[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
2. Ami szerintem várható

a) készülhetünk a legrosszabbra - ami nem az atomháború remélem, de civilizációk összecsapása, és a kimenetelt tekintve az eredmény vagy a korábban említett kizárólagos világuralom bekövetkezte, vagy egy tényleges multipoláris világrend, amiben az USA nem csak a vezető szerepet veszti el, de Európa egészére vagy egy részére való befolyását is. magyarul a dolog nem áll meg a NATO jelenlegi határánál, ez a vonat elment.

b) miért bánik hímes tojásként - minden nyugati propaganda ellenére - ukrajnával, inkább nagyobb áldozatot hozva? mert ukrajna a sajátja, ma mondta ki ismét Putyin. nem egy latorállam, amit el kell pusztítani vagy úgy el kell verni, hogy fel se álljon, hanem egy csínyt elkövető hülyegyerek, akinek kell 2 pofon. aztán majd ugyanúgy, ahogy hatott az elmúlt 8 év agymosása, és felnőtt egy magát az orosszal szembenálló náci ukránnak gondoló generáció, majd el lesz ez simítva. páran el fognak tűnni, páran ki lesznek telepítve szibériába, páran meg kínai receptre kapható átnevelő táborokba kerülnek. ez 2-3 év alatt ugyanazt tudja elérni az ember agyában, amit egy mekdonaldizált nyugati kultúrán és propagandán történő felcseperedés 20 év alatt. tény, hogy utóbbiban a szabadság illúziója magasabb, egész addig, amíg osztod a narratívát, és a regnáló világhatalom a helyzetéből fakadóan ki tudja szolgálni azt. ha ez utóbbi megszűnik, az az egész rendszert veszélyezteti. amint a nyugati ember kényelme veszélybe kerülne, tömegek kérdőjeleznék meg a központi narratívát.

c) miért nincsenek elpusztítva a nyugat ukrajnai repterek, a nyugatra tartó vasútvonalak, utak, ahol jelenleg is áramlik be a fegyver az okos balti latorállamokból is? mert szükség lesz rá hamarosan, és addigra amazoknak sokkal kisebb kapacitásuk lesz védekezni. ajánlom strelkov twitter csatornáját: tyumentől habarovszkig áll a bevagonírozott technika. szerintetek ez ukrajnához kell, mert a bájraktár miatt nagy a veszteség? aki ezt hiszi, az hülye.

d) Putyin decemberben kért utoljára - nem kapot, hát lépett, mert már így is tovább várt, mint kellett volna. már az fenyegetett, hogy azért váltják le, mert nem lép, és oroszország létét fenyegeti az a chamberlain-i politika, amit eddig folytatott a nyugattal. lehet, hogy ukrajna elfoglalása után felteszi mégegyszer a kérdést, de lehet már nem. ha a NATO nem ment bele az 1997 előtti állapot visszaállításába, akkor majd ő visszaállítja. tudom tudom, ilyet úgyse fog, mert NATO, meg atomháború. nem, soha nem fog másik atomhatalmat megtámadni, de meg fogja mutatni, hogy a NATO az 5. cikkelyével együtt annyit ér, amennyit anno a francia és brit igéret lengyelországnak.

e) az ukrán balhé utáni világrendben a balti államokat muszáj lesz behúznia, mert nem engedheti meg, hogy a NATO 100km-re legyen szentpétervártól. ez mélységi védekezésre elégtelen. a lengyelek az állandó mitugrálszságukkal, a véresszájúságukkal, a magukat nagyhatalomnak képzelő gőgjükkel szintén esélyesek rá, hogy erővel léptesse ki őket a NATO-ból. az ugye megvan, hogy a lengyeleknek volt a legnagyobb hadseregük európában 35-ben, és megelőző csapást akartak mérni hitlerre, csak a nagyhatalmak nem engedték? vagy amikor 10 éve arra hivatkozva követeltek maguknak több helyet az EP-ben, mert ha nem lett volna 2.VH, akkor most nem csak ennyien lennének, hanem többen. románia szintén zenész, a bolgárok meg testvérnép, nekik nehéz lesz megbocsájtani, de nem lehetnek amerikai atomfegyverek konstancában. nem lehet - törökországon kívül - NATO tengeri bázis a fekete-tengeren.


