[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 757
113
Ne zavarjon, hogy több másodpercig látható az árokba beletolt/beleállított tűzoltó autó. 0.50-nél.
Legalább megnéznéd a videót, ha már mást érdemben nem teszel.
Teljesen igazad van. Azt tapasztalom, hogy néhányan csak írnak, de nem olvasnak. Van olyan anyag, ami többedszerre látható. Azt megértem, hogy néhány perc eltéréssel többen ugyanazt rakják be, de néhány oldal eltérés már azt jelenti, hogy nem figyelnek egymásra.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Ne haragudj, de ez olyan szintű baromság, amit a Telexes újságíró kérdezett: "
Bíró Marianna újságíró. A Telexnél. Hol máshol? És kérdez. A kormányinfón.

Megkérdezi, hogy Putyin elmondta-e Orbán Viktornak Ukrajna megtámadásának tervét… Nyilván. Ezt mondta el, meg a házi pirog receptjét."
A borchét nem? A rohadék...
 
  • Vicces
Reactions: Ramzana and theo

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Gondolom te lemaradtál arról ahogy tömegek állják el a tankok előtt az utakat...
Erős eufemizmus több tízezres városokban 1-2 tucat ember tömegnek nevezni. De azt hiszem, hogy a jelen helyzetre kellene reflektálni... azaz, hogy hol vannak a "tömegek", akiktől annyira kellene félniük? Afganisztánban sem voltak különösebb tömegek, de valahogy talán nem így történtek az ellenőrző pontok felállításai. Általában nem ezt szoktuk meg egy konfliktus esetében, hogy egy szál btr és a hozzá tartozó pár fő, mindenféle homokzsák, szögesdrót védelem nélkül ellenőriz megy megszállt települést.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 355
9 943
113
Azért, mert ő baszik kirakni a HTKA-t lőszerekből, nem lő képet a frontról és nem fórumozik onnan. Ennyi. Neki is egyre inkább meg lenne a "tábora". És akkor lehetne a Te nyelved is ... Na mindegy. Szakira meg az újabbak már nem is emlékeznek egyáltalán, kár is felhozni.
szaki01.jpg
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Teljesen igazad van. Azt tapasztalom, hogy néhányan csak írnak, de nem olvasnak. Van olyan anyag, ami többedszerre látható. Azt megértem, hogy néhány perc eltéréssel többen ugyanazt rakják be, de néhány oldal eltérés már azt jelenti, hogy nem figyelnek egymásra.
Annak az az oka, hogy mondjuk nem nézi át az ember az egész éjszakai anyagot, vagy fél napnyit és belefut ilyenbe. Vagy ugyan ez a felállás és a forrásoldalon pár perce töltötték fel.... szóval a második fele az nem szándékos.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 956
19 257
113
Ti tényleg nem értitek, hogy a krím elcsatolásával és a kelet ukrajnai háborúval teljesen a nyugat felé lökték az oroszok az ukránokat? Ti tényleg azt hittétek hogy az cia és a nácik átvették a hatalmat és elnyomják az oroszbarát lakosságot? Most meg csodálkoztok hogy nem virágcsokorral várják az orosz katonákat...

Pont Magyarországról mondod hogy milyen a nyugat bábjának lenni? A kormányunk az elmúlt 12 évben pont teljesen szembe ment a nyugattal. Most is csak a saját jól felfogott érdeke miatt váltott putyin ellenes retorikára, meg valószínűleg az is fájhatott orbánnak, hogy putyin erről biztos nem szólt neki. Ha szólt volna akkor az orbán putyin tárgyalásról nem békemisszióként beszélt volna a fideszes média...
Nem ment pont szembe, illetve ha az a nyugat, amiben "szembe ment", akkor tudod mit, jöjjön Putyin.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 050
2 753
113

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
432
548
93
Két munkatársam származik onnan. Ugyanezt mondták, habár a maffiózó kifejezéssel. A gazdagabbak jelentek meg, ráadásul fegyverekkel és fenyegetik a magyarokat. Azt szeretnék, ha Putyin elüldözné a kormányt. Kár ezt szépíteni.
Most kéne ezeket titokban likvidálni,aztán elásni őket az erdőben...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 513
14 965
113
Boki!
Ha TÉNYLEG ez a terv, akkor 1 hónap, mire ezt a sereg realizálja! Bírja addig Oroszország a szardobálást? Bírja addig idegekkel a vezetés? Bírja-e a sereg (logisztika, humán erőforrás)...? Felkészültek a legalább 1-5 évig tartó TARTÓS terrorizmusra?