[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
a swift lenyege, hogy bankkozi tranzakciokat koordinaljon. ha tehat nincs atutalasi lehetoseg, akkor tokmindegy, mennyire bujtatja a vagyonat, nem fog hozzaferni.
A világ nem így működik. Kína a saját rendszerén keresztül lehet közvetítő ország és India is meg még számtalan ország. Ugye azt felfogtad, hogy a swift korlátozás is csak egy két orosz bankra érvényes? (Ezt nagyon halkan adják a közérdeműnek, nehogy meghallják.) Valamint azt is hogy az olaj és földgáz ellenértékét ha nem teljesítjük akkor lekapcsolja az orosz a szállítást. Na szerinted ez hogy fog teljesülni? Egyébként kriptovalutárol hallottál már? Potom ezer milliárdos piac. Lényegébe a swift rendszer lekapcsolásával jelenleg az EU lőtte lábon magát. (A teljes lekapcsolás is hetek, hónapok mire végbemegy, már előre szóltak a sok nagyokos EU-USA politikusnak, csak ezt is próbálják elhallgatni.)
 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
994
2 836
93
Mondjuk a hivatalos jelentéseikben azért ismertek el veszteségeket.
Az más kérdés, hogy pl a leesett szu 25öst azt olyan egy b52es viharba került, és egy villámcsapás következtében leszakadt a szárnya stílusban.
Nyilván ők is dezinformálnak, és nyílván nagyobbak a veszteségeik, mint amit a hivatalos jelentésekben közölnek. De a másik oldal számai annyira elmebetegek, hogy az valahol már tényleg a 45 Berlin előterét idézi.
Azért az azeri meccsnél sem hittük el közben a számokat mert túl nagyok, aztán zárás után kiderült hogy tényleg óriásiak voltak a veszteségek…
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Ezt a keményvonalassággal való riogatást maga Putyin már rég megdontotte a cselekedeteivel, hiszen a mostanihoz képest alíg lehet keményebb bárki. Ráadásul ha Putyin esik, akár OF is szétesne és akkor szinte mindegy, ki hol jut hatalomra, mert a mostani volumenú szembenállasnak vége lenne - az utódállamo legerosebbike se lenne képes így folytatni.

Ez nem igaz, mert most már a keményvonallasság főleg BELFÖLDRE kell. Oroszo. egész lakosságát mobilizálni kell és mozgósítani.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Ez nagyon durva :(
Őszintén remélem, hogy ebből a szerencsétlenből nem fognak orosz diverzánst csinálni utólag.
De igen. Tegnap raktam be róla hírt, hogy akiről azt gondolják az, azt még a hatóságok is lelövik.

És ezt az al dzsazira riportere aggályosnak gondolta. Az is. Sajnos ez lesz belőle.

Viszont itt jön elő amit mondtam. Ha az oroszok bírják a relatíve magasabb veszteségeket (nyílván fogalmunk sincs mekkora) akkor a közvélemény át fog állni. Mert az egyik oldalon háborús szemmel semmi atrocitás a civilek ellen, míg a kormányoldalon lelőnek, ha nem tetszik a képed.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 007
113
1. Én sokhelyről tájékozódok.
Gratulálok
2. Mit értesz élvonalbeli felszerelés alatt? T-90? Mert az már be van vetve. T-14-re ne nagyon várjál, meg a többi Armata cuccra, azok nem bevethetők, ez nyilvánvaló. Ezen kívül én mindent látok már az oroszokál, ami rendszerben van náluk: T-90, T-80, T-72. Az összes sorozatgyártott orosz harckocsi kint van. BTR-ek és BMP-k, Tigr, Mszta-SZ... Minden kint van. A Terminatorból és a TOS-ból nincs sok nekik (ezek nem tömeggyártott cuccok). Tudom, mert tájékozott vagyok benne. :) Tehát, mire gondolsz? :) Más nincs.
Akkor tájékozódj tovább...
Kinzsal, Szarmat, Avantgard, Cirkon, Kalibr nagyobb számban, Iskanderek...
Szerinted ennyi az orosz légierő?
Bombázók? TU csoport tagjai
Drónok
Tornadó, TOS1, stb....
3. Nyilván vannak ukrán veszteségek, igen, de az orosz veszteségek relatíve súlyosabbak. Ez az igazság, ha fáj, hanem. Az oroszok morálja nem magas, nem motiváltak, (egy része az orosz erőknek eleve sorállományú). Nem véletlenül mozgósítanak az oroszok is, hívják be a tartalékosokat, na meg ott a fehérorosz segítségkérés is. Az orosz logisztika és kommunikáció pocsék. Hiába nyomják rám majd a vicces fejeket, akkor is ez az igazság. Az orosz fegyveres erőknek nem erőssége a logisztika (régóta nem az...).
Feltételezésekre, érzelmekre alapozol... ki vonta be a lakosságot, ki darálgatja a hungarocelt a molotov koktélba, kinek nincs kb se lőszere, se sok üzemanyaga
Ki kuncsorog lőszerért, kajáért, fegyverért nyugatnak...
Az ukrán morál is változó lehet, akik megadták magukat nem annyira akartak meghalni, vagy azokra gondolsz akik együtt ücsörögnek Csernobilban az orosszal?
Az ukrán logiszika biztos sokkal jobb, ugyanabba az iskolába a jártak mint az orosz....
4. Dezinformálni dezinformál mindenki, de az oroszok hatványozottan. :cool:
Ezt megint csak úgy mondod okos arcot vágva... de a tény hogy az ismert források 99% ukrán, és le is buktak már jó sokkal

