[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Több képen látszik egy megsemmisített teherautó, de a platóján egy kétcsövű légvédelmi gépágyúval, állítólag Kijevben készült a kép. A külvárosba érkező harcjárművek egyik mintha egy légvédelmi jármű lenne.

Mi van mi van mi van?
23mm-es gépágyú van rászerelve, rájöttek, hogy nem csak légi célpontok ellen jó az.

• Tetszik
Reactions: ghullaire
Láttam én is egy fake DCS videót... Ez nem az véletlenül? (nem tudtam megnézni)
nem ez tutira nem fake DCS...
ez éles :eek:
nem értem miért nem fogadja el a Twitter linket, de tegyetek egy h betűt a linkelt sor elejére, talán úgy menni fog
ttps://twitter.com/i/status/1497154010708692992

Ha ezt akarja az istenadta nép? Akkor legyen. Túl fogom èlni, mit idegeskedjek. Elmegyek szavazni, aztàn kész.

Igen, csak ha ők nyernek, akkor simán lehet, hogy a HTKA is be lesz szántva hamarosan, mint "orosz propaganda terjesztője" vagy ilyesmi indokkal. Persze ez csak egy apróság lesz (bár hiányozni fog elismerem), de általánosságban is jön a véleménydiktatúra, a feljelentés kultúrája, amit Nyugaton már láthatunk. Ami persze szerintük az "ő demokráciájuk" (ők a "mi demokráciánk"-nak nevezik persze), de valójában egy "terápiás-liberális jellegű totalitarizmus" mint Rod Dreher nevezte. Az ukránok (legalábbis a többség) nem ezért harcolnak a saját meggyőződésük szerint (a legelszántabbak közülük inkább kissé náciszagúak), de ha ők jönnek ki győztesként, azzal bizony ezek törnek még inkább előre a térségünkben is, ebben egyetértek Allesmorral. Sajnos. Mivel a média által ez is egy bal-jobb, woke-náci küzdelemként van eladva. A tengerentúlon azok szurkolnak legjobban az ukránoknak, akik szerint a Capitolium ostroma orosz szervezésű náci puccskísérlet volt, aminek a résztvevői hazaárulók, hazai terroristák, a kamionosok tüntetése szintén fehér szupremacista felkelés, természetesen amögött is az oroszok állnak stb. Ebbe az általános a narratívába illesztenek már be mindent.

Szu-30 Hersonban. Remélem a mai nap folyamán aktívak lesznek az orosz gépek. Néhány KAB-1500-ast azért ledobhatnának a Szu-34-sek is.
BETAB-500-sokat is kéne alkalmazni.

Mar eltelt fel nap, nem fotozni kell hanem 0-24-ben tamadni. Tobb tiz tonna bombanak kellene mar kevesebnnek lennie a raktarban. Ejszaka mukododott valamit az orosz legiero?

• Tetszik
Reactions: sidewinder12
Valamiért nem lehet közvetlenül linkelni..
tegyél egy "h" betűt a link elejére
Raktam elé egy "h" betűt,hogy így már https-el kezdődjön a cím, de úgysem ment. Annyit írt a witter,hogy "Hmm... ez az oldal nem létezik. Próbálj valami mást keresni." Lehet,hogy azért nem látom így sem, mert nem regisztráltam a twitterre. Két közösségi oldalon vagyok fent, annyi bőven sok. Pedig tudom, hogy van legalább 5 féle.

