[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ööö
1942.06.04-06.06. megvan?
Midway-i csata.
/walter lord hihetetlen győzelem/
Itt a japók fölényben voltak.
usa 100%-ban nyert.
előtte 1942.05. hónap eleje korall tengeri csata
erőviszonyok döntetlen
csata kimenetele inkább usa siker /japán taktikai usa stratégiai/
1942.08.07-1943.02.03.
guadalcanali csata /salamon szigetek ide akar most kína bázist mint japán 1942. nyarán, ugorj át a ausztrál topikba/ csata hónapokon át vízen földön levegőben eredmény nagy veszteségeggel de usa stratégiai siker.
E ütközetekben a technikai színvonal inkább japánnak kedvezett.
koreai félsziget inchoni partraszállás stb.
Hűha, majd ezek után Japán atomot dobott az USA-ra, ja mégsem.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 428
7 036
113
A Gazprom ma bejelentette, hogy kivonul Németországból. A Németek a Gazprom vagyonának államosítását fontolgatják, ez az Oroszok szerint a nemzetközi jog megsértése lenne. Alakul csak nem jó irányba.
a bejelentést úgy értelmeztem hogy sikerült eladniuk a német érdekeltséget
vélhetően igen nyomott áron, de így is többért mint az államosítás nullája
 
W

Wilson

Guest
7

A nyugati országok továbbra is devizában fizetnek a gázért, a rubel nem erősödik... Miért történt mindez?​

Itt nyilván nem a gazdasági megfontolások, hanem a politikai konfrontáció logikája volt a fő.

Putyin most először hangoztatta a gázfizetések rubelre történő átváltását a következőképpen: „Nincs értelme áruinkat az EU-ba, az USA-ba szállítani, és dollárban, euróban és számos más valuták.” Ez határozottan nem így van: a nemzeti tartalékok befagyasztásával és az ország nemzetközi elszigetelődésével összefüggésben Oroszországnak minden eddiginél nagyobb szüksége van az exportőrök devizabevételeire. Ez a rubel támogatásának fő módja.

De fontos volt, hogy az Orosz Föderáció vezetése elérje a politikai célokat – magyarázza Meduza beszélgetőpartnere egy nagy nemzetközi pénzügyi vállalatnál. Annak bemutatására, hogy egyrészt Oroszország kész megszakítani a „barátságtalan országok” gázellátását, másrészt nem Oroszország szakítja meg a kapcsolatokat: formálisan a vásárlóknak meg kellett tagadniuk a nyersanyag vásárlását. , nem ért egyet egy új fizetési rendszerrel

Az orosz hatóságok ugyanakkor a Meduza beszélgetőtársa szerint azt akarták megérteni, hogy a nemzetközi piac elvileg készen áll-e arra, hogy rubelért orosz nyersanyagot vásároljon. Ez az olajexport kilátásai szempontjából fontos . Emellett az orosz hatóságok meg akarták menteni kereskedelmi partnereiket az Orosz Föderációval folytatott kereskedelemre vonatkozó szankciókkal fenyegető veszélytől: a nemzetközi szabályozók számára nehezebb nyomon követni a rubelben történő tranzakciókat.

Végül, ha a Kreml képes lenne arra kényszeríteni a nyugati országokat, hogy rubelben vásároljanak gázt, az további keresletet generálhat az orosz valuta iránt (és hosszú távon támogatná annak árfolyamát), és biztosíthatná a szankciók teljes nyersanyagembargóra való kiterjesztését. Oroszországból. Ez a tilalom vonatkozik az iráni olaj vásárlására, de Irán továbbra is speciális számlákon keresztül bonyolítja le a külkereskedelmet iráni riálban – magyarázta a Meduza forrása. Oroszország is létrehozhatna egy ilyen alternatív pénzügyi infrastruktúrát.

8

És mi van, ha a terv kudarcot vall?​


Putyin első kijelentésére, miszerint a „barátságtalan” országok orosz gázért fizetett fizetéseit rubelre váltják át, európai politikusok és energiacégek képviselői kategorikusan elutasították az orosz valutában történő fizetést.

