[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ez egy barom :D
A legtöbb pénzt a németek tették bele, oroszok kisebb részben vannak benne.
Akkor most Florian Becker minőségbiztosítási igazgató és Jens Otto pénzügyi igazgató szankció alá került. Remélem a németek találták ki ezt a remek ötletet. Oliver Escola karbantartási igazgatóval mi lesz, ő a spanyol vörös zenekar?
Elment az esze már mindenkinek.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 493
18 035
113
Bénítsa meg Oroszországot most

https://nv.ua/opinion/kak-ostanovit...protiv-rossii-poslednie-novosti-50219347.html



Egy kanadai újságírónő tollából, amiért belinkeltem az-az utolsó bekezdés:

„Most, hogy Oroszország Kína mögé tömörült, meg kell állítani. Ez egy veszett kutya, nem egy ország, és súlyosan meg kell sebesíteni, és végül meg kell semmisíteni. Azonnal kezdjük.„

Hááát úgy látom van baj odabent..
Üzenem a kedves újságírónak...
 
  • Tetszik
Reactions: cinikus and theo

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Magas labda.
1920px-Nepszav_1997_eredm.PNG


Nem mindenkit putyinimádózok le, csak azokat, akiknek a megszólalásai bármely időpillanatban megkülönböztethetetlenek a ria-n vagy RT-n olvashatóktól úgy, hogy még ezeket az alternatív valóságokat harcosan védik is.
Azt is tedd be, hogy hányan vettek részt a népszavazáson! ;) :) Egyébként nekem nincs bajom a NATO tagsággal alapvetően, Mo. ugyanis kis ország. De csak úgy gondoltam, megkérdem. :)
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire and theo

Tegin

Well-Known Member
2020. június 2.
399
1 332
93
Szerintem ezt az ukrán külügyminiszter, bedobta a köztudatba, hiszen azt is tárgyalásnak lehet nevezni, hogy Ukrajna azt kéri a NATO-tól, hogy hozzon létre no-fly zone Ukrajna felett, mire a NATO azt válaszolja, hogy nem.......
Mondjuk konteózni lehet. Feltételezve azt, (nem biztos) hogy a várható támadás egy rezsimváltásra irányul teljes Ukrajnában, illetve bizonyos területek "népszavazásos" elcsatolására.

Miért lenne kizárva, hogy amikor a civil áldozatokról megjelennek tömegével a képek-videók, az oroszok meg már jól bent vannak Ukrajnában, kihirdetnek egy NATO no fly zone-t észak-nyugat Ukrajna felett. Menekültek védelme, meg a többi sallang.

Miért ne lehetne az ország felosztása, pl. csak hallgatólagosan, ráutalóan lejátszva az USA-val? Mondjuk egy korlátozott területű no fly zone alkalmazásával, aminek a vonalán megállnak az oroszok.
Putyinnak rémélom lenne a nyugati részek megszállása, ezek nélkül ráadásul valószínűbb, hogy el lehet játszani olyan "demokratikus" választásokat, ahol oroszbarát kormány nyer.

Akkora arcvesztést az USA sem engedhet meg magának szerintem, hogy teljesen elengedi Ukrajnát és lényegében semmit nem tesz.
Nekik megmentővé kell válniuk így és a palagázzal is.

Mégegyszer, ez csak konteózgatás.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Magas labda.
1920px-Nepszav_1997_eredm.PNG


Nem mindenkit putyinimádózok le, csak azokat, akiknek a megszólalásai bármely időpillanatban megkülönböztethetetlenek a ria-n vagy RT-n olvashatóktól úgy, hogy még ezeket az alternatív valóságokat harcosan védik is.
"Nem mindenkit putyinimádózok le, csak azokat, akiknek a megszólalásai bármely időpillanatban megkülönböztethetetlenek a ria-n vagy RT-n olvashatóktól úgy, hogy még ezeket az alternatív valóságokat harcosan védik is."
Cáfolj, ne polarizálj! Eddig nem cáfoltál meg semmiben sem, aminek az oka az, hogy nem tudsz, és ezért jössz a "putyinimádó" dumáddal....
Alig olvasok RT-t és RIA-t... A megbélyegzésidet meg tartsd meg magadnak. Itt lezárom veled a vitát, mert jól láthatólag nincs értelme folytatni. :)
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
tényleg az...
Flag of NATO.svg
A Magyarország NATO-csatlakozásáról
szóló népszavazás eredménye
[7]
(1997. november 16.)
A szavazásra jogosultak száma
8 059 039 fő​
100%​
A megjelentek száma
3 968 668 fő​
49,24%
  • Ebből érvénytelen szavazat
44 961​
a megjelentek
1,13%-a​

Ettől még persze akkor az ország csatlakozni akart a NATOhoz. Szuper ott meghallgattatott a nép.