g) még ami kérdés, hogy a svéd és finn semlegességet feladottnak tekinti-e a fegyverszállítások után, illetve, hogy Viktor mit beszélt Putyinnal. "kinek mit intézett a kormánya" ugyebár.

lehet mindezeket elrugaszkodott, paranoid gondolatoknak tekinteni, de Macron a mai beszélgetésük után azt mondta, a legrosszabbra kell számítan, és romániában ma elkezdték a sorozásra való felkészülést. és 2 hete az is elképzelhetetlen volt, hogy egy bohóc kalasnyikovokat osztogasson európa egyik legnagyobb városában, és oroszországot még a macskaszövetségből is kitiltják. szóval óvatosan az ááá, ilyen úgyse lesz, NATO országot nem mer megtámadni kijelentésekkel. amíg nem a másik atomhatalmat támadja meg, de azokkal egymást sakkban tudják tartani, addig még válasz sem lesz. hogy mi lesz akkor? német határtól ukrán határig tartó semleges övezet. hogy ez lakható lesz, az annak a függvénye, hogy lesz-e normális ember döntéshozó pozícióban, vagy csak olyan idióták, akik rögtök az első ijesztésre all-int mondanak.

tehát kényelmes nyugati szabad és demokrata :D polgártársak, ki szeretne nulla harci tapasztalattal, besorozva egy másik kontinensen lévő, kizárólagos világuralomra törekvő állam elitjének céljai érdekében meghalni? én nem.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Ezt a Quanonos-konteós betűhalmazt kár volt ideszülni.

Kína pontosan mutatja, hogy hogyan kellett volna Putyinak csóri országból gazdagot csinálnia, és erre Európában (a németeknél főleg) meg is volt a nyitottság. Az USA szerepe itt lófasznyi, 1000 CIA ügynök nem tud az útjába állni, ha a nemet gazdasági vezetők bizniszelni akarnak...
1. Lépés:
Telepítsd át az USA gyártókapacitását az országodba.

Na de mi van, ha már áttelepítették Kínába?
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Kína pontosan mutatja, hogy hogyan kellett volna Putyinak csóri országból gazdagot csinálnia

Aham. Kínában mikor volt a sokk és mikortól kezdett felemelkedni? Oroszország putyin alatt a majdanig:
GDP/fő: 1320 -> 14800
infláció: 36,5 -> 6,5
arany és deviza: 12,6mrd $ -> 511 (ma már lassan 700 a buli ellenére is)
államadósság: 78% -> 8%
átlagnyugdíj: 500rbl -> 10000rbl
átlagbér: 1500rbl -> 30000rbl

elég jó pályán mozgott, csak aztán ez valakiknek nem tetszett.

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
2. Ami szerintem várható

a) készülhetünk a legrosszabbra - ami nem az atomháború remélem, de civilizációk összecsapása, és a kimenetelt tekintve az eredmény vagy a korábban említett kizárólagos világuralom bekövetkezte, vagy egy tényleges multipoláris világrend, amiben az USA nem csak a vezető szerepet veszti el, de Európa egészére vagy egy részére való befolyását is. magyarul a dolog nem áll meg a NATO jelenlegi határánál, ez a vonat elment.

