Ahhoz a konklúzióhoz érkeztem meg lassan, hogy egyszerűen nincs elég embere az oroszoknak ukrajnában.
Valahol vicces a szovjet és a cári múlt után, ezért nem is gondol rá először az aki csak hobbiból követi az eseményeket.
Ha jól tudom, nagyjából, legfeljebb 250.000 lehet a megszállók száma. Az ukrán seregben van 250.000-300.000 ember, aki jól-rosszul, vagy éppen kiválóan ki van képezve. erre jön még a jó ég tudja mennyi népfelkelő, katonai tanácsadó és zsoldos.
Az orosz inváziós erőnek harckocsiból mennyiségi fölénye, tüzérségi fölénye, légi fölénye és stratégiai eszközei vannak, ezért tudtak bármit is elérni.
Az ukránoknak viszont láthatóan legalább olyan jó, vagy modernebb, integrált nyugati csúcstechnikával ellátott eszközei vannak, látványosan jobb állapotban, mint az oroszok. Szerintem, akár a török készletekből, az utolsó pillanatban megkapták mind a 48 Bayraktar TB-2-t amit rendeltek, és lesz még több is nekik.
Stb.
Az oroszok talán azzal számoltak, hogy egy hét alatt megroppantják az ukrán hadsereget, és mire beindul a felkelés ellenük, már tudnak arra koncentrálni, elég lesz belbiztonsági csapatokkal kiegészíteni a hivatásosokat.
Talán számoltak a Belorusz sorkatonaság bevetésével. Talán elfogadták, hogy mobilizálni kell a sorkatonaságot is, csak belpolitikai okokból nem kezdhettek ezzel, így most véreznek, szenvednek.
Egy biztos, ha nem lesz több csizmájuk ukrán földön, akkor legfeljebb egy számukra megalázó békét tudnak kötni, mert a jelenlegi erőikkel egy hagyományos nagy intenzitású háborút és egy COIN műveletet fél ukrajnában nem fognak tudni megnyerni.
Egyre inkább úgy tűnik, külön külön is problémát okoz nekik a két feladat, nemhogy egyszerre.
Szóval, várhatjuk az orosz mozgósítást, és kiderül, mit bír el az orosz nép, marad-e Putyin rendszere.
A logisztika úgy gondolom önmagában bírná a terhelést, de lehet akármekkora, ha menet közben kilövik, felgyújtják a konvojaikat.