[BIZTPOL] Magyarország

Miért kellene átgondolnom?Ha nem derogál neked kérlek oszd meg velünk ezzel kapcsolatban a tudásod illetve az ismereteidet?
Ne haragudj nem szeretném megakasztani a gondolatmenetedet,úgyhogy félve kérdezem meg,szoktál híreket olvasni...?Ez már nekem kellemetlen...!

Ne haragudj nem szeretném megakasztani a gondolatmenetedet,úgyhogy félve kérdezem meg,szoktál híreket olvasni...?Ez már nekem kellemetlen...!
Ember ezt a helikoptert is végigkövette a magyar légvédelem még ukrán területen az AN-2t is meg azt megelőzőt is, de ezt már leírtam neked én is meg más is korábban, ami pedig a Bayraktarokat illeti ha a magyar határ közelében az ukránok Bayraktarokat telepítenének az azonnal kiderülne, és egyből fokozott figyelemmel kísérnék őket a magyar szolgálatok....

De persze én megértem, mindenkinek kell egy hobby valakinek az, hogy berepülő láthatatlan Bayraktarokról vizionáljon...

Ha legalább annyi fáradságot vennél és egy kicsit utána néznél a HTKA erre szolgáló topikjaiban a magyar légvédelem és Bayraktar valós jellemzőinek szerintem belátnád, hogy hülyeségeket beszélsz a magyar légvédelem számára láthatatlan Bayraktarokról...

Ember ezt a helikoptert is végigkövette a magyar légvédelem még ukrán területen az AN-2t is meg azt megelőzőt is, de ezt már leírtam neked én is meg más is korábban, ami pedig a Bayraktarokat illeti ha a magyar határ közelében az ukránok Bayraktarokat telepítenének az azonnal kiderülne, és egyből fokozott figyelemmel kísérnék őket a magyar szolgálatok....

De persze én megértem, mindenkinek kell egy hobby valakinek az, hogy berepülő láthatatlan Bayraktarokról vizionáljon...
Mire az a szerencsétlen Bayraktar eléri a magyar határt már rég rajta vannak a magyar Gripenek.....

Háát sajnos ez a helikopter esetében nem így volt...!Vagy újat mondtam...?

Nagyon tévedsz rajta voltak....csak nem a Borsból vagy a Blikk cikkekből kellene tájékozódnod.....
Riasztották a Magyar Honvédség vadászgépeit egy Ukrajna irányából Magyarország légterébe belépő ismeretlen légi jármű miatt

– tudta meg lapunk a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztályától. Mint tájékoztattak, a határsértő gép nem létesített rádióösszeköttetést a magyar légi irányítással, valamint repülési tervvel sem rendelkezett.

Mire a Magyar Honvédség vadászgépei az érintett légtérbe értek, az ismeretlen repülőeszköz elhagyta az országot

– tették hozzá.

Ez sehogy se akar összejönni...!Meg hát a fizika makacs dolog...!

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Riasztották a Magyar Honvédség vadászgépeit egy Ukrajna irányából Magyarország légterébe belépő ismeretlen légi jármű miatt

– tudta meg lapunk a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztályától. Mint tájékoztattak, a határsértő gép nem létesített rádióösszeköttetést a magyar légi irányítással, valamint repülési tervvel sem rendelkezett.

Mire a Magyar Honvédség vadászgépei az érintett légtérbe értek, az ismeretlen repülőeszköz elhagyta az országot

– tették hozzá.

Ez sehogy se akar összejönni...!Meg hát a fizika makacs dolog...!
Neked van fogalmad arról, hogy milyen mélyen repült be az a helikopter a magyar légtérbe? A magyar Gripenek mennyi idő alatt értek oda? Látták-e pl a radarjaikon az ukrán helikoptert?

Kecskemét ukrán határ távolság: kb. 270km
Kényelmes 1,6 Mach sebességgel 8 perc alatt ott a Gripen. Ha tényleg háborús helyzet van (most nincs!) és eltekintenek vizuális azonosítástól, akkor 5.-6. percben már indulhat az AMRAAM vagy Meteor.
Eleve ha háborús helyzet van (van erről HUMINT, SIGNINT vagy OSINT) akkor eleve gyorsabb a reagálás: a Gripeneket közelebb telepítik (debreceni reptér) vagy alapból egy géppár légi járőrözik nonstop. Egy-két NASAMS és Mistral üteget is a határ közelébe telepítenek.
Egyelőre erre nincs szükség.

