[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Egyes elemzők szerint hamarosan bekövetkezik Ukrajna felosztása

IA-o8j8wZJ0.jpg

Ha Putyin szeretne békét kötni a nyugati országokkal, és a történelmi tapasztatból indulunk ki, akkor dobnia kell egy csontot a románoknak, a lengyeleknek és a magyaroknak, sőt, akár a moldávoknak is. Erre a lehetőségre is fel kell készülni, csak szólok. :rolleyes:
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Két munkatársam származik onnan. Ugyanezt mondták, habár a maffiózó kifejezéssel. A gazdagabbak jelentek meg, ráadásul fegyverekkel és fenyegetik a magyarokat. Azt szeretnék, ha Putyin elüldözné a kormányt. Kár ezt szépíteni.
szóval, akkor azok, akik Putyint éltetik, fenyegetik a magyarokat? nahát. akkor ők most a hivatalos agitprop szerint kik? :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 504
113
Boki!
Ha TÉNYLEG ez a terv, akkor 1 hónap, mire ezt a sereg realizálja! Bírja addig Oroszország a szardobálást? Bírja addig idegekkel a vezetés? Bírja-e a sereg (logisztika, humán erőforrás)...? Felkészültek a legalább 1-5 évig tartó TARTÓS terrorizmusra?
Idővel kiderül minden. Elemzők véleményét meg nem lehet fixnek venni.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ha Putyin szeretne békét kötni a nyugati országokkal, és a történelmi tapasztatból indulunk ki, akkor dobnia kell egy csontot a románoknak, a lengyeleknek és a magyaroknak, sőt, akár a moldávoknak is. Erre a lehetőségre is fel kell készülni, csak szólok. :rolleyes:
Bizony!
Egy mindenkire haragos ukrán könnyebben kezelhető, mint csak az oroszra köpködő.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 986
19 313
113
Ti tényleg nem értitek, hogy a krím elcsatolásával és a kelet ukrajnai háborúval teljesen a nyugat felé lökték az oroszok az ukránokat? Ti tényleg azt hittétek hogy az cia és a nácik átvették a hatalmat és elnyomják az oroszbarát lakosságot? Most meg csodálkoztok hogy nem virágcsokorral várják az orosz katonákat...

A definíció szerint népirtás volt például a Holokauszt, valamint a ruandai és a srebrenicai mészárlás.

Ebből a szempontból Ukrajnában nem zajlik népirtás. Putyin szerint a nacionalista ukrán erők ki akarják irtani az orosz kisebbséget, de ahhoz, hogy ez népirtásnak számítson, ahhoz az ukránoknak az egész országban üldözniük kellene az oroszokat.
Eszerint az is okés lenne, ha csak Nógrádban és BAZ megyében irtaná országunk a cigányokat, mert nem lenne népirtás... Szerintünk viszont az lenne.
Ugye viccelsz? Orosz érdekszférában szabad és önálló ország nincs. Orosz érdekszférában nem opció az hogy egy nép nem Moszkvából kijelölt bábot akar választani.
a3b5b7d291508ad982f46ecc7e79b38862a809d4.jpg

Az oldal és a kampány mögött egy frissen bejegyzett amerikai szervezet, az Action for Democracy áll. A szervezet egy világraszóló kampánysorozatra készül a progresszív-liberális tábor mozgósítására a hatalmon lévő illiberális rezsimekkel szemben. Most a magyar, az ősszel a brazil, jövőre pedig a lengyel választásra koncentrálnak.
Az Action for Democracy vezetője Korányi Dávid, aki Bajnai Gordon miniszterelnöki főtanácsadója volt, mostanában pedig Karácsony Gergelynek is dolgozik, a főpolgármester nemzetközi kapcsolatait szervezi.
Korányiék hétfőn indították a Magyar Tavasz oldalt, szerdán már a kormánypárti sajtó több cikkben is beszámolt arról, hogy gyanúsan jó lakásban él New Yorkban - ahol egyébként a feleségével, a világszerte ismert modellel, Mihalik Enikővel lakik. A főpolgármesteri hivatal a cikkekre válaszul kiadott egy közleményt, miszerint titkosszolgálati módszerekkel figyelte meg a magyar kormány Korányit Amerikában. Korányi héten indított választási kampányáról nincs szó sem a kormánypárti cikkekben, sem pedig a főpolgármesteri közleményben.
Ez vajon beavatkozás a belpolitikánkba? Vajon opció egy nem Washingtonból kijelölt bábot választani? Az EUs szankciók vajon nem erről szólnak?

Felőlem ne szeresd Putyint, de ne add elő a sátánnak, semmivel nem rosszabb vagy jobb mint az amerikaiak. Most más befolyási övben vagyunk, de ezek is épp olyan kényesek arra, hogy ne legyen az a póráz túl hosszú, mint az oroszok is. Ha a nyugat az 1990 előtti arcát mutatná, ideológia, az ember átformálása, és a szovjet meg náci retardációk nélkül simán szabad piac, szabad vélemény lenne, akkor nem zavarna mindez, de egy agresszív hangos kisebbség akar egyre deviánsabb szarokat lenyomni a torkunkon, és megmondani, hogy az általuk harsogott álláspont az egyetlen szabad vélemény, ha mást gondolok, akkor elnyomó vagyok. A végén még én is elhiszem amit mondanak, és ha elég ember jár még így, akkor lesz nemulass!
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
354
2 111
93
Ha Putyin szeretne békét kötni a nyugati országokkal, és a történelmi tapasztatból indulunk ki, akkor dobnia kell egy csontot a románoknak, a lengyeleknek és a magyaroknak, sőt, akár a moldávoknak is. Erre a lehetőségre is fel kell készülni, csak szólok. :rolleyes:
Repül a csont ha megszabadulnak a rakétáktól.
 
  • Tetszik
Reactions: theo

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 218
113
Délen már Mykolaevnél az oroszok az ukrán helyfenntartó szerint 123. brigádot küldték ellenük, ha eltudnák foglalni és megindulnak északra az egész keleti frontot csapdázhatnák

 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Délen már Mykolaevnél az oroszok az ukrán helyfenntartó szerint 123. brigádot küldték ellenük, ha eltudnák foglalni és megindulnak északra az egész keleti frontot csapdázhatnák

Én meg azt olvastam, hogy az ukránok vetették be a 123. brigádot és verték ki az oroszokat. :)
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Hát én nem akartam elmenni szavazni de a Pesti srácok meggyőztek hogy szavazzák az ellenzékre. Köszönöm jurgen.