MIT IS MONDTAK PONTOSAN

Minden jel szerint alkudozás folyt Oroszország és az EU között az elmúlt héten. Eredményei alapján mindkét félnek megfelelő „puha” megoldásra jutottak a felek – javasolja Meduza beszélgetőtársa az egyik nagy nemzetközi szervezetben. A Kreml ezzel teljesítette belső PR-céljait – „Mutasd meg Európát [ki a felelős]!” – és egyben garantáltan kivezeti a Gazprombankot a szankciók fenyegetettségéből.
Ezenkívül a gázfizetések orosz Gazprombanknak történő átutalásával csökken annak a kockázata, hogy az Oroszországnak az energiaforrásaiért járó pénzeszközök blokkolását és befagyasztását okozzák. Például az Egyesült Államok korábbi oroszországi nagykövete, Michael McFaul azt javasolta, hogy a demokráciák tartsák vissza az Oroszország által szállított olaj kifizetését, amíg Putyin be nem fejezi a háborút.

Ugyanakkor Putyin rendelete értelmében az orosz hatóságok sem zárolhatják, illetve nem zárolhatják be a külföldi vevők speciális devizaszámláit a Gazprombankban – jegyezte meg a Meduza beszélgetőpartnere egy külföldi befektetési társaságnál. Vagyis a Kreml jelzi, hogy nem kívánja megfosztani a nyugati vásárlókat attól, hogy fizetni és átvegyék az orosz gázt.

A nyugati tisztviselők viszont a Gazprombankon keresztül kaptak egy csatornát a gáz fizetésének biztosítására, amely bármilyen más fizetésre, például olajért felhasználható. „Irán és Venezuela [amelyek szankciók alatt állnak] tapasztalatai azt mutatják, hogy a bankok úgy is lebonyolíthatnak tranzakciókat, hogy szinte lehetetlen lesz megállapítani végső haszonélvezőiket ” – mondta Carey Steinbower volt amerikai pénzügyminiszter a WSJ-nek.
kilenc

Az európai vásárlók elégedettek lesznek az új rendszerrel?​

Úgy látszik, igen. A nyugati országok vezetői mindenesetre Putyin rendeletének megjelenése után egyértelművé tették, hogy ezt úgy értik, hogy a jövőben euróban is lehet majd fizetni az orosz gázért.
Olaf Scholz német kancellár például azt mondta , hogy Németország (az orosz gáz legnagyobb fogyasztója Európában) továbbra is euróban fizet az orosz vezetékes gázért a meglévő szerződéseknek megfelelően. Mario Draghi olasz miniszterelnök is ezt mondta. „Úgy gondolom, hogy Oroszországban olyan gondolkodási folyamat zajlott le, amely jobb meghatározáshoz vezetett, hogy mit jelent rubelben fizetni” – idézte Draghit a Reuters.
10

A problémák megoldódnak?​

Nem. Európa továbbra is csökkenteni kívánja az orosz energiaforrásoktól – olajtól, gáztól és széntől – való függőségét, mivel a Kreml ezeket politikai és gazdasági fegyverként használja. Az EU-nak gyorsan kell cselekednie – mondta Fatih Berol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) ügyvezető igazgatója közleményében.
Az IEA már kidolgozott egy tervet arra, hogy az Európába irányuló orosz gázszállítást a jelenlegi évi 155 milliárd köbméterről 55 milliárdra csökkentse. A szakértők különösen a következőket javasolják:
  • ne írjon alá új szerződést a Gazprommal,
  • az orosz gázt az Egyesült Államokból származó LNG-szállítmányokkal és Norvégiából és Azerbajdzsánból származó vezetékekkel helyettesíteni,
  • áttérni az atomenergiára
  • az épületek fűtési hőmérsékletének csökkentése az EU-ban,
  • tartalék 200 milliárd eurót a legkiszolgáltatottabb fogyasztók támogatására az emelkedő villamosenergia-árakkal szemben.
11

Mennyire reális ennek a feladatnak a gyors elvégzése?​

Ez nagyon nehéz lesz. Ennek egyik fő oka, hogy Európa elodázta a Gazpromtól való függőség régóta tervezett csökkentését. Most sok múlik azon, hogy sikerül-e további mennyiségű cseppfolyósított gázt találni a világpiacon. De egyelőre hiány van ezen a piacon, és a meglévő LNG-telepek teljes kapacitással működnek. Az orosz gáz fő alternatívája a cseppfolyósított földgáz importja az Egyesült Államokból és Katarból, ehhez azonban az európai piacra megcélzott LNG-kapacitást bővíteni kell. Ez öt-hét évig tarthat.
Mindenesetre az orosz gáz (az európai piac egyik legolcsóbb beszerzési forrása) helyettesítőjének keresése azt fogja jelenteni, hogy a gázárak továbbra is magasak maradnak. Például Németország 41,5 millió háztartásának körülbelül a fele használ gázt fűtésre. Egy német családnak, amely 2022 márciusában kötött szerződést egy gáztársasággal, átlagosan 62%-kal kell többet fizetnie az év során, mint annak, amelyik 2021 decemberében írt alá ilyen szerződést .