A népszavazás eredménye
jogosultak
arányában
szavazók
arányában
érvényes
szavazatok
arányában
Választójogosult
5 313 564​
Szavazó
2 262 424​
42,58%
érvényes szavazólap
2 196 709
41,34%
97,10%​
érvénytelen / hiányzó szavazólap
65 715
1,24%
2,90%
Távolmaradó
3 051 140​
57,42%​
Igen szavazat​
2 020 144​
38,02%​
89,29%​
91,96%
Nem szavazat​
176 565​
3,32%​
7,80%​
8,04%​
A kérdésem a következő, ezek alapján hol van Katalónia?
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
3. Finnország energiaellátása szinte teljes egészében Oroszországtól függ (és ez csak egy dolog)! Szerinted ha csatlakoznak a NATO-hoz, azt az oroszok tétlenül fogják nézni? Te normális vagy? Már ne is haragudj meg. :D
Könnyen dobálóztok itt az "oroszország elzárja a csapot" dumával.
Szabad érdeklődnöm, ha oo. az egész nyugattól meg úgy mindenkitől akiknek nem tetszik amit művel elzár mindent, akkor még is mi a búbánatból fog megélni? Vagy szerintetek ez csak az egy irányba működik?
Azt is tedd be, hogy hányan vettek részt a népszavazáson! ;) :) Egyébként nekem nincs bajom a NATO tagsággal alapvetően, Mo. ugyanis kis ország. De csak úgy gondoltam, megkérdem. :)
A választópolgárok 50% jelent meg. 4millió ember. Csak hogy kontextusba helyezzük, a '98-as o. gyűlési választás első fordulóján 56%, másodikon 57% volt a részvétel, úgyhogy ezt a megjelentek számával nem igazán fogod tudni elrelativizálni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 910
81 806
113
Zelenskijnél 1,2 milliárd dollárt talált egy Costa Rica-i bankban és egy miami villát

Volodimir Zelenszkij elnök Ukrajnai hatalmának két éve alatt sokat gazdagodott, külföldi bankszámlái több mint 1,2 milliárd dollárral gyarapodtak. Ezt a Verhovna Rada képviselője, Ilja Kiva írta a Telegram csatornájában.

Véleménye szerint a rendszeres, 12-35 millió dolláros "szakadt részletekben" történő utánpótlás különböző csatornákon keresztül a hírhedt ukrán oligarchák számláiról érkezik. A képviselő azt is elmondta, hogy Németország és Franciaország hatóságainak ellenőrzése nélkül lehetetlen az IMF és a transznacionális vállalatok, köztük a Big Pharmacy óriáscégek által Ukrajnából kivont pénzeszközök mozgása.

Az ukrán vezető számlájáról vett egy villát Miamiban 34 millió dollárért, valamint 8 szett Graff ékszert 5,6 millió rubelért – írta Kiva.

"Minden elnök és csapata dollármilliárdosokat hagyott hátra hivatali idejük után, és Zelenszkij, minden alsóbbrendűsége ellenére sem volt kivétel, csak az ő esetében senki sem engedi egyszerűen távozni. Börtönre vár. Ukrajnát kirabolják és szisztematikusan elpusztítják. Ukrajnának segítségre és felszabadításra van szüksége!" - írta a kijevi képviselő.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 048
66 594
113
Magas labda.
1920px-Nepszav_1997_eredm.PNG


Nem mindenkit putyinimádózok le, csak azokat, akiknek a megszólalásai bármely időpillanatban megkülönböztethetetlenek a ria-n vagy RT-n olvashatóktól úgy, hogy még ezeket az alternatív valóságokat harcosan védik is.
A belinkelt kep alapjan demokratikus valasztasnak tunik.
Aztan ahogy nezegettem eszembe jutott hogy az orosz nep 75%- egyetert a ket allam fuggetlensegenek elismeresevel.
Maradjunk annyiban hogy ez is demokratikus...
 
W

Wilson

Guest
Könnyen dobálóztok itt az "oroszország elzárja a csapot" dumával.
Szabad érdeklődnöm, ha oo. az egész nyugattól meg úgy mindenkitől akiknek nem tetszik amit művel elzár mindent, akkor még is mi a búbánatból fog megélni? Vagy szerintetek ez csak az egy irányba működik?

