[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 682
8 660
113
A németeknek Franciaországhoz 2 hét kellett és azt nevezték villámháborúnak, az amerikaiaknak Irakhoz egy hónap úgy, hogy elképesztő volt az erőfölény, és te azt hozod fel, hogy 2 nap alatt a fővárosba ért oroszok lassúak és gyengék, miközben az Ukránokat boldog-boldogtalan fegyverzi?
Ne csak katonai szemmel nézd! Itt vannak gazdasági és politikai szempontok is, bel és külpolitikaiak egyaránt. Az orosz lakosság se akarja ezt a háborút, a nemzetközi közvélemény se, úgy néz ki az ukránok is folyamatosan támogatva lesznek a mellett hogy a vártnál jobban kitartanak. Egy gyors puccs még talán belefért volna. Na de városostromok? Gerillaharc? Gazdasági szankciók közepette? Egy olyan háborúért amit az orosz nép se akart?

Több szólt a háború ellen, mint mellette. Ezért se gondolták sokan hogy be fog következni a háború.
 
G

Galthran

Guest
Az anti-tank weapon valószínűleg Panzerfaust-3 lehet.
jaa

megy nekik még minden szirszar apróság
Xvideos.com ? LOL
azt mondják van olyan is hogy spankbang, de én ezt honnét tudnám? :oops:
:hadonaszos:
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Szerintem brdm-2, de azt meg a fél világ használja, mivel azeri a feltöltő könnyen lehet a legutóbbi karabahi háborúból van a felvétel.
Nekem is volt egy ilyen gondolatom a kerekek végett. De annak sincs ilyen üvegezett eleje. Kivéve, ha Kajmán. Ilyen meg szerintem csak a beloruszoknak van, mit keresne Harkovnál?
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
302
1 832
93
A németeknek Franciaországhoz 2 hét kellett és azt nevezték villámháborúnak, az amerikaiaknak Irakhoz egy hónap úgy, hogy elképesztő volt az erőfölény, és te azt hozod fel, hogy 2 nap alatt a fővárosba ért oroszok lassúak és gyengék, miközben az Ukránokat boldog-boldogtalan fegyverzi?

Ez igaz, de a jelenlegi helyzetben ugye, hogy mindenki önti a pénzt és a támogatást, így az a helyzet áll szerintem elő, hogy mire beveszik Kijevet, kb a világ összes páncéltörő rakétája és manpad-je ott lesz nyugat ukrajnában, és ez az egész egy vég nélküli konfliktussá válik. Ahogy azt szerintem nyugaton eltervezték...
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 816
36 036
113
Ugye évekig ment a nyafi, h Ukrajna nem polgárháborúban van, hanem Oroszországgal háborúzik. De nem hivatalosan, mert akkor nem kapnak pénzt az IMFtől. Persze kivételek mindig vannak.
Ha egy Orbán közeli bank úgy dönt, hogy hitelt ad Le Pen pártjának, akkor hitelt ad Le Pen pártjának sé kész.
Nyilván egy normális, profit oreintált banktól nem kaptak volna, mert PR szempontból problémásak és hát ha nem nyeri meg a francia választás kétséges a visszafizetés. A banki, gazdasági racionalitást felül írja a politikai érdek.

Ez olyan mint a második világháborús Lend-Lease törvény: baromi irracionális döntés volt gazdaságilag 1941-ben hitelt adni a nagyon is vesztésre álló a Nagy-Britanniának és a Szovjetutniónak, de geopolitikai okokból még is adtak. A pénz nagy részét egyébkémt leírták és sosem fizették vissza...

Az IMF kiállás is ilyen: ez egy nyugati nemzetközi bank és ha "részvényesei" (nyugati államok) úgy döntenek, akkor bárkinek ad pénzt.
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 816
36 036
113
Vagy valaki még Moszkvában azt mondta neki, hogy könnyű lesz, a hadsereg át fog állni, az emberek mind boldogok lesznek (mondjuk esetleg Janukovics).
Pontosan erről beszélek!
Állítólag Merkel pár éve egy G20 csúcson (asszem Ausztráliában) órákon át beszélgetett Putyinnal, ami után azt nyilatkozta, hogy ez az ember "egy párhuzamos univerzumban él"...
 

rm40

Well-Known Member
2013. február 23.
1 612
3 259
113
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
1. Nem személyeskedtem. Kérlek nézd át a személyeskedés fogalmát.
A személyeskedés (latinul argumentum ad hominem, szó szerinti fordításban személy elleni érvelés) egy érvelési hiba, melynek során valaki a vitapartner személyét kritizálja, sértegeti, személyes érdekeire, előítéletére hivatkozik, ahelyett, hogy a vita tárgyával kapcsolatban érvelne.
Forrás: lexiq.hu

2. Nem ugyanaz a technika. BTR-90, TOS-1, KA-50... csak néhány példa ami nincs az ukránoknak.

3.

1967. június 7., szerda[szerkesztés]​


június 7-i és
június 8-i hadmozdulatok
Mordecháj Gur („Mota”) ejtőernyős hadosztálya merész támadást intézett a Jeruzsálemet két napja zárótűz alatt tartó jordán elit csapatok, az Arab Légió ellen. Az órákig eltartó tűzharc után az izraeli elitalakulatok megrohamozták a jordán erődítményeket, és a nap végére Jeruzsálem óvárosán, valamint a Templom-hegyen izraeli lobogó lengett. A megmaradt jordániai csapatok elmenekültek, és Jeruzsálem kétezer év után újra izraeli kézbe került. Eközben Nárkisz tábornok felszámolta a hegyek közt megbúvó teljes védelmi erődítményrendszert és a Jordánon túlra szorította mind az öt jordániai hadosztályt. Jordánia még aznap kilépett a háborúból, ő volt az első, aki elfogadta az ENSZ tűzszüneti javaslatát. Egyiptom és Szíria folytatta a háborút.

4. Ez erős túlzás hogy viharos tempóval..de valóban valami haladás az van.

+1 Nem voltam katona.
1. "Nagyokos" jelző úgy hogy nem ismersz kissé erős....
2. Marginális a mennyisége eddig a modern eszközöknek. Ezt tárgyaljuk oldalak óta más topikokban.
3. Ott nem "feher" emberek írtották egymást, illetve senki nem vette be a várost (Jeruzsálem) hanem onnan törtek ki.
4. A technika és a létszám figyelembevételével viharos a tempó...Csütörtök hajnalban indultak, ma szombat este ostromolják a fővárost....
+1. 23 év van mögöttem.