b) miért bánik hímes tojásként - minden nyugati propaganda ellenére - ukrajnával, inkább nagyobb áldozatot hozva? mert ukrajna a sajátja, ma mondta ki ismét Putyin. nem egy latorállam, amit el kell pusztítani vagy úgy el kell verni, hogy fel se álljon, hanem egy csínyt elkövető hülyegyerek, akinek kell 2 pofon. aztán majd ugyanúgy, ahogy hatott az elmúlt 8 év agymosása, és felnőtt egy magát az orosszal szembenálló náci ukránnak gondoló generáció, majd el lesz ez simítva. páran el fognak tűnni, páran ki lesznek telepítve szibériába, páran meg kínai receptre kapható átnevelő táborokba kerülnek. ez 2-3 év alatt ugyanazt tudja elérni az ember agyában, amit egy mekdonaldizált nyugati kultúrán és propagandán történő felcseperedés 20 év alatt. tény, hogy utóbbiban a szabadság illúziója magasabb, egész addig, amíg osztod a narratívát, és a regnáló világhatalom a helyzetéből fakadóan ki tudja szolgálni azt. ha ez utóbbi megszűnik, az az egész rendszert veszélyezteti. amint a nyugati ember kényelme veszélybe kerülne, tömegek kérdőjeleznék meg a központi narratívát.

c) miért nincsenek elpusztítva a nyugat ukrajnai repterek, a nyugatra tartó vasútvonalak, utak, ahol jelenleg is áramlik be a fegyver az okos balti latorállamokból is? mert szükség lesz rá hamarosan, és addigra amazoknak sokkal kisebb kapacitásuk lesz védekezni. ajánlom strelkov twitter csatornáját: tyumentől habarovszkig áll a bevagonírozott technika. szerintetek ez ukrajnához kell, mert a bájraktár miatt nagy a veszteség? aki ezt hiszi, az hülye.

d) Putyin decemberben kért utoljára - nem kapot, hát lépett, mert már így is tovább várt, mint kellett volna. már az fenyegetett, hogy azért váltják le, mert nem lép, és oroszország létét fenyegeti az a chamberlain-i politika, amit eddig folytatott a nyugattal. lehet, hogy ukrajna elfoglalása után felteszi mégegyszer a kérdést, de lehet már nem. ha a NATO nem ment bele az 1997 előtti állapot visszaállításába, akkor majd ő visszaállítja. tudom tudom, ilyet úgyse fog, mert NATO, meg atomháború. nem, soha nem fog másik atomhatalmat megtámadni, de meg fogja mutatni, hogy a NATO az 5. cikkelyével együtt annyit ér, amennyit anno a francia és brit igéret lengyelországnak.

e) az ukrán balhé utáni világrendben a balti államokat muszáj lesz behúznia, mert nem engedheti meg, hogy a NATO 100km-re legyen szentpétervártól. ez mélységi védekezésre elégtelen. a lengyelek az állandó mitugrálszságukkal, a véresszájúságukkal, a magukat nagyhatalomnak képzelő gőgjükkel szintén esélyesek rá, hogy erővel léptesse ki őket a NATO-ból. az ugye megvan, hogy a lengyeleknek volt a legnagyobb hadseregük európában 35-ben, és megelőző csapást akartak mérni hitlerre, csak a nagyhatalmak nem engedték? vagy amikor 10 éve arra hivatkozva követeltek maguknak több helyet az EP-ben, mert ha nem lett volna 2.VH, akkor most nem csak ennyien lennének, hanem többen. románia szintén zenész, a bolgárok meg testvérnép, nekik nehéz lesz megbocsájtani, de nem lehetnek amerikai atomfegyverek konstancában. nem lehet - törökországon kívül - NATO tengeri bázis a fekete-tengeren.


g) még ami kérdés, hogy a svéd és finn semlegességet feladottnak tekinti-e a fegyverszállítások után, illetve, hogy Viktor mit beszélt Putyinnal. "kinek mit intézett a kormánya" ugyebár.

lehet mindezeket elrugaszkodott, paranoid gondolatoknak tekinteni, de Macron a mai beszélgetésük után azt mondta, a legrosszabbra kell számítan, és romániában ma elkezdték a sorozásra való felkészülést. és 2 hete az is elképzelhetetlen volt, hogy egy bohóc kalasnyikovokat osztogasson európa egyik legnagyobb városában, és oroszországot még a macskaszövetségből is kitiltják. szóval óvatosan az ááá, ilyen úgyse lesz, NATO országot nem mer megtámadni kijelentésekkel. amíg nem a másik atomhatalmat támadja meg, de azokkal egymást sakkban tudják tartani, addig még válasz sem lesz. hogy mi lesz akkor? német határtól ukrán határig tartó semleges övezet. hogy ez lakható lesz, az annak a függvénye, hogy lesz-e normális ember döntéshozó pozícióban, vagy csak olyan idióták, akik rögtök az első ijesztésre all-int mondanak.

