A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

A btr ek felújításába az curuson kívűl az arcom a a Gamma-respirátor és szinte az összes hazai régi hadiipari vállalat részt tud venni kisebb nagyobb tételbe... (igazból mind kapot csontot annak idején valameik alváltozat kialakításában.)
nekem az Algír megoldás a sima 80 asra pl tetszik gyors olcsó. (safran JIM integrációs része) de azóta japán kamera rendszereket dob fel a gép csak azokra árat még nem találtam. de gondolom versenyképes ha google ajánlja.
Azoknál a cégeknél meg a traktorszerelők a TSZ-ben is jobbak... Ha ARMCOM Currus gamma nekiáll BTR-t modernizálni akkor a kapjukon se jön ki a felújított eszközök felé. ( Személyes tapasztalat ) Tudjátok a motor lefújása hőálló ezüst színű festékkel kiszerelés és zsirtalanítas nélkül nem növeli az élettartamát a motornak....

A 80-as smirgli papír felragasztása mint csúszásgátló felület illetve a régi mentesítő ládába hőtükör fóliát tenni mert hogy jól lehet vinni ott vinni az ásványvizet kicsit gyenge modernizációnak.

Azoknál a cégeknél meg a traktorszerelők a TSZ-ben is jobbak... Ha ARMCOM Currus gamma nekiáll BTR-t modernizálni akkor a kapjukon se jön ki a felújított eszközök felé. ( Személyes tapasztalat ) Tudjátok a motor lefújása hőálló ezüst színű festékkel kiszerelés és zsirtalanítas nélkül nem növeli az élettartamát a motornak....

A 80-as smirgli papír felragasztása mint csúszásgátló felület illetve a régi mentesítő ládába hőtükör fóliát tenni mert hogy jól lehet vinni ott vinni az ásványvizet kicsit gyenge modernizációnak.
Asztakibaszott....

• Tetszik
Reactions: borisz and Pogány
Nem kívánok durvát írni neked, de azt szeretném, hogy magad minősítsd, és ne engem. A tálibokat pedig tartsd meg kedves ismerőseid között, engem ne sorolj közéjük.
csak kép alapján gondoltam - kicsit megtévesztő...na! :)
Én Oszamát bujtattam sokáig Wadiyában, csak mindig eldugította WC-t ezért inkább elküldtem Abbottabádba...

Erre majd ne felejtsünk el figyelni csütörtökön, hátha lesz valami bejelentés...

"2022 Február 17-én hivatalos látogatást tesz Budapesten Jair Bolsonaro."

(Lehet izgulni, mert megint európai körúton van egy Super Tucano: Portugália, Montenegro... múltkor utána Horvátország következett.)

2021. július 19.

Közbeszerzési értesítőből...

Részvételi felhívás

Adásvételi szerződés üzemanyag töltőgépkocsik beszerzése, kezelői és karbantartói típusképzés tárgyban, három részben, az alábbiak szerint:

1. rész: 5,3 m3-es repülőbenzin töltő gépjármű

UN 1203 benzin szállítására
Tartálytest farszekrénnyel: bruttó űrtartalom: min. 5 300 liter, nettó űrtartalom az alsótöltéssel megengedett betölthető mennyiség: min. 4300 liter
2 db szivattyús mérőrendszer teletömlős rendszerhez: 2 db hidraulikusan meghajtott szárnylapátos termékszivattyú, útváltó szeleppel és pneumatikus vezérlésű túlfolyószeleppel
Eladó köteles magyar nyelven a (10-10 fő) kijelölt vezető/kezelő és javító-karbantartó állomány részére elméleti és gyakorlati oktatást tartani.

2. rész: 37 m3-es üzemanyag szállító szerelvény

Benzin, gázolaj és könnyű fűtőolaj szállítására nem alkalmas
Tartálytest - önhordó: bruttó űrtartalom: 37 000 liter
Szivattyú: Hidraulikusan meghajtott, önfelszívó szivattyú.
Eladó köteles magyar nyelven a (10-10 fő) kijelölt vezető/kezelő és javító-karbantartó állomány részére elméleti és gyakorlati oktatást tartani.

3. rész: 10 m3-es 3 tengelyes üzemanyag töltő gépjármű

Hajtásképlet: 6x6, Szabad magasság a futómű / osztómű alatt (mm): 340/415
Gázlómélység előkészítéssel [mm]: minimum 1 200 mm
Motor: dízelüzemű EURO 6 környezetvédelmi besorolású, kikapcsolható AdBlue érzékelővel
Motor maximális teljesítménye: Pmax≥ 390 kW (440 LE)
A felépítmény: Legyen alkalmas gázolaj (MSZ EN 590) és az ASTM D 1655-17 szabványnak megfelelő, JET-A-1 típusú repülőpetróleum folyamatos tárolására, kiszolgálására. A szűréssel, kitárolással és kiszolgálással kapcsolatos követelményeknek a teljesítéskor kizárólag a gázolaj vonatkozásában kell megfelelniük,

A részletes műszaki leírást és követelményrendszert a közbeszerzési dokumentumok tartalmazzák.

Részvételi kérelmek benyújtásának határideje: 16/08/2021

2021. december 15.

Részvételi felhívás

Üzemanyag töltőgépkocsik beszerzése 2021.

Üzemanyag töltőgépkocsik beszerzése, kezelői és karbantartói típusképzés tárgyban, három részben, az alábbiak szerint:
1. rész: 5,3 m3-es repülőbenzin töltő gépjármű
2. rész: 37 m3-es üzemanyag szállító szerelvény
3. rész: 10 m3-es 3 tengelyes üzemanyag töltő gépjármű

A részletes műszaki leírást és követelményrendszert a közbeszerzési dokumentumok tartalmazzák.

Ajánlatok benyújtásának határideje: 20/01/2022

Tájékoztató az eljárás eredményéről

Üzemanyag töltőgépkocsik beszerzése 2021

Szerződés odaítélésre került: nem

Eredménytelenség indoka: nem nyújtottak be ajánlatot [Kbt. 75. § (1) bekezdés a) pont]

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül
Közbeszerzési értesítőből

Részvételi felhívás

LINK-16 hálózattervező rendszer beszerzése

1 db LINK-16 hálózattervező rendszer beszerzése, 1 év support és 10 nap képzéssel

Részvételi határidő: 2022.03.08.

A modern technika uralja a felderítést

„Szeretném megemlíteni, hogy tavaly az Önkéntes Katonai Szolgálatra jelentkezettek közül hozzánk vonultak be a legtöbben, és szerencsére jelentős részük benn is szeretne maradni a rendszerben” – emelte ki a parancsnok, aki az elmúlt esztendő teljesítménye miatt különösen büszke katonáira."