[HUN] CZ BREN 2

Azért annyira nem érdekel mondhatni leszarom... tudok vele együtt élni
Amúgy voltak garis visszaküldések még az első hónapokban és a gyártó módosított anyagot (műanyag minőség) azóta nem hallottam komoly bajról, a szarul adagoló tárakon kívül.
Ami azóta gyári visszahívással cserélve lett.

Az a baj hogy fáj kimondani de el lett baszva ez a Bren sztori.... a fegyver muszakilag kijelenthetjuk hogy zsákutca.... szar az anyaghasznalat, erősen loszererzekeny és bár modulárisnak mondjuk csak saját magával kompatibilis..... túl van vezérelve gázzal, erősen csapódik hátra a szán és a merőlegesen kirepult hüvelyt a zár begyűri..... megoldás egy erősebb ütőrúd rugó beépítése. Vagy nem majd remélem ezért foglalkoznak vele.... az alumínium tok sem fogja sokaig bírni a zár mozgasat, pár ezer lövés után erős kopasnyomok vannak rajta... szóval kaka van....
Azt tudod, hogy az az alumínium nem az az alumínium?
És az állításoddal ellenben a bren 2 egy igazi sikersztori. Az usa-ban, ami a világ legnagyobb fegyverpiaca, imádják az emberek. De biztosan csak véletlen.

A hüvely normális esetben 90fokban kell hogy kirepuljon... de úgy hátrább.ssza a hüvely arra a műanyag ékre hogy elindul visszafelé merőlegesen a hüvely kivető nyiláson. Ha nincs szerencséd akkor a visszafelé mozgó zár bekapja és visszagyűri magával... szopás... tudom, volt ilyen puskám, mindenkinél előbb :) ez volt az első az országban....már nincs meg... megbízhatatlan volt, hiába tekertem bárhova a gazszabalyzót...
Sportlövő?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: kaktusz
Hát nem tudom, a videót végignézve nem tudok szabadulni attól az érzéstől hogy a csehek továbbra is nagyon szeretik a mechanikailag nagyon érdekes és jópofa, de amúgy elég felesleges megoldások tömkelegével túlkomplikálni a dolgokat.

Azt is nehéz belátni hogy ez érdemben hol előrelépés a lassan 70 éves AR-15/18 változatokhoz képest..

Hát nem tudom, a videót végignézve nem tudok szabadulni attól az érzéstől hogy a csehek továbbra is nagyon szeretik a mechanikailag nagyon érdekes és jópofa, de amúgy elég felesleges megoldások tömkelegével túlkomplikálni a dolgokat.

Azt is nehéz belátni hogy ez érdemben hol előrelépés a lassan 70 éves AR-15/18 változatokhoz képest..
szerintem a karabélyok már elérték a csúcsukat mechanikailag a mostaniak már csak bonyolítások.
sinrendszer meg egy ujal váltható tűzváltókar persze szükséges de ez nem igazán mechanika sokkal inkább ergonomia.
azt sem látom igazán be hogy az új trend szerint minek kell a fegyver teljes hosszába rá a sinrendszer amikor állandóan a dkg kon megy a sírás...

én pl sem éreztem könyebbnek vagy nehezebbnek. az ak se vólt nehéz a pkm se vólt nehéz megszoktam. meg kell szokni. tudom ez most így fsz ség. de én nem is gyaloglok 100 km eket napokon át. ott a jármű...

minden megtanulható mindenre kiképezhető az ember. de szerintem egy ak attervezés jobb irány. szaros karabély nemtudom mit kell így túlbonyolítani rajta hogy drága legyen plusz a kiképzés is rá drága és még karbantartani sem könyebb cserébe jó drága. és 100.000 lövésől 1 talál 1.000.000 ból egy halálos. most az hogy max 10% eltérés van karabélyoknál szerintem nem oszt szorozz olyan sokat. nagyrészen ugyis a semmit lövi a delikvens

jó mind1 a legkevésbé a karabélyon mullik egy háború. ugyhogy igazából befejezem. (NEM a karabélyoson. hanem a karabélyon a karabélyos mint katona fontos a háború megnyeréséhez a jelenlét nélkül nem megy)

• Tetszik
Reactions: Kurfürst and bel
Remélem nem volt még!
A csehek által a Bren 2-höz készült vadiúj Mk I. bajonett ismertető kisfilmje. (nem vagyok benne biztos, hogy közben 1-2 bajonett nem tört el a fán próbálkozó állat miatt :rolleyes: )
A működést a tervező magyarázza el...

Remélem nem volt még!
A csehek által a Bren 2-höz készült vadiúj Mk I. bajonett ismertető kisfilmje. (nem vagyok benne biztos, hogy közben 1-2 bajonett nem tört el a fán próbálkozó állat miatt :rolleyes: )

Svejk keményen adja a csemetének!
Az a lap, amit a markolat végébe belepattint, az mi lehet?

• Vicces
Reactions: Törölt tag
Svejk keményen adja a csemetének!
Az a lap, amit a markolat végébe belepattint, az mi lehet?
Fogalmam sincs. @Anti tud csehül! Meg persze @PavolR .
Én egyre bisztosabb vagyok, hogy ahol megvágták a videót, ott elpattintotta a pengét az állatja... :D
De mondjuk az biztos, hogy a csőnek biztos nem tesz jót, ha így erőltetik...

• Tetszik
Reactions: Pogány

Reszelo meg furesz lesz az.

Remélem nem volt még!
Én azt csodálom hogy nem hajlott el az a vékony cső.... :) ez nem egy Ak amivel ajtókat vertek szét. Műanyag meg aluminium a fegyver hogy nem tesz jót neki a gyepalas az tuti...