Egyébként arról biztos tudni fogunk ha megtámadni készülne bárki a körnéyken: annak nagyon is nyoma van. Fel kell vonulni, jelentős logisztikai felkészülés kell. Hamarosan lesz saját műholdunk illetve sok magyar van ott: páran biztos jelentik a mocorgást...

egy doog odaérni és szakszerűen kivezetni a légtérből. ez nem jött össze és más dolog lelőni :D ahhoz nem kell odaérni és kis magasságra sülyedni a gripenel.
airpolicnál heli esetében hiába ud a rendész 1,5 machot ha nem használhatja békében vagy épp a berepülő eszköz karakterisztkályából adódóan már jóval elérése elött le kell lassítani...

Kecskemét ukrán határ távolság: kb. 270km
Kényelmes 1,6 Mach sebességgel 8 perc alatt ott a Gripen. Ha tényleg háborús helyzet van (most nincs!) és eltekintenek vizuális azonosítástól, akkor 5.-6. percben már indulhat az AMRAAM vagy Meteor.
Eleve ha háborús helyzet van (van erről HUMINT, SIGNINT vagy OSINT) akkor eleve gyorsabb a reagálás: a Gripeneket közelebb telepítik (debreceni reptér) vagy alapból egy géppár légi járőrözik nonstop. Egy-két NASAMS és Mistral üteget is a határ közelébe telepítenek.
Egyelőre erre nincs szükség.
Ez így rendben is van...!

egy doog odaérni és szakszerűen kivezetni a légtérből. ez nem jött össze és más dolog lelőni :D ahhoz nem kell odaérni és kis magasságra sülyedni a gripenel.
airpolicnál heli esetében hiába ud a rendész 1,5 machot ha nem használhatja békében vagy épp a berepülő eszköz karakterisztkályából adódóan már jóval elérése elött le kell lassítani...
Pontosan! Azért úszta meg az ukrán helikopter, mert jelenleg "úriember üzemmódban" működik a légvédelmünk.
Szépen mellé repülünk, bemutogatunk neki, aztán kikísérjük. :)

Ha háborús fenyegetettség van, akkor deklaráljuk, hogy ettől eddig háborús légtér van. Civil gépek tartsák távol magukat és onnantól bármire rálövünk, mai kicsit is gyanús.

Ha háborús fenyegetettség van, akkor deklaráljuk, hogy ettől eddig háborús légtér van. Civil gépek tartsák távol magukat és onnantól bármire rálövünk, mai kicsit is gyanús.
Ebből szoktak aztán a szép öngólok születni...:confused:

Aki jót akar magának meg a szövetségeseinek az nem lövöldözik azonosítás nélkül

• Tetszik
Reactions: fishbed
Persze, megvan kockázata, de szélső esetben előfordulhat ilyen forgató könyv...
Meg olyan forgató könyv is elófordulhat hogy beküldenek néhány tucat pilóta nélküli AN-2 est pont azzal a céllal hogy felfedd az indítók helyét, kiürítsék az indítóidat, és a második hullámban - amikor esetleg pont újratöltesz - jön az igazi csapásmérő hullám.
Hidd el, azon túl is hogy saját vagy szövi gépet lőhetsz le, taktikailag is nagyon hülye ötlet nem azonosított célpontokra lövöldözni...

Meg olyan forgató könyv is elófordulhat hogy beküldenek néhány tucat pilóta nélküli AN-2 est pont azzal a céllal hogy felfedd az indítók helyét, kiürítsék az indítóidat, és a második hullámban - amíg esetleg pont újratöltesz - jön az igazi csapásmérő hullám.
Hidd el, azon tül is hogy saját vagy szövi gépet lőhetsz le, taktikailag is nagyon hülye ötlet nem azonosított célpontokra lövöldözni...
Ennek kockázatát csökkenti pl. az elektrooptikai rendszer a NASAMS-ben: megnézed mielőtt rálősz.
Nyilván jó megnézni, de ezzel a Gripen hátrányba kerülhet: orosz kéthajtóművesek sokkal jobban forduló harcolnak mint a Gripen illetve a közelről a rakétáik is elég jók. Közelharcban azt hiszem veszítene a Gripen ellenük...

A Lüneburg objektívet hordozó célrepülőket csaliként lehet küldeni. An-2-re nincs szükség.