tehát kényelmes nyugati szabad és demokrata :D polgártársak, ki szeretne nulla harci tapasztalattal, besorozva egy másik kontinensen lévő, kizárólagos világuralomra törekvő állam elitjének céljai érdekében meghalni? én nem.
Ezek szerint akkor a medvebasztató bot végére egész Európát rászigszalagozták.
Remek.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
2. Ami szerintem várható

a) készülhetünk a legrosszabbra - ami nem az atomháború remélem, de civilizációk összecsapása, és a kimenetelt tekintve az eredmény vagy a korábban említett kizárólagos világuralom bekövetkezte, vagy egy tényleges multipoláris világrend, amiben az USA nem csak a vezető szerepet veszti el, de Európa egészére vagy egy részére való befolyását is. magyarul a dolog nem áll meg a NATO jelenlegi határánál, ez a vonat elment.

b) miért bánik hímes tojásként - minden nyugati propaganda ellenére - ukrajnával, inkább nagyobb áldozatot hozva? mert ukrajna a sajátja, ma mondta ki ismét Putyin. nem egy latorállam, amit el kell pusztítani vagy úgy el kell verni, hogy fel se álljon, hanem egy csínyt elkövető hülyegyerek, akinek kell 2 pofon. aztán majd ugyanúgy, ahogy hatott az elmúlt 8 év agymosása, és felnőtt egy magát az orosszal szembenálló náci ukránnak gondoló generáció, majd el lesz ez simítva. páran el fognak tűnni, páran ki lesznek telepítve szibériába, páran meg kínai receptre kapható átnevelő táborokba kerülnek. ez 2-3 év alatt ugyanazt tudja elérni az ember agyában, amit egy mekdonaldizált nyugati kultúrán és propagandán történő felcseperedés 20 év alatt. tény, hogy utóbbiban a szabadság illúziója magasabb, egész addig, amíg osztod a narratívát, és a regnáló világhatalom a helyzetéből fakadóan ki tudja szolgálni azt. ha ez utóbbi megszűnik, az az egész rendszert veszélyezteti. amint a nyugati ember kényelme veszélybe kerülne, tömegek kérdőjeleznék meg a központi narratívát.

c) miért nincsenek elpusztítva a nyugat ukrajnai repterek, a nyugatra tartó vasútvonalak, utak, ahol jelenleg is áramlik be a fegyver az okos balti latorállamokból is? mert szükség lesz rá hamarosan, és addigra amazoknak sokkal kisebb kapacitásuk lesz védekezni. ajánlom strelkov twitter csatornáját: tyumentől habarovszkig áll a bevagonírozott technika. szerintetek ez ukrajnához kell, mert a bájraktár miatt nagy a veszteség? aki ezt hiszi, az hülye.

d) Putyin decemberben kért utoljára - nem kapot, hát lépett, mert már így is tovább várt, mint kellett volna. már az fenyegetett, hogy azért váltják le, mert nem lép, és oroszország létét fenyegeti az a chamberlain-i politika, amit eddig folytatott a nyugattal. lehet, hogy ukrajna elfoglalása után felteszi mégegyszer a kérdést, de lehet már nem. ha a NATO nem ment bele az 1997 előtti állapot visszaállításába, akkor majd ő visszaállítja. tudom tudom, ilyet úgyse fog, mert NATO, meg atomháború. nem, soha nem fog másik atomhatalmat megtámadni, de meg fogja mutatni, hogy a NATO az 5. cikkelyével együtt annyit ér, amennyit anno a francia és brit igéret lengyelországnak.