Az Egyesült Királyságban pedig a következő 12 hónapban 1100 fonttal nő az átlagos háztartások számlája az energiával kapcsolatos mindenre (fűtés, melegvíz, villany). Általános kiadások az infláció miatt drágult termékeket figyelembe véve 2600 fonttal. A gáz (+81%) és az elektromos áram (+36%) általános tarifájának április 1-jei emelésével az országban ötmillió háztartás kerül „energiaszegénység” állapotába.
12

Mi lesz, ha a helyzet tovább romlik, és a Kreml mégis úgy dönt, hogy „elvágja” Európát az orosz gáztól?​

Ez óriási sokk lesz az európai gazdaság számára. Az orosz szállítások teljes leállásával az EU piaca körülbelül nyár végéig kitarthat anélkül, hogy a földalatti gáztárolókban pótolnák a készleteket. Ám a fűtési szezon kezdetével idén már nem lehet orosz gázt nélkülözni – mondta az egyik orosz kutatóközpont vezetője a Meduzával folytatott beszélgetésen.
Oroszország számára azonban az Európába irányuló export visszaesése az állami költségvetés bevételeinek meredek csökkenését jelentené. A 2022-es költségvetésről szóló törvény szerint az ország bevételeinek 38,1 százalékát az olaj- és gázbevételek biztosítják. A kiadott köteteket nem lehet gyorsan más irányba (például Kínába) átirányítani - új és drága infrastruktúra létrehozására lesz szükség.

 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Nem.
Pont miattuk örülök, mert a sok fasisztáit az oroszok hergelték, uszították ellenünk.
De ezt gondolom, azért te is tudod. Nyilván tájékozott vagy a Kárpátaljai magyarokat ért támadások hátterével kapcsolatban.
Biztos tudod milyen bírósági ítéletek születtek a KMKSZ székház felgyújtása ügyében.
;)
És az orosz beavatkozás tovább nehezíti a magyarok helyzetét. De ezt is átlátod szerintem.
:)
Na te is a cseh kettot nézed vagy az ukrán magyar adást,ja olyan nincs. Ugye nem gondoltad komolyan,hogy az ukrán nacionalistákat az oroszoknak kellett hergelni a magyarok ellen.
 
W

Wilson

Guest
Mit csináltak ott? Annyira hulyének azért ne nézzuk oket.Ez csak ukrán kitaláció.
Ez csak hírek de állítólag a vörös erdőben is épített ki állásokat az orosz haderő...

Vörös erdő...

"Nevét onnan kapta, hogy a csernobili atomkatasztrófa által bekövetkezett radioaktív kihullás utáni napokban ez az egykori zöld fenyőerdő – szemtanúk elmondása és fényképek tanúsága szerint – vörösesbarna árnyalatban pompázott. Ez a 30 km-es zóna egyik legszennyezettebb része. 1986 nyarán, a katasztrófa sújtotta terület megtisztításakor az erdő egy részét ledózerolták, a kiirtott fák helyére 1988 és 1990 között újakat ültettek. Egyes növényeken különféle elváltozások is megfigyelhetők, például gigantizmus (óriásnövés) vagy alaki torzulás.

A katasztrófa utáni napokban csupán egy óra eltöltése a Vörös-erdőben elég lett volna ahhoz, hogy az ember halálos sugárterhelést kapjon. Manapság már sokkal kisebb az aktivitás, de még mindig nem tanácsos huzamosabb ideig ott tartózkodni. Mérések és mintavétel alkalmával védőfelszerelés viselete minden esetben kötelező."

 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113

Az ukrán biztonsági tanács szerint nem ők támadták meg az olajtárolót


Az ukrán biztonsági tanács titkára, Olekszij Danilov azt mondta pénteken, hogy nem Ukrajna követte el a hajnali, belgorodi olajtároló elleni támadást orosz területen. Korábban ukrán tisztviselők csak annyit közöltek az ügyben, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarják, hogy ukrán Mi-24-es helikopterek támadtak-e az olajtárolóra.
„Valamilyen oknál fogva azt mondják, hogy mi csináltuk, de az információink szerint ez nem fedi a valóságot” – mondta Danilov.
Hiába, szarnak, bajnak soha nincs gazdája!

