[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 703
113
Ez volt az, amíg csak az ukrán balhé miatt a sok újkeletű technikai szempontból totál analfabéta, "üvöltő" mindent jobban tudó ember ide nem keveredett. Pedig csak a leghülyébb firkászok ostobaságait böfögik ide fel.
esetleg vmi külföldi oldal, ahol nem a nácizás,zsidózás folyik csak, hanem vmi konstruktív?
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113

FNWBen8X0AI6h2s
 
  • Hűha
Reactions: Luthero

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Inkább "várható"! Nem csodálkoznék ha hamarosan feloldják a szankciókat náluk és az irániaknál!

Hosszabb írást érdelemne meg /nem itt/ a abban a térségben a 1970-es évek végén 80-as évek elején végbement t. szolgálati kavarások /irán és afganisztán.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Сили України отримують нові шведські гранатомети AT4

1778 Березня, 2022Гранатомети AT4 в Україні. Березень 2022

Az ukrán erők új svéd AT4-es gránátvetőket kapnak...​

2022.március.8.​

Az ukrán haderő a legújabb AT4-es gránátvetőket kapja Svédországtól.

Erről a védelmi minisztérium nyilatkozott.

A különböző orosz, amerikai és spanyol gyártmányú gránátvetők mellett svéd gránátvetőket is szállítanak Ukrajnának.

Комплекси “Javelin” та “NLAW” в Україні. Березень 2022
A nyilvánosság számára hozzáférhetővé tették a Javelin és NLAW páncéltörő rendszerek egy tételének fényképeit.

Szintén lefényképezték a becsomagolt svéd AT4-es gránátvetőket is.

Az AT4 egy svéd eldobható kézi páncéltörő gránátvető. A rakétagránát irányítatlan, 84 mm kaliberű. Az AT4-et a SAAB Bofors Dynamics (Svédország) és az ATK Corporation (USA) közösen fejlesztette ki.

Гранатомет AT4
Rakétavető AT4

Szeretnénk emlékeztetni Önöket, hogy 2022. február 27-én arról számoltak be, hogy a svéd védelmi minisztérium által nyilvánosságra hozott információk szerint Svédország katonai felszerelést és lőszert küld Ukrajnának, többek között 135 000 előre csomagolt élelmiszeradagot, 5000 sisakot, 5000 golyóálló mellényt és 5000 páncéltörő fegyvert.


Good. Good ... A malmöi és stockholmi bandák dörzsölik a tenyerüket - már nagyon várják ... :)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
de, az orosz konteóknak hiszel, hogy milyen jó is az orosz sperma, ezért nagykanállal lököd be magadba :D

örülök, hogy nincs annyi eszem mint neked, mert olyan kevés, amennyi neked van, mindennapi csodává teszi, hogy egyáltalán megtudod különböztetni a térképet egy szabásmintától :D
kezded kicsit túltolni a biciklit kis barátom. Jó lenne ha lenyugodnál , akkor megkímélhetnéd az ilyenektől magadat és minket is. Persze értem én, hogy mindenki magából indul ki és neked pont AZ jut eszedbe, manapság már nincs ezzel semmi gond, de azért légyszíves a szexuális orientációdat és a vágyálmaidat tartsd meg magadnak, ne ide projektáld, mert ez magánügy és mi nem vagyunk rá(d) kíváncsiak! Ha mindenképp beszélgetni akarsz róla, akkor leszel szíves keresni egy ilyen ferde hajlamokban utazó weblapot vagy csoportot és ott öntsd ki a lelked, OK?
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 917
113
Számháború?

CIA: „igazán csúnya” hetek következnek a tizenharmadik napja tartó invázióban

Két- és négyezer közé teszi az elesett orosz katonák számát a CIA igazgatója, írja a Sky News. William Burns ezután arra figyelmeztetett, hogy „igazán csúnya” hetek következnek a tizenharmadik napja tartó invázióban.

Oroszország csak 498 halálos áldozatot ismert el, ami messze elmarad az amerikai hírszerzés becslésétől. Eközben az ukrán fegyveres erők szerint ez a szám közelebb van a 12 ezerhez.

ukrán veszteségekre is kiváncsi lennék
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Romániából 2 napja alig jön teherszállítmány, még a presztízsvonat "Dacia express" és 2-3 órákat késik, arra hivatkoznak, hogy az ukrán migránsok(!) miatt bedugult minden, mivel nagyobb városokban a rendőrség minden vonatot átvizsgál és leszedik róla őket, csak busszal utazhatnak.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 419
113
28-án már bőven mentek a molotovos videók.
Én nem vagyok katona, de ha egy ilyen IFV-vel nekem egy konvojt kéne fedeznem, és az útvonalon feltűnik egy autó, amely a konvoj felé halad, kilőném a f.szba.
Láttunk már a mostani konfliktus előtt is olyan videót, ahol teljesen civil autókon robogott oda a védett járművekhez az ellen.
Pár napja volt olyan videó is, ahol egy civil autóból pattantak ki egy RPGvel a “területvédelmisek”, majd ledurrantottak valami Uralt, utána jót röhögtek és elviharzottak.
Ez háborús bűn. Hàgában megkapnád érte te is a 15 év letöltendőt.
Ők is megfogják, ha túlélik a háborút.
 
  • Hűha
Reactions: LMzek 2.0
W

Wilson

Guest
Füst.Lényegében lehetetlené teszi a rohamcsoportok tüzérségi kisérő támogatását.Nagyon is észszerű.
Nem nagyon láttam olyat, hogy az oroszok ukrajnai invázió során lakott területek elleni támadáskor tüzérségi kísérő támogatást nyújtott volna a behatoló orosz csapatoknak.Persze az ,hogy én nem találkoztam ilyennel, nem jelent semmit...