e) az ukrán balhé utáni világrendben a balti államokat muszáj lesz behúznia, mert nem engedheti meg, hogy a NATO 100km-re legyen szentpétervártól. ez mélységi védekezésre elégtelen. a lengyelek az állandó mitugrálszságukkal, a véresszájúságukkal, a magukat nagyhatalomnak képzelő gőgjükkel szintén esélyesek rá, hogy erővel léptesse ki őket a NATO-ból. az ugye megvan, hogy a lengyeleknek volt a legnagyobb hadseregük európában 35-ben, és megelőző csapást akartak mérni hitlerre, csak a nagyhatalmak nem engedték? vagy amikor 10 éve arra hivatkozva követeltek maguknak több helyet az EP-ben, mert ha nem lett volna 2.VH, akkor most nem csak ennyien lennének, hanem többen. románia szintén zenész, a bolgárok meg testvérnép, nekik nehéz lesz megbocsájtani, de nem lehetnek amerikai atomfegyverek konstancában. nem lehet - törökországon kívül - NATO tengeri bázis a fekete-tengeren.


g) még ami kérdés, hogy a svéd és finn semlegességet feladottnak tekinti-e a fegyverszállítások után, illetve, hogy Viktor mit beszélt Putyinnal. "kinek mit intézett a kormánya" ugyebár.

lehet mindezeket elrugaszkodott, paranoid gondolatoknak tekinteni, de Macron a mai beszélgetésük után azt mondta, a legrosszabbra kell számítan, és romániában ma elkezdték a sorozásra való felkészülést. és 2 hete az is elképzelhetetlen volt, hogy egy bohóc kalasnyikovokat osztogasson európa egyik legnagyobb városában, és oroszországot még a macskaszövetségből is kitiltják. szóval óvatosan az ááá, ilyen úgyse lesz, NATO országot nem mer megtámadni kijelentésekkel. amíg nem a másik atomhatalmat támadja meg, de azokkal egymást sakkban tudják tartani, addig még válasz sem lesz. hogy mi lesz akkor? német határtól ukrán határig tartó semleges övezet. hogy ez lakható lesz, az annak a függvénye, hogy lesz-e normális ember döntéshozó pozícióban, vagy csak olyan idióták, akik rögtök az első ijesztésre all-int mondanak.

tehát kényelmes nyugati szabad és demokrata :D polgártársak, ki szeretne nulla harci tapasztalattal, besorozva egy másik kontinensen lévő, kizárólagos világuralomra törekvő állam elitjének céljai érdekében meghalni? én nem.
Kínáról nem írtál. Őket hol látod mindebben? Tajvan behúzása heteken-hónapokon belül? Oroszok hátbaszúrása? Orosz-kínai szövetség az USA ellen?
(illetve mindenkitől bocs az offért, de gondoltam elalvás előtt már kimaxolom az apokaliptikus gondolatokat :) )
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Kínáról nem írtál. Őket hol látod mindebben? Tajvan behúzása heteken-hónapokon belül? Oroszok hátbaszúrása? Orosz-kínai szövetség az USA ellen?
(illetve mindenkitől bocs az offért, de gondoltam elalvás előtt már kimaxolom az apokaliptikus gondolatokat :) )
Habarovszkból bevagonírozná szerinted a technikát, ha nem lenne megegyezés a kínaiakkal?

Olimpiai előtt ki lettek kiáltva revizionista hatalmaknak, mert meg merik kérdőjelezni az USA egyeduralmát.

Yan Xuetong, dean of the school of international relations at Tsinghua University in Beijing (Xi’s alma mater), writes that “China believes that its rise to great-power status entitles it to a new role in world affairs — one that cannot be reconciled with unquestioned US dominance.”

Kína úgy gondolja, hogy a nagyhatalmi státusza feljogosítja egy olyan új világpolitikai szerep betöltésére, ami nem egyeztethető össze az USA megkérőjelezhetetlen dominanciájával.

Én az amerikaiak helyében már most elkezdeném elvinni az amerikai tehcnikát tajvanról. Tajvan szerintem nem háborúval lesz elfoglalva, hanem puccs, vagy sima balra áttal. Hány alvó ügynöke lehet kínának ott, akik ma még élik az életüket, dolgoznak, közben meg csak a jelre várnak?