Mondjuk Oroszország píárjára nézve nem túl hízelgő se a sikeres ukrán támadás, se a hamis zászlós önmerénylet verzió.
 

skf

Well-Known Member
2019. április 25.
121
814
93
Ez csak hírek de állítólag a vörös erdőben is épített ki állásokat az orosz haderő...

Vörös erdő...

"Nevét onnan kapta, hogy a csernobili atomkatasztrófa által bekövetkezett radioaktív kihullás utáni napokban ez az egykori zöld fenyőerdő – szemtanúk elmondása és fényképek tanúsága szerint – vörösesbarna árnyalatban pompázott. Ez a 30 km-es zóna egyik legszennyezettebb része. 1986 nyarán, a katasztrófa sújtotta terület megtisztításakor az erdő egy részét ledózerolták, a kiirtott fák helyére 1988 és 1990 között újakat ültettek. Egyes növényeken különféle elváltozások is megfigyelhetők, például gigantizmus (óriásnövés) vagy alaki torzulás.

A katasztrófa utáni napokban csupán egy óra eltöltése a Vörös-erdőben elég lett volna ahhoz, hogy az ember halálos sugárterhelést kapjon. Manapság már sokkal kisebb az aktivitás, de még mindig nem tanácsos huzamosabb ideig ott tartózkodni. Mérések és mintavétel alkalmával védőfelszerelés viselete minden esetben kötelező."

Sugárzás? Egy héttel Fukushima után repültem Tokióba. Fukushima felett repült a gép, a radioaktiv jód sugárzási szintje akkor "csak" 350000X volt a normálisnak. A pajzsmirigy problémáim két hét múlva jelentkeztek, voltak és vannak…
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Kérdezhetek? Főleg a régimotorosoktól ha arra használna valaki csak ott vagy neadjisten itt BMP-t a hasonló harcjárművek miatt, hogy telerakja robbanószerrel megvárja a legközelebbi odaérkező hadoszlopot vagy bevárni és pókerarccal határozottan a "sajátjaikként" közéjük sorolni megprobálni közéjük vegyülni aztán (akár kiszáll "rágyújtani" és elhúz onnan)... nagyon durván aládurrantana. Itt volt már arra példa (!) hogy full véletlenül keveredett egymás mellé két járműoszlop.

Vagy alkoholos üvegeket sem molotovnak használná...hanem feltölti egy szabályos hátrahagyott utánpótlás szállító teherautót (álcázott) lőszerek és fegyverek közé elrejtett zárjegyes bontatlan csomagolt vodkásüvegekkel teli ládávával (lenne kb. benne 20 üveg) csak éppen hashajtóval bemixelve hátrahagyni...ha beválik egy napon belül egy egész ellenséges harckocsioszlopot harckeptelenné lehetne szétfosatni vagy 3 napra

Szóval az ilyen "csintalankodásokra" van hivatalos eljárás akár Genfi vagy ilyesmi? Vagy erre is csak az vonatkozik, ha beöltözöl ellennek úgy tudom az=halál és senkit nem visznek miatta nünbergbe ...Gondolom az ellenfél, ha elkap akkor ott helyből azonnali legéppuskázással díjazzná...De jogilag ez még belefér?
Nekem ilyesmi soha nem fordulna meg a fejemben csak valahol olvastam :oops:
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Úgy értem a komolyabb rakétákat, hogy nagyobb kihívás elé állítja a rendszert, a túlterheléstől tartottak a zsidók de tavaly hiába lőttek ki rá több ezer rakétát nem tudták túlterhelni, az izraeliek sokkal inkább azon aggódnak, hogy ha rendszeresen ennyi rakétákat lőnek ki rájuk az isten pénze se lesz elég a zsidóknak, ezért tesztelik már gőzerővel a kezeddel kombinált változatát

Az Iron Domeál nagyon fontos, hogy ami nem esik számítása szerint lakott területre arra nem lő. A palesztín rakéták ~80%ra nem kell indítani. Ez elég fontos mert egy Tamir 20*annyiba kerül mint egy házibarkács rakéta.
A halott/sérültek kb ebből vannak. Anno egy intenzívebb napon kb egyidejű indítással mortarral kombinálva olyan 150+150et még biztos elbírt a rendszer. Ettől még pl az adott napon volt egy sérült. Aztán 2hét! rakétázgatás után Izrael elunta és odacsapott IDF. Akkor meg ment a sírás. :)