Konasenkov összefoglalója. Szó szerint nem szeretném lefordítani, de a lényegesebb részeket kiemelném. Már ukrán tengerészgyalogosok is megadták magukat, ők a "DNR népi milíciának". A műveleti területeken a helyzet stabilizálódása után az összes olyan ukrán katona hazatérhet a családjához, akik megadták magukat és aláírták a nyilatkozatot, amely szerint harci cselekményekben nem vesznek többet részt. 118 ukrán katonai ojjektumot iktattak ki. 150 katona, és egyéb erőszakszervezeti munkatárs adta meg magát( megj: ez a krími dologhoz képest kb semmi, amikor volt olyan nap, hogy 17000 rendőr és katona állt át)
Kiiktatott objektumok közül a teljesség igénye nélkül: -11 katonai reptér, 13 vezetési pont, 14 lérak komplexum,36 radarállomás, lelőve 5 repülőgép és egy helikopter, 18 tank, 7 sorozatvető rendszer, 41 különleges katonai jármű, 5 harci csónak ("bojevij katyer- nem tudom ezeket a kategóriákat annyira).
A vége szerintem a legérdekesebb:
"Február 24-én a VDV csapatai teljesen ellenőrzésük alá vonták a csernobili atomerőmű egész területét. A VDV erői a terület elfoglalása után megállapodást kötöttek az erőművet eredetileg védő ukrán önálló őr zászlóalj katonáival, amelynek értelmében az atomerőmű és a szarkofág őrzését közösen fogják ellátni a VDV-sek és az ukrán önálló őr zászlóalj. Az erőműben a dolgozók normál munkarendben folytatják a munkát, a sugárzási szint a normál határértékeket nem lépte túl. Az erőmű dolgozói folyamatosan mérik a háttérsugárzás szintjét. Az orosz deszantosok és az ukrán hadsereg önálló őr zászlóalljának a közös munkája garanciát jelent arra, hogy az ukrán nacionalista csoportosulások és egyéb terrorszervezetek ne tudják kihasználni a súlyosbodó helyzetet egy nukleáris provokáció végrehajtására":
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A VDV erői a terület elfoglalása után megállapodást kötöttek az erőművet eredetileg védő ukrán önálló őr zászlóalj katonáival, amelynek értelmében az atomerőmű és a szarkofág őrzését közösen fogják ellátni a VDV-sek és az ukrán önálló őr zászlóalj.

Mi van?
B@z+, ezek most szórakoznak?
Mi folyik itt?
Igen, ez az egyik legérdekesebb hír eddig( ha igaz)

• Tetszik
Reactions: MangaMonguz
Igen, csak ha ők nyernek, akkor simán lehet, hogy a HTKA is be lesz szántva hamarosan, mint "orosz propaganda terjesztője" vagy ilyesmi indokkal. Persze ez csak egy apróság lesz (bár hiányozni fog elismerem), de általánosságban is jön a véleménydiktatúra, a feljelentés kultúrája, amit Nyugaton már láthatunk. Ami persze szerintük az "ő demokráciájuk" (ők a "mi demokráciánk"-nak nevezik persze), de valójában egy "terápiás-liberális jellegű totalitarizmus" mint Rod Dreher nevezte. Az ukránok (legalábbis a többség) nem ezért harcolnak a saját meggyőződésük szerint (a legelszántabbak közülük inkább kissé náciszagúak), de ha ők jönnek ki győztesként, azzal bizony ezek törnek még inkább előre a térségünkben is, ebben egyetértek Allesmorral. Sajnos. Mivel a média által ez is egy bal-jobb, woke-náci küzdelemként van eladva. A tengerentúlon azok szurkolnak legjobban az ukránoknak, akik szerint a Capitolium ostroma orosz szervezésű náci puccskísérlet volt, aminek a résztvevői hazaárulók, hazai terroristák, a kamionosok tüntetése szintén fehér szupremacista felkelés, természetesen amögött is az oroszok állnak stb. Ebbe az általános a narratívába illesztenek már be mindent.
Én mindenre felkészültem. :)

a technikáról
a technika úgy került oda hogy hónapokon keresztül nappal álcázatlanul fotósok tüzében felvonultatták, aztán további álcázás nélkül kitették a mezőre hogy a műholdak is jól lássák
az előző hetekben pedig amikor naponta bejelentette az usa hogy támadni fognak az azért volt mert szépen lassan tankönyvi formában bontakoztatták szét azt a technikát a támadáshoz
azt tippelném, hogy kvára nem az volt a művelet célja hogy valóban meg is támadjanak valamit, hanem a cihológiai nyomásgyakorlás
ebből adódik hogy ez a technika nagyobbrészt orosz másodvonalbeli, demonstrációs célra pont megfelelő
a nyomásgyakorlás egyébként meglepően jól működött is, hiszen múlt hétig fokozódó ütemben jöttek a nyugati vezetők a hosszú asztalhoz és már a biden-putyin csúcstalálkozóról tárgyaltak volna
csak aztán az atomfegyveres beszéddel és főleg annak nyugati vezetők általi állva ünneplésével elszakadt a cérna, és most háborúznak azzal ami ott van becuccolva