Macska ő is, 9 élete van, ezért kellett az orosz macskákat kitiltani!Ez mar hanyadszor tamadt fol?![]()

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Macska ő is, 9 élete van, ezért kellett az orosz macskákat kitiltani!Ez mar hanyadszor tamadt fol?![]()
Kérlek tegyél be frisset.ez a térkép nem jő. régi/ nagyon nem ez már a valóság
Nálunk népfelkelés volt, nem központilag szervezett kormányzat irányította az eseményeket. Nekünk nem volt 8 évünk felkészülni. Miért olyan nehéz látni a 2 közti különbséget?Mert 56ban nálunk nem volt ilyen?Vagy bárhol másutt a világban ilyen helyzetben?
Komolyan,ez már idiotizmus,amit műveltek.Oo agressziót követett el, és nem is először.A Világot fenyegeti nukleáris háborúval, gazdasági válságot idez elő, és az agotprop trollbrigad még csak nyomja a baromságokat.
Ha orosz uralom alatt akartok élni,huzzatok oda,árva gyorsan kigyogyulnatok ott a hülyeségetekből
Hogy nem vadásznak rá? Vérdíjat tűztek ki a fejére. A luxemburgi külügyminiszter szerint ki kell iktatni.Parkinson miatt szteroid kezelést kap… látszik arcán/fején, a puffandás ahogy a sejt membránon kívüli viz felgyűlik mint mellékhatás.+egyéb
Mondjuk rá nem vadásznak mint az ukrán elnökre…
Hévízi oroszok össze-vissza dumaltak nekem, h Putyin bunkerben alszik stb…
Nem hiszem.
Csak nehogy hozzánk dobják át.Igen, erre utaltam az "extra kérés" kifejezéssel. Nagy Z tojik az ukrán népre - nem azért fizetik. Akár az "utolsó ukránig" ki fog tartani. Aztán találkozunk vele a következő küldetési helyszínén ...
Ez ugye vicc volt…?Hogy nem vadásznak rá? Vérdíjat tűztek ki a fejére. A luxemburgi külügyminiszter szerint ki kell iktatni.
Parkinson kórra nem adnak szteroidot...Parkinson miatt szteroid kezelést kap…
A csecsenföldi veszteségekből nagyon nagy balhé volt. Lásd. Orosz Katonaanyák, stb..+az oroszok sosem nézték azt a szempontot, hogy alacsony legyen az élőerő vesztesége (Afganisztán, Csecsenföld stb)
És melyiknek a jelképe a rézf*szú bagoly? Bocsánat, bagoly és kard?Specnaz GRU.
![]()
Azon a pár felvételen kívül nincs a Bayraktarok akcióról több felvétel, ami szerintem azt jelenti, hogy nincs már sok Bayraktarjuk az ukránoknak és az orosz légierő légvédelem hatékonyan semlegesíti a Bayraktarokat, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy ezekre a drónokra az ukrán hadseregnek, a felderítések megfigyelések elvégzése miatt is égetően nagy szüksége van, az orosz hadsereg létszám problémáját a rájuk háruló feladat tükrében én is megemlítettem...ezzel a létszámú haderővel nem lehet megszállni és ellenörzés alatt tartani Ukrajnát, de szerintem nem is ez a célja az orosz hadvezetésnek.Ahhoz a konklúzióhoz érkeztem meg lassan, hogy egyszerűen nincs elég embere az oroszoknak ukrajnában.
Valahol vicces a szovjet és a cári múlt után, ezért nem is gondol rá először az aki csak hobbiból követi az eseményeket.
Ha jól tudom, nagyjából, legfeljebb 250.000 lehet a megszállók száma. Az ukrán seregben van 250.000-300.000 ember, aki jól-rosszul, vagy éppen kiválóan ki van képezve. erre jön még a jó ég tudja mennyi népfelkelő, katonai tanácsadó és zsoldos.
Az orosz inváziós erőnek harckocsiból mennyiségi fölénye, tüzérségi fölénye, légi fölénye és stratégiai eszközei vannak, ezért tudtak bármit is elérni.
Az ukránoknak viszont láthatóan legalább olyan jó, vagy modernebb, integrált nyugati csúcstechnikával ellátott eszközei vannak, látványosan jobb állapotban, mint az oroszok. Szerintem, akár a török készletekből, az utolsó pillanatban megkapták mind a 48 Bayraktar TB-2-t amit rendeltek, és lesz még több is nekik.
Stb.
Az oroszok talán azzal számoltak, hogy egy hét alatt megroppantják az ukrán hadsereget, és mire beindul a felkelés ellenük, már tudnak arra koncentrálni, elég lesz belbiztonsági csapatokkal kiegészíteni a hivatásosokat.
Talán számoltak a Belorusz sorkatonaság bevetésével. Talán elfogadták, hogy mobilizálni kell a sorkatonaságot is, csak belpolitikai okokból nem kezdhettek ezzel, így most véreznek, szenvednek.
Egy biztos, ha nem lesz több csizmájuk ukrán földön, akkor legfeljebb egy számukra megalázó békét tudnak kötni, mert a jelenlegi erőikkel egy hagyományos nagy intenzitású háborút és egy COIN műveletet fél ukrajnában nem fognak tudni megnyerni.
Egyre inkább úgy tűnik, külön külön is problémát okoz nekik a két feladat, nemhogy egyszerre.
Szóval, várhatjuk az orosz mozgósítást, és kiderül, mit bír el az orosz nép, marad-e Putyin rendszere.
A logisztika úgy gondolom önmagában bírná a terhelést, de lehet akármekkora, ha menet közben kilövik, felgyújtják a konvojaikat.
Ejtőernyős Batman! KirályÉs melyiknek a jelképe a rézf*szú bagoly? Bocsánat, bagoly és kard?
Legyen igazad....Az nem a Mirja volt, kint egett valami teherauto a hangar elott. Ha a Mirja egne, leolvadna a hangarteto. Hajtomuvezesen volt, szerintem nafta nem volt benn, ugy nehezebben gyullad be szvsz.
Mit csináljanak vele? Megvárják míg visszajönnek érte az oroszok?ezek a hülyék még tönkre is teszik
Érdekes ennek a könnyű páncélosnak is hiányzik egy kereke, lánc szétszakadva, ha "RPG"-vel oldalba küldik a "Speciálok", attól szerintem nem így nézne ki, nem ?
Ez nem fenyegetés csak vicc… így értettem.Olvass! Nem vicc!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..