Mondjon nekem még vki egy álamot amely 2hétig tűri, hogy 100asáva potyognak rá rakéták. :)
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 218
113
Kérdezhetek? Főleg a régimotorosoktól ha arra használna valaki csak ott vagy neadjisten itt BMP-t a hasonló harcjárművek miatt, hogy telerakja robbanószerrel megvárja a legközelebbi odaérkező hadoszlopot vagy bevárni és pókerarccal határozottan a "sajátjaikként" közéjük sorolni megprobálni közéjük vegyülni aztán (akár kiszáll "rágyújtani" és elhúz onnan)... nagyon durván aládurrantana. Itt volt már arra példa (!) hogy full véletlenül keveredett egymás mellé két járműoszlop.

Vagy alkoholos üvegeket sem molotovnak használná...hanem feltölti egy szabályos utánpótlás szállító teherautót (álcázott) lőszerek és fegyverek közé elrejtett zárjegyes bontatlan csomagolt vodkásüvegekkel teli ládávával (lenne kb. benne 20 üveg) csak éppen hashajtóval bemixelve hátrahagyni...ha beválik egy napon belül egy egész ellenséges harckocsioszlopot harckeptelenné lehetne szétfosatni vagy 3 napra

Szóval az ilyen "csintalankodásokra" van hivatalos eljárás akár Genfi vagy ilyesmi? Vagy erre is csak az vonatkozik, ha beöltözöl ellennek úgy tudom az=halál és senkit nem visznek miatta nünbergbe ...Gondolom az ellenfél, ha elkap akkor ott helyből azonnali legéppuskázással díjazzná...De jogilag ez még belefér?
Nekem ilyesmi soha nem fordulna meg a fejemben csak valahol olvastam :oops:
Dzsihád lesz?
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
536
2 481
93
A Pravda egyik cikkében arról írnak, hogy teljesen kivonulnak Kiev környékéről, mert a stratégiai célt elérték vele. Ezt az Orosz emberek nehezen fogadják el, szégyennek tartják, eközben az Ukrán média úgy adja el a dolgot, mintha kiszorítanák az ellenséget. A művelet első része ezzel lezárt, következik a valós célok elérése és akik szégyenként élik meg, most figyeljenek, mert kezdődik a valódi háború. Kb. 2 órával ezelőtti cikk, az egész itt olvasható:

Én márt mióta leírtam ezt (más is), de úgy látom egyesen, akik nagyon is jól tudják mi folyik itt, szándékosan terelik az agyonszajkózott manipulatív hülyeségeikkel a témát! :p
 
W

Wilson

Guest
Az Iron Domeál nagyon fontos, hogy ami nem esik számítása szerint lakott területre arra nem lő. A palesztín rakéták ~80%ra nem kell indítani. Ez elég fontos mert egy Tamir 20*annyiba kerül mint egy házibarkács rakéta.
A halott/sérültek kb ebből vannak. Anno egy intenzívebb napon kb egyidejű indítással mortarral kombinálva olyan 150+150et még biztos elbírt a rendszer. Ettől még pl az adott napon volt egy sérült. Aztán 2hét! rakétázgatás után Izrael elunta és odacsapott IDF. Akkor meg ment a sírás. :)

Mondjon nekem még vki egy álamot amely 2hétig tűri, hogy 100asáva potyognak rá rakéták. :)
Igen erről beszéltem egy korábbi hozzászólásomban, hogy az izraeli területre becsapódó rakétákról szóló videók nem azt jelentik, hogy azokat nem tudta elfogni a rendszer, mivel csak arra indít rakétát amely a rendszer szerint izraeli lakott területre zuhanhat....
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Von der Leyen: Kína támogassa az ukrajnai háború befejezését, és ne hunyjon szemet Oroszország tettei felett​


„Nyilvánvalóvá tettük Peking számára, hogy nem avatkozhat be az Oroszország elleni szankcióink végrehajtásába” – hangsúlyozta az Európai Bizottság elnöke.


Hogyan avatkozik be Kína az EU által hozott szankciók végrehajtásába. Ez nekem magas!
Kivételesen igaza van.
kína india eu japán usa ha összezárt volna
TÉNYLEGESEN
a oroszokkal szemben azonnal napokon belül megoldódott volna a 8 éve húzódó és úgy néz ki súlyosbodó konfliktus.