Szóval ez gyenge volt, alaptalan, és hiteltelen...

De se te se én .. majd a következő hét dönti el, hogy mi lesz....
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 016
113
9,5 millió muszlimja van.... (2017 Wikipédia) ez sem kevés, de ennél cseppet már több van nyugaton... meg ott van más csoport is bőven...
Leginkább nem koncentrálódik egy föderalizált, etnikailag homogén alköztársaságba, mint a csecsenek.
Kadirov csecsenjei egészen biztos, hogy kényszerítésből meg a nyomorból kiutat keresve mennek most fejlevágni a civilizált ukrán nácikhoz.
nem
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113

na a szocdemek csinaljak meg a Kriegsmarinet meg a Wermachtot ujra?

Hát igen, rájött Németország, hogy itt az USA olyan helyzetet idézett elő Közép-Kelet-Európában, amelyben az oroszok megcsinálhatják a SZU2-t, ami Németországnak azt jelenti, hogy bukja Közép-Kelet-Európát, mint saját érdekszférát. Szóval ez várható volt, most jön a német militarizálódás.
Érdekességképpen, Németország bár az oroszok ellen fog harcolni, de az USA ellen is. Mint régen.
Csak most a "nácizmus" Ukrajnában ütötte fel a fejét, és onnan fog visszaterjedni Németországra.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
A világ nem így működik. Kína a saját rendszerén keresztül lehet közvetítő ország és India is meg még számtalan ország. Ugye azt felfogtad, hogy a swift korlátozás is csak egy két orosz bankra érvényes? (Ezt nagyon halkan adják a közérdeműnek, nehogy meghallják.) Valamint azt is hogy az olaj és földgáz ellenértékét ha nem teljesítjük akkor lekapcsolja az orosz a szállítást. Na szerinted ez hogy fog teljesülni? Egyébként kriptovalutárol hallottál már? Potom ezer milliárdos piac. Lényegébe a swift rendszer lekapcsolásával jelenleg az EU lőtte lábon magát. (A teljes lekapcsolás is hetek, hónapok mire végbemegy, már előre szóltak a sok nagyokos EU-USA politikusnak, csak ezt is próbálják elhallgatni.)
nem, nem minden bankot kapcsolanak le, de annyit igen, hogy az megnehezitse a bankkozi kommunikaciot. szerintem ha Europa nem vesz tobb gazt az oroszoktol, es a kapacitastobbletet nem tudjak eladni masnak (lasd a Swiftproblemat) akkor ugyanott vannak, mint a venezek az olajjal.

nem, nem hallgatnak arrol, hogy a kripto fele fordulhat Oo, mint Eszak-Korea, de az meg nem annyira elterjed nagy volumenhez.

majd kiderul, ki lotte labon magat ezzel, tippre mindenki, de ha Europa ezt bevallalja, es Putyesz meg tajtekzik, akkor valszeg neki lesz rosszabb.