A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

meg háztartási kiselektronikába. már párszór elővettem a forumon a céget egyébként nem könnyű rájuktalálni mert weben nemigen reklámozzák magukat spec feladatkör miatt gondolom nemigen van rá szükség.

Nem az Infineon félvezető gyárra gondoltál?
nem de ők is jelen vannak ha jól tudom meg számos kisebb magyar vállalalt is van ami probálkozik.
nokia idejében több probálkozás is vólt főleg a leégett mikroelektronikai vállalat szakembereire építve. (ahol ugye anno folyt chip gyártás a maga korának megfelelő közepes szinvonalon)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
nem de ők is jelen vannak ha jól tudom meg számos kisebb magyar vállalalt is van ami probálkozik.
nokia idejében több probálkozás is vólt főleg a leégett mikroelektronikai vállalat szakembereire építve. (ahol ugye anno folyt chip gyártás a maga korának megfelelő közepes szinvonalon)
Texas Instruments aki Pesten van, de úgy tudom, hogy ők csak helyi képviselet, nagyker, stb.. Ha már gyártás is van, az király.

Magyarországon van az infineon európa legnagyobb félvezető gyártója. benne van a világ legnagyobbjai között... Cegléden van üzem folyamatosan bővítik...
szeptember 30 án vólt utoljára téma nyugat europa topik - @fitom igen az infenion t akkor hoztam fel pl nek. azthiszem meg is lett kapargatva a felszint...
most sajna nincs időm visszaolvasni.

Biztos felmérte Maroth milyen a nato országok rakéta készlete ... Tuti szar , ergo gyorsan kéne után pótlást ... Szóval csinálunk egy nem manufaktúrális, hanem gyártósoros rakéta gyárat és olcsón egyből exportra gyártunk , ahoz meg sok chip fog kelleni :cool::cool::cool:
álmodik a nyomor.... ha nagyon nagy gond lenne a készlettel akkor az amik 1 hónap alatt annyi cuccot hoznak ide hogy sose fogy el (persze nem ingyen)

PrSM csak egy új rakéta a Himars-hoz!Nem?
Ja, tervezett 1000 km-es lőtávval. Szerintem nekünk túl drága és nem is tudnánk kihasználni, ráadásul még folyik a fejlesztés, mire megkapnánk az jópár év. Csak azért írtam, mert valamit még veszünk állítólag a Lockheed-től 1 milliárdért, meg Maróth mondta, hogy MLRS témában a technikai ugrásra várunk.
PULS vagy még LORA indítók célszerűbbek lennének.

• Tetszik
Reactions: Aladeen and Venom85
Ja, tervezett 1000 km-es lőtávval. Szerintem nekünk túl drága és nem is tudnánk kihasználni, ráadásul még folyik a fejlesztés, mire megkapnánk az jópár év. Csak azért írtam, mert valamit még veszünk állítólag a Lockheed-től 1 milliárdért, meg Maróth mondta, hogy MLRS témában a technikai ugrásra várunk.
PULS vagy még LORA indítók célszerűbbek lennének.
Csak nehogy a románok vegyenek a himarsukhoz...!

Csak nehogy a románok vegyenek a himarsukhoz...!
Nekik van ATACMS ha jól tudom: azzal bármit elérnek nálunk...

Egyébként ha jól tudom részesei vagyunk egy olyan fegyverzet korlátozási egyetménynek, hogy 500km-nél nagyobb hatótávú rakétánk nem lehet. Lehet hogy tévedek, de rémlik valami ilyesmi...

Akkor ez a 2 jó lélek mit keres kint? Bezsebelik a dicséreteket a Zrínyi miatt, kapnak egy két vállveregetést oszt ennyi!? És Gazsink mit keres kint?
Azért nem kell mindenbe belelátni hatalmas beszerzéseket.
Ez már kezd a kremlinológiára emlékeztetni: Brezsnyev kihagyta az aznapi sétát, akkor amerikában azt találgatták lesz e másnap atomtámadás...

Alapvetően "nem szeretjük" az amerkai fegyvereket, szinte semmi nem vettünk tőlük AMRAAM-on kívül. Azt is csak azért mert nincs más a NASAMS-hez. Egyébként szárazföldi technikában nincsenek új modern cuccaik: a legtöbb a 80-as évekből upgradelt valami.
Nálunk mindig a flotta és légierő volt a prioritás.

• Tetszik
Reactions: Venom85