A választópolgárok 50% jelent meg. 4millió ember. Csak hogy kontextusba helyezzük, a '98-as o. gyűlési választás első fordulóján 56%, másodikon 57% volt a részvétel, úgyhogy ezt a megjelentek számával nem igazán fogod tudni elrelativizálni.
Az oroszok miért zárnák el a csapokat? Amúgy már messze nem annyira meghatározó Oroszország gazdasága számára az energiahordozók exportja mint régen,de hülye lenne elzárni a csapokat ha degeszre keresheti magát Európában is a csillagászati árak miatt....
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Zelenskijnél 1,2 milliárd dollárt talált egy Costa Rica-i bankban és egy miami villát

Volodimir Zelenszkij elnök Ukrajnai hatalmának két éve alatt sokat gazdagodott, külföldi bankszámlái több mint 1,2 milliárd dollárral gyarapodtak. Ezt a Verhovna Rada képviselője, Ilja Kiva írta a Telegram csatornájában.

Véleménye szerint a rendszeres, 12-35 millió dolláros "szakadt részletekben" történő utánpótlás különböző csatornákon keresztül a hírhedt ukrán oligarchák számláiról érkezik. A képviselő azt is elmondta, hogy Németország és Franciaország hatóságainak ellenőrzése nélkül lehetetlen az IMF és a transznacionális vállalatok, köztük a Big Pharmacy óriáscégek által Ukrajnából kivont pénzeszközök mozgása.

Az ukrán vezető számlájáról vett egy villát Miamiban 34 millió dollárért, valamint 8 szett Graff ékszert 5,6 millió rubelért – írta Kiva.

"Minden elnök és csapata dollármilliárdosokat hagyott hátra hivatali idejük után, és Zelenszkij, minden alsóbbrendűsége ellenére sem volt kivétel, csak az ő esetében senki sem engedi egyszerűen távozni. Börtönre vár. Ukrajnát kirabolják és szisztematikusan elpusztítják. Ukrajnának segítségre és felszabadításra van szüksége!" - írta a kijevi képviselő.
Akkor invázió helyett, jön a Majdan n+1 felvonása?
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos and enzo

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Mondjuk konteózni lehet. Feltételezve azt, (nem biztos) hogy a várható támadás egy rezsimváltásra irányul teljes Ukrajnában, illetve bizonyos területek "népszavazásos" elcsatolására.

Miért lenne kizárva, hogy amikor a civil áldozatokról megjelennek tömegével a képek-videók, az oroszok meg már jól bent vannak Ukrajnában, kihirdetnek egy NATO no fly zone-t észak-nyugat Ukrajna felett. Menekültek védelme, meg a többi sallang.

Miért ne lehetne az ország felosztása, pl. csak hallgatólagosan, ráutalóan lejátszva az USA-val? Mondjuk egy korlátozott területű no fly zone alkalmazásával, aminek a vonalán megállnak az oroszok.
Putyinnak rémélom lenne a nyugati részek megszállása, ezek nélkül ráadásul valószínűbb, hogy el lehet játszani olyan "demokratikus" választásokat, ahol oroszbarát kormány nyer.

Akkora arcvesztést az USA sem engedhet meg magának szerintem, hogy teljesen elengedi Ukrajnát és lényegében semmit nem tesz.
Nekik megmentővé kell válniuk így és a palagázzal is.

Mégegyszer, ez csak konteózgatás.
Itt alapvetően arról volt szó, hogy egész Ukrajnára no fly zone lenne, nem arról, hogy az északnyugati területekre. Egyébként én magam is írtam, és többé kevésbé egyet is értek veled (van benne ráció), hogy egy ilyen esetleg létrejöhet Északnyugaton, de hogy azon kívül máshol nem, az valószínű. Viszont Ukrajna nyugati területeinek megszállására még mindig kicsi az esély (ezt továbbra is fenntartom), nem érné meg... A Dnyeper a maximális táv (Kijevet hagyják), na meg esetleg még a korridor a DMK-al. Egy biztos, a következő napokban esélyesen történelem fog íródni, és márpedig vérrel (ahogy azt megszokhattuk a történelemben)...
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
A belinkelt kep alapjan demokratikus valasztasnak tunik.
Aztan ahogy nezegettem eszembe jutott hogy az orosz nep 75%- egyetert a ket allam fuggetlensegenek elismeresevel.
Maradjunk annyiban hogy ez is demokratikus...
Egy a bibi - a szóbanforgó területek nem képezik oroszország részét.
Ha holnap a románok tartanának egy közvélemény kutatást (nem is népszavazást!) amelyre a válaszolók 75% azt mondaná, hogy a tiszától keletre minden román, és csak úgy bejönnének, akkor hogy állna a pittyed?
Na ugye.
 
W

Wilson

Guest
A nemzetközi helyzet fokozódik....

A DPR és az LPR vezetői felhívást intéztek Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz , és segítséget kértek az ukrán agresszió visszaszorításában.

Mint Dmitrij Peszkov orosz vezető sajtótitkára felvilágosította, erre azért van szükség, hogy elkerüljék a civil áldozatokat és a humanitárius katasztrófát a Donbászban.

https://www.kp.ru/online/news/4641119/