vietnámmal, de azért az oroszok a tankjaikat,(még állítólag az Armatát is) dronjaikat,a vadászgépeiket, stb kivitték Szíriába és akárhogy is nézem de bevetették őket egy konfliktus övezetben/hadszíntéren ott tesztelték a működésüket valamint ami nagyon fontos az üzemeltetésüket is.
Például a Pancir legújabb változatát a szíriai tapasztalatok alapján hozták létre illetve módosították.
A BUK M2-t azért bevetették Szíriában...
(Persze ez nem az amerikai légierő elleni tesztelés,de sokkal több annál mint ahogy Kína jelenleg tudja tesztelni a haditechnikáját)
"A szomszédos Szíriát ért izraeli légicsapás július 22-én a Szíriai Arab Hadsereg legmodernebb légvédelmi rendszerének, az orosz gyártmányú Buk-M2-nek a bevetésével reagált négy, ismeretlen megnevezésű levegő-föld rakéta elfogására. Vadim Kulit orosz haditengerészet ellentengernagya szerint az összes rakétát a szíriai Homszi kormányzatra lőtték ki, és a jelentések szerint mind a négyet a BuK-M2 elfogta"
![]()
Russian-Built BuK-M2 Air Defence Systems Shoot Down 4/4 Israeli Missiles Over Syria
An Israeli air strike strike on neighbouring Syria on July 22 saw the Syrian Arab Army respond by deploying its most modern air defence system, the Russian-made Buk-M2,militarywatchmagazine.com
Kína ,hol tudott ilyet végrehajtani?
Ha emlékszel a Kínaiak azzal próbálkoztak,hogy a stealh gépek felderítésére létrehozott csoda radarjukat kivitték Szíriába, de ott kiderült, hogy van még mit csiszolni rajta mert az izraeliek szetlőttek...És ott van még a humánerőforrás kérdése az oroszoknak a mértékadó becslések szerint is most legalább van 100-110.000 emberük (A Wagner zsoldosokkal együtt) akik megjárták Szíriát, tehát valós harci tapasztalatokkal rendelkeznek, a kínai hadsereg a
kínai-indiai határ menti kődobáláson kívül nem vett részt az utóbbi évtizedekben semmilyen háborúban...